MET Gala: Striptíz Lady Gaga, krikľavá Serena a elita hviezd v šatách, aké svet nevidel!

Veľkolepá šou, opulencia, divadlo, gýč mixovaný s umením prezentácie - to všetko sa dá povedať o najväčšej módnej udalosti roka, ktorú svet pozná - akcii MET Gala v Metropolitnom múzeu v New Yorku. Konala sa v pondelok večer.

07.05.2019 10:05
debata (8)
Tenistka Serena Williams v kreácii Atelier... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
2019 MET Museum Costume Tenistka Serena Williams v kreácii Atelier Versace. Benefit Gala Tenistka Serena Williams v kreácii Atelier Versace.

Už tradične sa vo Veľkom jablku zišli hviezdy z rôznych oblastí sveta módy a šoubiznisu, aby spoločne otvorili ďalšiu výstavu venovanú práve umeniu odevu, dizajnu, ale aj umeniu šokovať či zaujať a zanechať šatami posolstvo.

Dakota Johnson v šatách Gucci.
Topmodelka Candice Swanepoel v róbe Prabal Gurung.
+95Ella Balinska na otvorení výstavy Camp: Notes...

Po rokoch, ktoré sa sústreďovali na tvorbu legendárnych dizajnérov či naposledy na vplyv cirkví a náboženskej estetiky v odievani, sa tentoraz pozornosť sústredila na tému Camp: Notes on fashion. Inšpiráciou pre ňu bola rovnomenná esej ešte zo 70-tych rokov, ktorá definovala novú kultúru opulentnej prezentácie a ktorú bohato podporila scéna drag queens, transvetitov či divoké roky v nočných kluboch na newyorskej scéne.

Lady Gaga skončila na červenom koberci v... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Lady Gaga Lady Gaga skončila na červenom koberci v podprsenke a nohavičkách.

Aj preto sa na červenom koberci objavili kreácie, ktoré zachádzali až do kostýmovosti a z ktorých väčšina rozhodne nebola vôbec obyčajná. Speváčka Katy Perry napríklad prišla v šatách Moschino imitujúcich krištáľový luster a herečku Tracee Ellis Rossovú obliekol rovnaký ateliér do modelu s rámom z obrazu.

Neprehliadnuteľná bola Lady Gaga, ktorá prišla ako prvá a tento rok akciu aj spoluhostila. Ďalší pozvaní museli čakať takmer dvadsať minút. Gaga sa totiž na červenom koberci vyzliekala a zhadzovala zo seba jeden model za druhým. Dohromady ich tak predviedla štyri – všetky od kamaráta a dizajnéra Brandona Maxwella. Skončila v podprsenke, nohavičkách a sieťovaných pančuchách.

zväčšiť Zľava: Corey Gamble, Kris Jenner, Kim... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Corey Gamble, Kris Jenner, Kim Kardashian Kanye West, Kendall Jenner, Kylie Jenner a Travis Scott Zľava: Corey Gamble, Kris Jenner, Kim Kardashian Kanye West, Kendall Jenner, Kylie Jenner a Travis Scott pózujú spoločne.

Okrem spomenutej značky Moschino mal veľké zastúpenie na červenom koberci aj ateliér Gucci a tiež Atelier Versace. Spevák Harry Styles v čipkovanej košeli so žabó, herečky Saorsie Ronan, Salma Hayek či Dakota Johnson – všetci v kreáciách Gucci, ktoré vyzerali úchvatne. Teatrálnosť a divadelná hravosť dizajnéra Alessandra Micheleho sa prejavila naplno.

zväčšiť Herec Billy Porter prichádza na otvorenie... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Billy Porter prichádza na otvorenie výstavy Camp: Notes on Fashion. Herec Billy Porter prichádza na otvorenie výstavy Camp: Notes on Fashion.

V prípade Atelier Versace išlo najmä o výtvory v duchu sexy showgirls. Dokonale ich zastúpila speváčka a herečka Jennifer Lopez, herečka Lupita Nyong'o, ale tiež klan Kardashianovcov-Jennerovcov. Výnimočná bola najmä topmodelka Kendall Jenner v oranžovej kreácii s perím a strapcami. Jej staršiu sestru Kim Kardashianovú, ktorá vyzerala akoby práve vystúpila z vody ako morská panna, obliekol salón Mugler. Šaty zdobili malé perly visiace na retiazkach, ktoré evokovali kvapky vody.

