Kráľovné módy! Krásna Kate, sofistikovaná Letizia - ktorá zažiarila viac?

Tak tomu sa hovorí zostava. Na bohoslužbe, ktorá sa konala v rámci stáročnej tradície na Windsorskom hrade, sa zišli predstaviteľky šľachtických a kráľovských rodov z niekoľkých kútov Európy. Boli za kráľovné módy?

17.06.2019 20:19
debata (6)
Zľava: Vojvodkyňa Sophie z Wessexu, španielska... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Vojvodkyňa Sophie z Wessexu, španielska kráľovná Letizia, vojvodkyňa Camilla z Cornwallu, holandská kráľovná Maxima a vojvodkyňa Kate z Cambridge Zľava: Vojvodkyňa Sophie z Wessexu, španielska kráľovná Letizia, vojvodkyňa Camilla z Cornwallu, holandská kráľovná Maxima a vojvodkyňa Kate z Cambridge po bohoslužbe v kaplnke na windsorskom hrade.

S týmto označením prišiel síce portál Daily Mail, ale pravdou je, že pohľad na elitu dám, ktoré sú členkami slávnych kráľovských rodín, bol rozhodne príjemný aj vkusný. Už tradične zaujala najmä vojvodkyňa Kate, ktorej módne voľby britské (a nielen tie) médiá zvyčajne ospevujú. Obliekla si biely kabát z dielne Catherine Walkerovej, ktorý zdobil oblý jemný golierik s volánikom. Nechýbal ani klobúčik v podobe fascinátora.

Holandská kráľovná Maxima (v strede) a...
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge už tradične...
+9Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a Catherine,...

Matka troch detí a manželka princa Williama však mala tentoraz veľkú konkurenciu v španielskej kráľovnej Letizii, s ktorou ju aj často porovnávajú. Manželka kráľa Felipeho VI dorazila vo vzorovaných šatách Cherubina a bola stelesnením sofistikovanej elegancie. Prekvapením v jej prípade bol tylový závoj z klobúčika s perím. Na dennú príležitosť sa mohlo zdať, že takáto výbava je prehnaná. Bývalá televízna moderátorka však rozhodne patrila medzi najlepšie oblečené dámy akcie.

Španielska kráľovná Letizia v šatách Cherubina... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Španielska kráľovná Letizia (vľavo) a Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu. Španielska kráľovná Letizia v šatách Cherubina (vľavo) a Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu.

Zahanbiť sa však nedala ani kráľovná Maxima z Holandska, ktorá by v mnohom (typovo) mohla pripomínať aj novú slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú. Argentínska rodáčka, ktorá je manželkou kráľa Willema Alexandra, stavila na pudrové šaty s rukávmi aranžovanými do podoby naznačeného pláštika. Postavu jej opticky predeľoval výrazný hrubý opasok, ani na jej hlave nechýbal klobúk.

zväčšiť Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a Catherine,... Foto: Reuters, POOL
Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a Catherine, vojvodkyňa z Cambridge odchádzali z bohoslužby v dobrej nálade. Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a Catherine, vojvodkyňa z Cambridge odchádzali z bohoslužby v dobrej nálade.

Samozrejme, celá akcia by sa nezaobišla bez panovníčky – kráľovnej Alžbety II., ktorú tentoraz čakali chvíle v ceremoniálnom oblečení. Dlhý zamatový plášť jej pomáhali niesť uniformovaní chlapci, najatí špeciálne na túto príležitosť.

Slávnostnú bohoslužbu v rámci udelenia výnimočného vyznamenania si nenechala ujsť ani vojvodkyňa Camilla z Cornwallu či komtesa Sophie z Wessexu. Viac nájdete v našej galérii.

VIDEO: Boris Hanečka hovorí o kreácii pre Zuzanu Čaputovú

Video

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #krása #pôvab #kráľovná Letizia #kráľovná Maxima #bohoslužba

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...