Móda z Varov: Moore ako víla, Geislerová zvodná a Slovenka Janda v róbe za tisíce eur

Slávnostné otvorenie filmového festivalu v Karlových Varoch sa začalo veľkolepo. S jednou z najväčších hollywoodskych hviezd a tiež s prevažne domácou módou.

29.06.2019 07:34
debata (5)
Herečka Julianne Moore v kreácii Valentino a... Foto: Profimedia
Herečka Julianne Moore v kreácii Valentino a jej manžel Bart Freudlich. Herečka Julianne Moore v kreácii Valentino a jej manžel Bart Freudlich.

Na červený koberec dorazila v piatok večer herečka Julianne Moore, ktorá je držiteľkou Oscara a vo Varoch si prevzala cenu Krištáľový glóbus za celoživotný prínos filmu. Nesklamala ani ako módna ikona, za ktorú je často označovaná v zahraničnej tla­či.

Hviezda sa na slávnostný moment obliekla do žiarivej žltej. Šaty z hodvábu a šifónu lemované vertikálnymi volánikmi pochádzali z dielne značky Valentino a takmer 60-ročnej Mooreovej pridávali mladistvú ľahkosť a sviežosť. Vyzerala v nich étericky a veľmi pôvabne.

Julianne Moore s manželom,  Bartom...
Missky Nikol Švantnerová (vľavo) v kreácii...
+25Jún 2010 - Julianne Moore
V zoznamoch...

Talianska značka bola jedným zo zahraničných módnych domov, ktorý mal na festivalovom otvorení početnejšie zastúpenie. Do smotanovo-bielych šiat s reliéfnou výšivkou sa obliekla aj modelka Hana Soukupová. Čierny model z aktuálnej jarnej kolekcie zase zvolila influencerka a návrhárka Vanda Janda.

Slovenská influencerka a návrhárka Vanda Janda... Foto: Profimedia
Slovenská influencerka a návrhárka Vanda Janda v šatách Valentino. Slovenská influencerka a návrhárka Vanda Janda v šatách Valentino.

Voľba to bola zaujímavá a netradičná v porovnaní so zvyškom osadenstva, ktoré siahalo po ľúbivejších modeloch. Janda stavila na šaty z hodvábneho taftu za viac ako 4000 eur, ktoré doplnila parochňou z vĺn vo farbe bielej blond. Šaty strihovo popierajú líniu kriviek ženského tela a dominantne odhaľujú ramená, čo by nemusel byť problém – konieckoncov podobne už mnohokrát volila aj Moore. Z väčšiny záberov však nositeľka pôsobila v šatách akoby utopene a chýbala jej práve tá mooreovská „hviezdna“ ľahkosť prezentácie na podobné kúsky.

Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky... Foto: Profimedia
Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky Drápalovej z dielne Pietro Filipi. Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky Drápalovej z dielne Pietro Filipi.

Ďalšie pozvané dámy stavili predovšetkým na domáci dizajn, či už český alebo dokonca slovenský. Napríklad herečku Jitku Čvančarovú obliekla dizajnérka Zdenka Imreczeová do červenej kreácie s efektom perforovaného vzoru tvoreného trojuholníkovým lemom látky našívaným na hornú líniu akoby jemne padnutého živôtika. Missku Nikol Švantnerovú obliekal do zlatej kreácie český ateliér Poner či Andreu Bartoškovú, manželku riaditeľa festivalu Jiřího Bartošku, zaodela dizajnérka Daniela Flejšarová. Herečka Hana Vágnerová stavila na kreáciu s dramatickým efektom od Jarky a Dominiky Sedláčkových.

Herečka Lenka Krobotová (vľavo) v šatách od... Foto: Profimedia
Lenka Krobotová (vľavo) a Hana Vágnerová Herečka Lenka Krobotová (vľavo) v šatách od Michaely Hriňovej a značky AiM a jej kolegyňa Hana Vágnerová v kreácii od Jarky a Dominiky Sedláčkových.

Už tradične nesklamala Anna Geislerová, ktorej pánskym smokingom inšpirované zavinovacie šaty s jemne provokatívnym odhalením nohy v rozparku fungovali na jednotku. Áno, je pravda, že Geislerová sa podobne predviedla v minulosti už viackrát a modelu možno chýbal ešte kúsoček originality k dokonalosti, ale vo výsledku vyzerala fakt skvelo. Šaty vznikli podľa návrhu Moniky Drápalovej v dielni Pietro Filipi.

Jednu zo zaujímavých volieb večera urobila aj herečka Lenka Krobotová, ktorá si vybrala šaty s jemným rolákovým golierikom značky AiM od slovenskej dizajnérky Michaely Hriňovej. Červená bola neprehliadnuteľná, dokonca aj na červenom koberci. A hoci model opäť patril k tým, ktoré neakcentujú tradičným spôsobom ženské tvary, jeho výsledný dojem na nositeľke fungoval dobre. Možno aj vďaka asymetrickému spodnému lemu sukňovej časti. Krobotová vyzerala v ňom veľmi sošne.

Herečka Jitka Schneiderová v šatách značky... Foto: Profimedia
Herečka Jitka Schneiderová v šatách značky Elisabetta Franchi. Herečka Jitka Schneiderová v šatách značky Elisabetta Franchi.

Piatkovému večeru nechýbala ani metalíza a flitrované efekty ako to už na červených kobercoch býva zvykom. V tomto zozname dám zaujala napríklad Jana Plodková, ktorú do šiat v odtieni šampanského s jemným zlatistým nádychom obliekala Taťána Kovaříková. Herečku Jenovéfu Bokovú do striebornej kreácie na jedno ramena odela značka LEEDA a do tretice nechýbal ani bronz – lepšie povedané bronzové metalické pásy našívané vertikálne na zavinovacích šatách telovej farby od Elisabetta Franchi. V nich sa predviedla Jitka Schneiderová.

Video

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Anna Geislerová #Julianne Moore #Jenovéfa Boková #Vanda Janda #MFF Karlove Vary 2019 #Lenka Krobotová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...