Veľká premiéra! Hviezdy Panstva Downton v Londýne uviedli film, chcú ďalší

Film Panstvo Downton, nakrútený podľa rovnomenného seriálu, nemusí byť posledný. Americkému týždenníku Variety to povedali tvorcovia snímky, ktorá mala v pondelok premiéru v Londýne.

10.09.2019 09:53
debata
Zľava: Herečky Elizabeth McGovern, Michelle... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Zľava: Herečky Elizabeth McGovern, Michelle Dockery a Laura Carmichael spoločne pózujú fotografom.- Zľava: Herečky Elizabeth McGovern, Michelle Dockery a Laura Carmichael spoločne pózujú fotografom.-

Podľa nich záleží na tom, či bude celovečerný film rovnako úspešný ako seriál, z ktorého sa stal globálny hit. Scenárista Julian Fellowes mal k dispozícii veľkorysejší rozpočet než pri seriáli, a tak sa diváci dočkajú večierkov, plesov a vojenských prehliadok filmových rozmerov, píše Variety.

Herečky Elizabeth McGovern (vľavo) a Michelle...
Herečka Tuppence Middleton prišla v šatách...
+5Herečka Laura Carmichael v kreácii Monse.

„Dúfajme, že bude dopyt po ďalšom filme. Uvidíme, ako fanúšikovia prijmú ten prvý. Ja aj scenárista by sme ďalšiu snímku chceli a počul som, že herci tiež,“ povedal producent Gareth Neame.

Na slávnostnej premiére v Londýne bolo zjavné, že fanúšikov má seriálový hit, ktorý sa dočkal filmovej podoby, dosť. Na červenom koberci sa objavili takmer všetky ústredné postavy. Pozornosť pútali najmä herečky, ktorým doba vo filme predpisuje aj doboé kostýmy. Tu sa mohli predviesť v súčasnej a veľmi luxusnej móde a všetky tak spravili.

Pozornosť si vyslúžila napríklad Michelle Dockery, ktorej voľba padla na zlatý model šiat Galvan na jedno rameno. Jej kolegyňa Laura Carmichael zase predvádzala róbu s asymetrickou sukňovou časťou od značky Monse, herečka Elizabeth McGowern bola neprehliadnuteľná v žiarivej ružovej kreácii Zac Posen.

Herec Allen Leech na svetovej premiére filmu... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herec Allen Leech na svetovej premiére filmu Panstvo Downton. Herec Allen Leech na svetovej premiére filmu Panstvo Downton.

Natáčanie filmu Panstvo Downton sa začalo v roku 2018. Objavia sa v ňom všetci herci, ktorí tvorili základné obsadenie výpravného seriálu o šľachtickej rodine Crawleyovcov – vrátane predstaviteľky doyenky rodiny, 84-ročnej Maggie Smithovej. Scenár filmu napísal tvorca seriálu Fellowes a réžie sa ujal Michael Engler, ktorý natočil niekoľko epizód seriálu. V susednom Česku, kde mal seriál veľký úspech na obrazovkách Českej televízie, snímka vstúpi do kín 12. septembra. Dátum slovenskej premiéry zatiaľ nie je známy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #krása #premiéra #Panstvo Downton #hviezdy

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...