Móda OTO: Vinczeová TOP večera, Mauréry očarila, Čobejová i Haasová šliapli vedľa

Vyhlásenie ankety OTO 2018 sa s priaznivou odozvou veru nestretlo. Aspoň hlasy na internete nešetrili kritikou. A ako na tom bola móda celebrít?

14.04.2019 20:32
debata (7)
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Fera... Foto: Profimedia
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Fera Mikloška. Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Fera Mikloška.

Vzhľadom na fakt, že ide pravdepodobne o druhý nasledovanejší celebritný večer roka po Plese v opere, kde po červenom koberci prechádzajú známe osobnosti vo veľkolepých róbach, aprílový televízny galavečer v niektorých momentoch výrazne zaostával.

Na jeho obranu môže poslúžiť aspoň fakt, že televízia je ľudovou (ak chcete popovou) kultúrou a tak sú mantinely vizuálnej (a módnej) prezentácie výrazne rozšírené. Kam až možno zájsť?

Známe dámy ukázali, že niekedy je dobré držať sa zlatého dobrého stredu a niekedy sa zase oplatí stávka na trošku experimentu. Alebo vôbec nie…

Speváčka a moderátorka Mária Čírová v kreácii...
Moderátorka Alena Heribanová (Vpravo) v kreácii...
+10Topmodelka Michaela Kocianová.

Ten prvý, skvelý príklad bola jedna z víťaziek večera Adela Vinczeová v kreácii od Fera Mikloška. V tomto prípade fungovalo všetko! Na jednotku. Kombinácia topu s metalickým leskom a hravým motívom potlačených bodiek na tmavom podklade so skrátenými úzkymi nohavicami mohla vypáliť príliš obyčajne. No nestalo sa. Pomohol aranžovaný pás látky siahajúci až pod kolená, ukážkové doplnky v podobe sandál so špičkou či kabelka do ruky. Aj vizáž bola ukážková. Vinczeová už dlho nevyzerala lepšie a, čo je možno ešte dôležitejšie, podobne dobrá z nej srší aj energia. Aspoň na fotografiách.

Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Foto: Profimedia
Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška.

Dizajnérovi Ferovi Mikloškovi sa darilo aj pri speváčke Emme Drobnej. Bola ďalšou zo žien, ktorá si zvolila jeho model a tiež tou dámou, ktorej voľba zahrala na strunu. Elastická čierna toaleta so zatkávaným lesklým vláknom pôsobí na prvý pohľad jednoducho, ale je to hra detailov, ktorá v tomto prípade boduje. Aranžovaný rukáv spojený s rolákovým golierikom v trblietavej striebornej farbe celkový dojem skvelo povýšil. Výber listovky je pochopiteľný, ale trošku zbytočne klasický. Práve v drobnostiach mohla Drobná ešte o kúsoček výsledný efekt vylepšiť.

Na večernú toaletu stavila aj pozvaná modelka Soňa Štefková, ktorá si vybrala model v priehľadnom vyhotovení s vyšívaným motívom peria od Jany Pištejovej. Odvaha nositeľke nechýbala, ale treba povedať, že v tomto prípade pôsobilo odhalenie pod transparentným materiálom primerane, ba priam decentne. Pištejovej tvorba trpí faktom, že ju často obliekajú ženy s preexponovaným imidžom a tak sa vlastne mnohé jej šaty stávajú šatami pre akési umelé Barbie v životnej veľkosti. Štefkovej prirodzenosť a akoby trošku hollywoodska úprava v tomto spojení fungovali a vytvárali ukážkový súzvuk. S výnimkou lodičiek. Do banky pokojne, k týmto šatám určite nie.

Modelka Soňa Štefková v šatách od Jany Pištejovej. Foto: Profimedia
Modelka Soňa Štefková v šatách od Jany Pištejovej. Modelka Soňa Štefková v šatách od Jany Pištejovej.

V zozname ocenených sa tento rok ocitla aj herečka Zuzana Mauréry, ktorá boduje posledné roky nielen svojím hereckým talentom, ale aj ženskosťou a pôvabom. Azda najzaujímavejšie na Mauréry je fakt, že hoci pôsobí mladistvo, jej voľby vždy v sebe nesú akúsi klasickejšiu striedmosť a eleganciu. Neexperimentuje, ale to je asi dobre. Tentoraz spojila voľnejšiu blúzku s hlbším véčkovým výstrihom a nadýchanými rukávmi so sukňou s masívnou florálnou potlačou. Figúru predelil výrazný opasok, kabelka do ruky bola ukážková. Táto žena dokáže byť inšpiráciou pre bežnú Slovenku a zároveň si v sebe uchováva akýsi hviezdny šmrnc.

O šmrnci rozhodne treba hovoriť aj v prípade herečky Andrey Karnasovej. Hoci na ňu nebola sústredená pozornosť večera, moju pozornosť si vyslúžila okamžite. Výber minimalistický, no na pohľad luxusný. Nohavicový kostým v krémovej farbe so smokingovým sakom, ktorý doplnila len sandálikmi s bielymi pruhmi kože a telovým topom. Ukážková je vizáž, kontrast rúžu a odtieňu vlasov je veľmi svieži a sexy.

Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v... Foto: Profimedia
Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v kategórii najlepšia herečka. Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v kategórii najlepšia herečka.

Keď je už reč o herečkách, prehliadnuť sa nedala ani Diana Mórová. Stavila na jednu z dominantných farieb večera – modrú. Jej voľba bola hladká tubová kreácia s aranžovaným volánom na lodičkovom výstrihu. Nebol to krok vedľa, ale ani výstrel smerom do výšky. Pôvabná, ale možno až príliš klasická voľba.

Naopak, herečka Michaela Čobejová bola odvážna a experimentovala. S formou, strihom, materiálovou skladbou. Akurát výsledok (z dielne značky Max Mara) sa úplne minul účinku. Je to škoda, pretože mnohým slovenským ženám chýba odvaha a Čobejová sa rozhodla ísť práve cestou tých chrabrejších. Lenže, ak nemá žena definovaný driek a naopak, od prírody nadelenú drobnejšiu figúru a výrazné poprsie – potom sa kombinácia lakovaného akoby latexového materiálu so sukňou s vysokým pásom, ktorú zdobí vertikálny volán, stáva priam vražednou. Nositeľke urobila mimoriadne zlú službu.

Herečka Michaela Čobejová. Stávka na... Foto: Profimedia
Herečka Michaela Čobejová. Herečka Michaela Čobejová. Stávka na extravaganciu jej nevyšla.

V prípade ďalšej herečky, Zuzany Haasovej, je to skôr o nepochopení samotného podujatia. Červené kožené šaty s odhalenými plecami a volánom, k nim lakované lodičky v červenom odtieni a variácia na trvalú? Ak toto mala byť hra s populárnou estetikou 80-tych rokov, potom zostáva konštatovať, že zostáva nepochopená. Bohužiaľ, táto voľba pripomína skôr kostým na Halloween alebo tematickú babskú rozlúčku so slobodou. Ďalej siahať nemôže.

V galérii si pozrite módu vybraných dám, ale aj niekoľko obrázkov navyše. V ankete môžete vybrať vašu vlastnú favoritku najlepšie oblečenej dámy večera.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Andrea Karnasová #Michaela Čobejová #Emma Drobná #Adela Vinczeová #OTO 2018

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...