Pražské orgie prilákali Mauréry aj Kukuru! Slávny Roth už premiéru nestihol

Česká delegácia, ktorú však doplnili aj slovenskí zástupcovia, uviedla v utorok v Bratislave novinku s provokatívnym názvom Pražské orgie. Na premiére sa žiadne nekonali, prišli si ju však vychutnať mnohé známe tváre.

18.10.2019 08:00
debata
zväčšiť Herci Jiří Havelka (vpravo) a Pavel Kříž... Foto: KATARINA HARSANYOVA
Jiří Havelka (vľavo) a Pavel Kříž Herci Jiří Havelka (vpravo) a Pavel Kříž (vľavo) stvárnili hlavné úlohy vo filme Pražské orgie. Uviedli ho aj v Bratislave spoločne s režisérkou Irenou Pavláskovou a hercom Jurajom Durdiakom.

Novinku v réžii českej režisérky Ireny Pavláskovej pomohli v hlavnom meste uviesť herci Pavel Kříž a Jiří Havelka. Spoločne s ďalšími českými kolegami dopĺňajú na plátne hlavných hrdinov v podaní Jonasa Chernicka a Ksenie Rappoportovej.

Film vznikol na základe knihy spisovateľa Philipa Rotha a odohráva sa v Prahe v polovici 70-tych rokov, keď sa v metropole Československa konali vyhlásené večierky ako akási snaha o hľadanie krátkeho pocitu slobody v období tvrdých represií. Režisérka Pavlásková film rozoberala priamo s Rothom.

V Bratislave predstavili tvorcovia nový film...
Textár Boris Filan na premiére filmu Pražské...
+4Herci Jiří Havelka (vľavo) a Pavel Kříž...

Na jeho premiéru ho však už pozvať nestihla. "Dúfala som, že film stihnem dokončiť ešte za jeho života, chcel totiž prísť na českú premiéru, no, bohužiaľ, minulý rok zomrel. On mal veľmi rád Československo, rád tam chodil, mal tam priateľov…,“ priblížila tvorkyňa.

Novinku si do kina Lumiére prišli pozrieť aj herci ako Zuzana Mauréry, Juraj Kukura či Juraj Durdiak alebo textár Boris Filan. Viac nájdete v galérii. Film sa premieta v slovenských kinách od štvrtka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Zuzana Mauréry #Pavel Kříž #Irena Pavlásková #Pražské orgie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....