Čaputová v Bruseli zaujala aj módnymi voľbami: U kráľa bodovala v ružovej!

Povinnosti politického reprezentovania rodnej krajiny plní prezidentka Zuzana Čaputová už od prvého dňa inaugurácie. Počas svojej utorňajšej návštevy Bruselu však zaujala opäť aj svojím vzhľadom.

25.06.2019 17:12
debata (111)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a... Foto: SITA, Martin Baumann
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas stretnutia v sídle NATO v Bruseli v utorok 25. júna 2019. Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas stretnutia v sídle NATO v Bruseli v utorok 25. júna 2019.

Prezidentka odletela v utorok skoro ráno na oficiálnu návštevu Bruselu a už priamo v lietadle absolvovala krátke fotostretnutie s prizvanými novinármi. Priamo v Bruseli sa potom objavila v dvoch ďalších outfitoch a jeden jej pristal viac ako druhý.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) v...
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas príchodu...
+20Prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo...

Na stretnutie s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom a generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom zvolila šaty v námorníckej modrej s dĺžkou niekoľko centimetrov pod kolená. Jednoduchý model len strihovo predelený v páse tak, aby zdôraznil driek, robil nositeľke dobrú službu. Čaputová stavila na biznis look podporený čiernymi doplnkami. Celkovému stylingu však nechýbal ženský šarm a príjemná nenútenosť.

zväčšiť Prezidentka SR Zuzana Čaputová a kráľ... Foto: SITA, Marián Garaj
Zuzana Čaputová Prezidentka SR Zuzana Čaputová a kráľ Belgického kráľovstva Filip I. Belgický počas stretnutia v rámci oficiálnej návštevy prezidentky SR v Belgicku.

Ešte lepšou voľbou boli šaty, ktoré si nová prezidentka obliekla na stretnutie s belgickým kráľom Filipom I. Belgickým. Ružová kreácia s detailom zavinovania, širokou sukňou a rozšírenými trojštvrťovými rukávmi patrila medzi zatiaľ to najvydarenejšie, v čom sa nová slovenská hlava štátu na verejnosti ukázala.

Prezidentka už dávnejšie deklarovala, že by rada v rámci svojich reprezentačných aktivít chcela podporovať aj domácu módu a domácich dizajnérov. Dôkazom toho bola jej inaugurácia či prvá oficiálna návšteva Česka, na ktoré ju obliekal dizajnér Boris Hanečka, ale tiež nasledujúce aktivity. S prezidentkou spolupracuje napríklad aj štylistka Sandra Žigová či protokolisti Katarína Strýčková alebo Frencien Bauer.

Hoci je stále predčasné chváliť a velebiť vo veľkom, prvé dni jej pôsobenia vo funkcii naznačujú, že nielen politicky, ale aj vizuálne bude pre Slovensko dobrým reprezentantom.

VIDEO: Boris Hanečka o príprave šiat pre Zuzanu Čaputovú

Video

© Autorské práva vyhradené

111 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #reprezentácia #móda #elegancia #prezidentka #štýl #Zuzana Čaputová

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...