Sviatok módneho filmu! Nývltová, Kanisová či dizajnérska špička nechýbali

Slovenský región má niekoľko filmových festivaloch rôzneho zamerania. Od tohto týždňa k nim pribudol aj festival módnej filmovej tvorby. Na jeho úvode nechýbali ani známe osobnosti a redakcia Pravdy tiež bola pri tom.

26.04.2019 20:42
debata
Na otváracom ceremoniáli nechýbala ani... Foto: Peter Frolo pre Fashion Film Festival Bratislava
Zuzana Kanisová a Fero Mikloško Na otváracom ceremoniáli nechýbala ani štylistka Zuzana Kanisová, ktorá bola zároveň členkou poroty v sekcii prihlásených slovenských a českých tvorcov krátkych módnych filmov. Na snímke s kamarátom - dizajnérom Ferom Mikloškom.

Otvárací ceremoniál prilákal tváre módnej scény, ale aj z oblasti šoubiznisu, umenia či kultúry. Dizajnéri ako Boris Hanečka, Fero Mikloško či Marcel Holubec majú bohaté skúsenosti aj s vizuálnou ilustráciou svojej tvorby. Príchod podujatia, na ktorom sa premietali najmä krátke módne filmy – niektoré orientované výlučne na módny svet, ale tiež také, ktoré reflektovali politiku, radové otázky či napríklad otázky sexuálnej identity – všetci zhodne ocenili.

Speváčka Anita Soul sa pochválila šťastnou...
Topmodelka Barbora Brušková.
+19Slovenská modelka Linda Nývltová v tope a...

V súťažnej sekcii českých a slovenských tvorcov bol konieckoncov nominovaný aj minifilm The Gift, v ktorom sa predstavila tvorba spomenutého Mikloška. Víťazom sa však napokon stal fotograf Jakub Gulyas a jeho kratučké dielko Dolls, ktoré vzniklo pri fotení pre magazín Dolce Vita.

Práve tohto Bratislavčana vybrala porota, v ktorej sa objavila napríklad štylistka Zuzana Kanisová, kreatívny producent festivalu Milosh Harajda či parížska novinárka a zakladateľka francúzskeho festivalu ASVOFF Diane Pernet.

Kreatívny producent festivalu Milosh Harajda a... Foto: Peter Frolo pre Fashion Film Festival Bratislava
Kreatívny producent festivalu Milosh Harajda a speváčka Mária Čírová, ktorá sa objavila v kreácii od Hellenski. Kreatívny producent festivalu Milosh Harajda a speváčka Mária Čírová, ktorá sa objavila v kreácii od Hellenski.

„Najväčšou motiváciou bolo objaviť aspoň jeden talent, ktorý by obstál v kontexte svetového filmu a to sa nám podarilo,“ uviedol pre TV Pravda Milosh Harajda. „Diela mali veľmi vysokú úroveň, boli veľmi rôznorodé a to ma potešilo aj inšpirovalo,“ skonštatovala Zuzana Kanisová, ktorá si myslí, že slovenské aj české spoty bez problémov obstoja v zahraničnej konkurencii.

Slávnostný ceremoniál sa však, samozrejme, niesol aj v módnom duchu a pompéznosti. Speváčka Mária Čírová dorazila vo výraznej ružovej kreácii Hellenski a poukázala tak na tvorivosť domácich dizajnérov. Nechýbali topmodelky ako Barbora Brušková či Linda Nývltová v kreácii od Marcela Holubca alebo napríklad riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Zľava: Slovenská modelka Linda Nývltová,... Foto: Peter Frolo pre Fashion Film Festival Bratislava
Zľava: Slovenská modelka Linda Nývltová, modelka Barbora Brušková a riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková. Zľava: Slovenská modelka Linda Nývltová, topmodelka Barbora Brušková a riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Podporiť podujatie prišla aj moderátorka Vera Wisterová, ktorá si myslí, že na Slovensku je evidentne silné publikum na to, aby sa podobná akcia mohla konať aj v Bratislave. „Som rada, že sme sa zaradili k svetovým metropolám aj my,“ doplnila Wisterová pre TV Pravda.

Viac už si pozrite v priloženom videu, pozrite si aj galériu zo slávnostného otvorenia.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #móda #tvorba #trend #Mária Čírová #spot #Zuzana Kanisová #Jakub Gulyas

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...