Premiéra filmu Kto je ďalší?: Kramár priviedol všetky deti, prišiel aj Pellegrini

V jednom z bratislavských multiplexov sa v stredu večer uskutočnila slávnostná premiéra drámy Kto je ďalší? Mira Drobného, autora filmu Rytmus sídliskový sen (2015). Na večernom premietaní sa popri Drobnom zúčastnila aj viacčlenná filmová delegácia.

22.08.2019 14:19
Vo filme Kto je ďalší? si zahrala raperka Aless... Foto:
Vo filme Kto je ďalší? si zahrala raperka Aless (vľavo) aj ruská modelka a milovníčka adrenalínu Angela Nikolau (vpravo).
debata

Dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami z Kanady, Ruska a Slovenska má poukázať na to, že moderná doba nie je úplne bezpečná a internet, bez ktorého si nevieme predstaviť našu existenciu, vie byť veľmi nebezpečným miestom. Zbystriť by mali nielen mladí, ale aj ich rodičia, ktorí často netušia, ako veľmi je internet zradný.

„Mojou motiváciou bolo, že keď už má vzniknúť film o ťažkých témach, nech je to zároveň niečo, čo tých ľudí nejako pozitívne ovplyvní, aby to v nich zostalo, aby si, keď budú odchádzať z kina, povedali, že aj oni môžu v tejto problematike niečo urobiť, že to nemusí byť len také čierne, ako to vykresľujeme, ale že ten internet má aj pozitíva a je na každom z nás, ktorou cestou sa vyberieme,“ povedal Drobný.

Vo filme Kto je ďalší? si zahrala ruská modelka...
Raperka Aless.
+6Ruska Angela Nikolau.

„Zaujímavé je, že sme začali hovoriť o filme a zrazu sa celá diskusia okolo toho zmenila na to, aký je internet zlý, negatívny, ako doslova zabíja ľudí, asi je taká doba… Ako sme boli z toho internetu pred piatimi rokmi úplne nadšení, teraz tie počítače a telefóny radšej vypíname. Prišla doba, keď si začíname uvedomovať, že ten internet má aj svoju negatívnu stránku a verím, že práve toto môže ten film ľuďom ukázať a zároveň ich aj varovať, že je to naozaj len o tom, či o danom probléme vieme, či naň myslíme, keď sme na internete a či sa správne rozhodneme v tej chvíli, keď sa to láme,“ poznamenal režisér.

Snímka je postavená na troch samostatných príbehoch. V prvom z nich sa rapperka Aless Capparelli otvorene prizná k pokusu o samovraždu, ku ktorému ju dohnala kyberšikana a útoky jej spolužiakov. Z druhého sa divákom a diváčkam zatočí hlava. Predstavia sa v ňom známi rooftoperi Vadim Makhorov a Vitalij Raskalov a krásna modelka Angela Nikolau, ktorých spája láska k výškam a adrenalínu, ale aj honba za lajkami na sociálnych sieťach. Nelegálne lozia po najvyšších budovách svetových metropol s cieľom získať čo najatraktívnejšiu selfie. Posledný príbeh, v ktorom sa v hlavnej úlohe predstaví Anita Sonnberger, ukáže tínedžerku, ktorú cez internet sexuálne vydierali.

zväčšiť Na filmovú premiéru Kto je ďalší? dorazil aj... Foto: PR filmu Kto je ďalší?
Na filmovú premiéru Kto je ďalší? dorazil aj herec Maroš Kramár so všetkými troma deťmi. Na filmovú premiéru Kto je ďalší? dorazil aj herec Maroš Kramár so všetkými troma deťmi.

Brian Caspe stvárnil v treťom príbehu otca zneužívaného dievčaťa. Okrem neho sa v jednom z príbehov objavia aj herec Peter Brajerčík, stand-up komik Stanislav Staško a ďalší.

Podľa herca Petra Brajerčíka by titul Kto je ďalší? mali vidieť všetci rodičia: „Ukáže im svet internetu, o ktorom ich deti možno mlčia.“ Snímka už získala 15 nominácií a ocenení na zahraničných festivaloch a súťažiach.

„Keď sme preberali hlavnú cenu na filmovom festivale v Moskve, mala som obavy, či sa film bude páčiť aj divákom na Slovensku. Teraz vidím, že jeho medzinárodný úspech nebola náhoda,“ komentovala veľkolepú premiéru ruská herečka Angela Nikolau.

zväčšiť Tvorcovia filmu Kto je ďalší? pózovali takto... Foto: PR filmu Kto je ďalší?
Tvorcovia filmu Kto je ďalší? pózovali takto hromadne fotografom. Tvorcovia filmu Kto je ďalší? pózovali takto hromadne fotografom.

„Je to film, ktorý by mal vidieť každý a nezáleží na tom, či na Slovensku, alebo v Amerike. Pracoval som na mnohých filmoch, ale Kto je ďalší? so sebou nesie asi najväčšie posolstvo,“ uviedol po premiére americký herec Brian Caspe, ktoré ho si filmoví fanúšikovia pamätajú z hollywoodskych produkcií Hellboy (2004), Mission Impossible – Ghost Protocol (2011) či Operácia Anthropoid (2016).

Hudobne sa na filme podieľali Aless Capparelli, Liam Adams, Richard Rikkon, ktorý pre film prearanžoval skladbu Demi Lovato, a Celeste Buckingham, ktorá prispela svojou troškou aj do scenára snímky.

Dráma, ktorú bude v prvý, premiérový víkend premietať až 86 kín po celom Slovensku, získala dosiaľ 15 nominácii a ocenení na zahraničných festivaloch. Na slávnostnej premiére sa objavil aj slovenský premiér Peter Pellegrini, či herec Maroš Kramár so všetkými troma ratolesťami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #internet #film #šikana #Miro Drobný #Peter Brajerčík #Kto je ďalší? #Aless Caparelli

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...