Čvančarová v červenej, dojaté hviezdy aj zhrozenie! Pomaľované vtáča ovládlo Benátky

Veľkej festivalovej premiéry sa v utorok dočkal film Pomaľované vtáča, ktorý vznikol v česko-slovensko-ukrajinskej koprodukcii. Prvé ohlasy svetových médií hovoria o nezmazateľnej stope a zmiešaných reakciách.

04.09.2019 11:29
debata (4)
Režisér Vaclav Marhoul a herec Petr Kotlár... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Režisér Vaclav Marhoul a herec Petr Kotlár spoločne na premiére filmu Pomaľované vtáča v Benátkach. Režisér Vaclav Marhoul a herec Petr Kotlár spoločne na premiére filmu Pomaľované vtáča v Benátkach.

Na festivalovom červenom koberci sa pozornosť zahraničných fotografov sústredila najmä na medzinárodné hviezdy ako Stellan Skarsgard či Barry Pepper a Julian Sands, do Benátok však zavítali aj českí herci ako Jitka Čvančarová, Petr Vaněk, slovenská herečka Júlia Valentová alebo predstaviteľ hlavnej detskej úlohy Petr Kotlár.

Herci zľava Udo Kier, Aleksei Kravčenko,...
Herec Petr Kotlár skáče pred fotografmi.
+6Delegácia filmu Pomaľované vtáča na slávnostnej...

V zostave nepochybne zaujala aj predstaviteľka jednej zo ženských úloh – Čvančarová. Príťažlivá česká hviezda stavila na výrazný červený model, ktorý doplnila rozviatymi kaderami a výrazným líčením s červeným rúžom. Na svojom profile na Instagrame zverejnila aj niekoľko momentov v rámci festivalového dňa – spoločne s ďalšími absolvovala plavbu loďou v benátskych kanáloch aj potlesk pri pózovaní na červenom koberci.

Herečka Jitka Čvančarová na filmovom festivale... Foto: Profimedia
Herečka Jitka Čvančarová na filmovom festivale v Benátkach. Herečka Jitka Čvančarová na filmovom festivale v Benátkach.

Potlesku sa však dočkal aj samotný film. A údajne poriadne dlhého. „Pravdupovediac som nečakal, že sa bude tlieskať po celý čas záverečných titulkov pomaly desať minút,“ povedal Marhoul. Dojaté z prijatia filmu boli aj zahraničné hviezdy filmu – už spomenutí herci ako Julian Sands či Udo Kier. „Ja som ich mal za chrbtom, pretože som sa musel ísť dopredu klaňať, ale potom mi na nich nabonzovali, že všetci plakali,“ vyhlásil Marhoul.

Film natočený podľa rovnomenného románu Jerzyho Kosińského už zhodnotili aj kritici. Zhodujú sa, že nikoho nenechá chladným, ale mnohí mu vyčítajú prílišnú zobrazovanú krutosť alebo niektoré príbehové klišé. Naopak veľkých chvál sa dočkala kamera. Stál za ňou kameraman Vladimír Smutný, ktorý snímku nakrútil na 35-milimetrový film.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #festival #Benátky #film #kritika #Jitka Čvančarová #Václav Marhoul #Pomaľované vtáča #Petr Kotlár

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...