Modelka  Cara Delevingne počas Met Gala odetá v... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Cara Delevingne Modelka Cara Delevingne počas Met Gala odetá v značke Dior Haute Couture.

Na červenom koberci sa stretli aj dve najpopulárnejšie raperky súčasnosti. A trošku to vyzeralo akoby bojovali o to, ktorá bude pôsobiť veľkolepejšie. Nicki Minajovú obliekol do róby s niekoľkometrovou vlečkou dizajnér Prabal Gurung. Jej kolegyňa Cardi B vyzerala však omnoho dramatickejšie a jej okrúhla vlečka na bordových šatách lemovaná kožušinou od Thoma Browna trošku pripomínala žltú kreáciu speváčky Rihanny spred pár rokov.

Speváčka Jennifer Lopez (vľavo) v kreácii... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Speváčka Jennifer Lopez (vľavo) v kreácii Atelier Versace a dizajnérka Donatella Versace. Speváčka Jennifer Lopez (vľavo) v kreácii Atelier Versace a dizajnérka Donatella Versace.

Keďže výstava Camp: Notes on Fashion priamo vychádza z kultúry scény nočných klubov a takzvaných bálov v New Yorku, ktoré výrazne ovplyvnili drag queens či scéna travesty a gay, nemohli chýbať ani hviezdy seriálu Pose. Dominique Jackson, MJ Rodriguez, Indya Moore, ale aj režisér Ryan Murphy reprezentovali tento televízny projekt, ale tiež spomenutú estetiku – prvé tri menované aj komunitu transgender, keďže všetky sa narodili ako muži.

Celine Dion si obliekla kostým z domu Oscar de... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Celine Dion Celine Dion si obliekla kostým z domu Oscar de la Renta.

Najveľkolepejší príchod však ponúkol ich kolega Billy Porter. V zlatom odeve The Blonds na nosidlách, ktoré pred schody Metropolitného múzea prinieslo šesť polonahých mužov, vyzeral ako bájny egyptský fénix a dokonca pri pózovaní roztiahol krídla a túto ilúziu dokonalo naplnil.

Tenistka Maria Šarapovová prišla v kreácii... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Tenistka Maria Šarapovová prišla v kreácii Givenchy Haute Couture. Tenistka Maria Šarapovová prišla v kreácii Givenchy Haute Couture.

Na akciu sa, samozrejme, vybralo aj množstvo topmodeliek, prišla Candice Swanepoel v róbe Prabal Gurung či Rosie Huntington Whiteley v šatách Oscar de la Renta. Nechýbali ani zástupcovia športového sveta, medzi ktorými vynikala najmä ruská tenistka Maria Šarapovová v kreácii Givenchy Haute Couture. Jej kolegyňa Serena Williams bola neprehliadnuteľná v krikľavej kreácii Atelier Versace. Obutá do tenisiek.

Očarujúca bola aj Gisele Bundchen v róbe Dior Haute Couture. Z rovnakej dielne, o niečo odvážnejšia v úprave bola aj jej kolegyňa Cara Delevingne či herečka Priyanka Chopra s manželom.

Herečka Priyanka Chopra v kreácii Dior Haute... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Priyanka Chopra v kreácii Dior Haute Couture, po jej boku manžel Nick Jonas. Herečka Priyanka Chopra v kreácii Dior Haute Couture, po jej boku manžel Nick Jonas.

Večer bol plný prekvapení a rozhodne išlo o jeden z najzaujímavejších aj najdivokejších červených kobercov, aké ste kedy videli. Určite preto neprehliadnite našu veľkú galériu. Stojí za to preklikať sa ňou…

Dakota Johnson v šatách Gucci.
Topmodelka Candice Swanepoel v róbe Prabal Gurung.
+95Ella Balinska na otvorení výstavy Camp: Notes...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #akcia #Kim Kardashian #Gucci #veľkolepé #Atelier Versace #Kendall Jenner #Serena Williams #MET Gala #opulencia #Billy Porter

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...