MFF Cannes 2019! Selena Gomez ako magnet, dych vzala Ambrosio i Longoria

Premietaním hororu Mŕtvi neumierajú od režiséra Jima Jarmuscha sa v utorok večer 14. mája začal v Cannes 72. ročník slávneho filmového festivalu. Prvý večer bol, ako inak, veľkolepý.

14.05.2019 20:44
debata (4)
Herečka a speváčka Selena Gomez sa objavila v... Foto: Reuters, JEAN-PAUL PELISSIER
Herečka a speváčka Selena Gomez sa objavila v kreácii, ktorá nápadne pripomínala outfit speváčky Madonny z Cannes v roku 1991. Herečka a speváčka Selena Gomez sa objavila v kreácii, ktorá nápadne pripomínala outfit speváčky Madonny z Cannes v roku 1991.

Na červenom koberci sa zišli členovia medzinárodnej poroty, zástupcovia filmovej delegácie, ale aj tváre šoubiznisu či iní pozvaní hostia. Do prímorského mesta, ktoré má normálne počas roka okolo 70-tisíc obyvateľov, sa počas nasledujúcich dní zhŕknu nielen fanúšikovia filmu a predstavitelia sveta kinematografie, ale aj módne značky, celebrity, influenceri a najmä boháči z rôznych kútov sveta. A bolo to vidieť už v prvý večer.

Modelka Alessandra Ambrosio vyzerala očarujúco...
Speváčka a herečka Selena Gomez pózuje...
+40Topmodelka Romee Strijd predviedla v Cannes...

Otváracie gala patrilo najprv očarujúcim kráskam zo sveta modelingových mól. Prvý večer si nenechala ujsť ani topmodelka Alessandra Ambrosio, ani jej krajanka Isabel Goulart, prišiel tiež „anjelik“ Victoria's Secret – modelka Romee Strijd. Z trojice nepochybne upútala pozornosť najmä prvá menovaná, keď sa v nežnej bielej kreácii Ralph & Russo Couture zvŕtala na červenom koberci a predvádzala dokonalé nohy. Jej krajanka Goulart zase nechala v trblietavej slivkovej kreácii vyniknúť dokonalé pozadie.

Herečka Eva Longoria vyrazila dych príťažlivou... Foto: Reuters, JEAN-PAUL PELISSIER
Herečka Eva Longoria vyrazila dych príťažlivou postavou a odhalenými nohami. Herečka Eva Longoria vyrazila dych príťažlivou postavou a odhalenými nohami. Obliekla si kreáciu Alberta Ferretti Limited Edition.

Mnohým však v tento večer vyrazila dych aj herečka Eva Longoria, ktorá je už roky ozdobou festivalu ako tvár jedného z hlavných sponzorov. Vo večernej kreácii Alberta Ferretti Limited Edition odhalila naozaj veľa, jej nohy však vyzerali priam ukážkovo a jedno je viac ako isté. Longoria posledné mesiace musela drieť v posilňovni naozaj tvrdo, iba nedávno bolo totiž na jej figúre vidieť stále popôrodné kilogramy.

Úvodný film festivalu, ktorý režíroval spomenutý Jim Jarmusch, prišli podporiť takmer všetky jeho hlavné hviezdy. Pozornosť sa však sústredila najmä na speváčku a herečku Selenu Gomezovú, ktorá v ňom stvárňuje jednu z hlavných úloh. Američanka nesklamala. Objavila sa v krémovej kreácii zloženej z tvarovanej košíkovej podprsenky a dlhej sukne s rozparkom od značky Louis Vuitton. Nápadne pripomínala tak speváčku Madonnu, ktorá sa vo veľmi podobne ladenom modeli objavila v Cannes v roku 1991 s filmom S Madonnou v posteli. Gomez bola o niečo decentnejšia voľbou dlhej sukne, ale stále vyzerala veľmi sexy.

zväčšiť Zľava: Topmodelky Alessandra Ambrosio, Izabel... Foto: Reuters
Zľava: Topmodelky Alessandra Ambrosio, Izabel Goulart a Romee Strijd. Zľava: Topmodelky Alessandra Ambrosio, Izabel Goulart a Romee Strijd.

Už tradične nesklamala herečka Julianne Moore, rovnako ako Longoria tvár kozmetického sponzora podujatia. Volila elegantnú zelenú róbu s odhalenými ramenami a naznačenou vlečkou z dielne Christian Dior Haute Couture. Omnoho odvážnejšia ako ona bola jej francúzska kolegyňa Charlotte Gainsbourg – v minišatách so zvieracím motívom značky Saint Laurent.

Predsedom poroty, ktorá v sobotu 25. mája odovzdá hlavnú cenu – Zlatú palmu, je mexický režisér Alejandro González Inárritu. Súčasťou poroty je však napríklad aj grécky režisér Yorgos Lanthimos, poľský tvorca Pawel Pawlikovski či len 21-ročná americká herečka Elle Fanning. Práve na ňu budú určite smerovať zraky módnych fanúšikov. Ani v úvodný večer nesklamala, keď dorazila vo večernej róbe telovej marhuľovej farby s kvetinovou aplikáciou v páse a nechala vyniknúť svoju bledučkú pokožku.

Herečka Julianne Moore stavila na žiarivú... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
FILMFESTIVAL-CANNES/OPENING RED CAHerečka Julianne Moore stavila na žiarivú smaragdovú zelenú.RPET Herečka Julianne Moore stavila na žiarivú smaragdovú zelenú.

Prehliadka ponúkne 21 súťažných snímok, ktoré sa stretnú v súboji o hlavnú cenu – spomenutú Zlatú palmu. Medzi najočakávanejšie premiéry 72. ročníka určite patrí film Vtedy v Hollywoode od Quentina Tarantina, ktorý sa pôvodne nemal na festivale premietať. Režisér tvrdil, že ho nestihne dokončiť. Ale stalo sa. V súťaži sa objaví aj novinka od bratov Jeana a Luca Dardennovcov či film Skrytý život od Terrenca Mallicka.

Do filmovej metropoly zavíta napríklad herečka Penelope Cruz s novým filmom od Pedra Almodóvara či spevák Elton John, ktorý sa má zúčastniť na premietaní životopisného filmu Rocket Man o ňom samom.

Režisér Pawel Pawlikowski (vľavo), herečka Elle... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Režisér Pawel Pawlikowski (vľavo), herečka Elle Fanning a Robin Campillo - členovia medzinárodnej poroty 72. ročníka MFF Cannes. Režisér Pawel Pawlikowski (vľavo), herečka Elle Fanning a Robin Campillo - členovia medzinárodnej poroty 72. ročníka MFF Cannes.

Celé podujatie zdobí vizuál plagátu so slávnou režisérkou Agnes Varda, ktorá skonala pred pár mesiacmi vo veku 90 rokov. Festival ešte pred štartom čelil prvému škandálu, ktorý sa týkal herca Alaina Delona. Ten dostane cenu za celoživotný dielo, no proti nej vznikla petícia. Tvrdí, že herec je rasista, homofób a nepriateľ žien.

VIDEO o CANNES tu:

Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #festival #film #Eva Longoria #Cannes #Selena Gomez #Alessandra Ambrosio #Julianne Moore #Cannes 2019

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...