Obletovaná Geislerová, tehotná Germani s Valihorom! Amnestie v Bratislave

Nový konšpiračný triler Amnestie režiséra Jonáša Karáska mal slávnostnú premiéru v Bratislave.

24.10.2019 11:00
debata

Okrem režiséra sa ho zúčastnili aj jeho hlavní predstavitelia. Do jedného z bratislavských kín prišli novinku predstaviť Anna Geislerová, Marek Majeský, Marek Vašut či Juraj Bača. Tí všetci si v snímke, ktorá cez príbehy troch rodín vykresľuje vtedajší svet kontrolovaný ŠtB, aj zahrali.

Zľava: Jiří Konečný, Jonáš Karásek, Anna... Foto: Robo Homola / Profimedia
Jiří Konečný, Jonáš Karásek, Anna Geislerová, Marek Majeský Zľava: Jiří Konečný, Jonáš Karásek, Anna Geislerová, Marek Majeský na premiére filmu Amnestie v Bratislave.

Jedinečné spracovanie má podľa Karáska potenciál prilákať i mladých, ktorí si pád režimu na vlastnej koži nezažili a o tom, čo sa v Československu začiatkom 90. rokov dialo, vedia len z rozprávania starších. „Ja si myslím, že by ten film mohol pomôcť k tomu, aby sa o tieto veci začali zaujímať aj mladí. Tí tieto veci veľmi nevyhľadávajú, nemajú prečo. Ja sám som napríklad o vzbure v Leopoldove vedel predtým, ako som začal na filme pracovať, len málo. Vedel som, že bola, ale ako prebiehala… Sám som bol neinformovaný. Preto sme sa snažili natočiť to tak, aby to bolo atraktívne aj pre mladšie ročníky. Napriek tomu, že tá doba je pre nich podľa mňa odťažitá,“ opísal Karásek.

Juraj Bača na premiére filmu Amnestie v... Foto: Stano Klačanský
Juraj Bača Juraj Bača na premiére filmu Amnestie v Bratislave.

Do Bratislavy zavítala aj česká hviezda Anna Geislerová, ktorá priťahovala pohľady. 43-ročná obsadzovaná herečka bola pred objektívmi „obletovaná“ tvorcami či kolegami. Počas slávnostného večera stavila na neutrálnu čiernu a pred objektívmi si zapózovala s Karáskom či Majeským.

Herečka Natália Germani a hudobník Martin... Foto: Profimedia
Natália Germani Herečka Natália Germani a hudobník Martin Valihora na premiére filmu Amnestie v Bratislave.

Pred premietaním filmu sa v kine objavili aj herci Juraj Bača ši Marek Vašut. Spolu s partnerom, hudobníkom Martinom Valihorom, sa na červenom koberci ukázala aj tehotná herečka Natália Germani. Tá, na rozdiel od Geislerovej, prišla v výraznom modeli širokých šiat, pod ktorými ukrývala tehotenské bruško.

Zľava: Jiří Konečný, Jonáš Karásek, Anna...
Režisér Jonáš Karásek na premiére filmu...
+2Marek Vašut na premiére filmu Amnestie v...

Okrem spomínaných hercov sa pred kamerou snímky Amnestie, ktorá do slovenských kín prichádza kín 31. októbra, predstavia Roman Luknár, Ján Jackuliak, Gregor Hološka, Jana Oľhová, Erik Ollé, Sáva Popovič či stand-up komik Marek Fučík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Anna Geislerová #Marek Majeský #amnestie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...