Najprv Smatanová, po nej diva Netrebko! Hanečkove šaty si obliekla v Prahe

Kolekcia slovenského dizajnéra Borisa Hanečku, ktorú odprezentoval začiatkom októbra v Bratislave na akcii Fashion LIVE!, má už aj medzinárodný úspech. Postarala sa oň operná diva Anna Netrebko.

08.11.2019 09:58
debata
Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa... Foto: archív Borisa Hanečku
Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa Hanečku na pražskom koncerte v Obecnom dome. Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa Hanečku na pražskom koncerte v Obecnom dome.

Vo štvrtok večer sa v Prahe slávna ruská sopranistka objavila na pódiu v šatách z jeho novej kolekcie – zhodou okolností v modeli, ktorý na bratislavskej šou prezentovala speváčka Zuzana Smatanová. Model s flitrovou výšivkou, ktorá pripomína akoby obrazy starých mám či tak trošku renesančné maľby si vzala na seba v rámci úvodných čísel pražského koncertu, na ktorom účinkovala aj s manželom Yusifom Eyvazovom.

Operná diva Anna Netrebko a jej manžel Yusif...
Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa...
+3Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa...

Čo však možno Netrebko netušila, bol fakt, že sa osobne na koncerte objaví aj samotný Hanečka, ktorý momentálne v Prahe chystá kostýmy pre operu Turandot. „Bol to úžasný pocit. Keď vyšla na pódium v mojich šatách, vidieť to na vlastné oči – to bolo akoby mi niekto urobil druhé narodeniny,“ uviedol pre Pravdu slovenský návrhár. Speváčka mu vraj priamo z pódia venovala aj krátke gesto a úsmev, keď si uvedomila, že sa na ňu díva autor jej večernej kreácie.

Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa... Foto: archív Borisa Hanečku
Operná diva Anna Netrebko a jej manžel Yusif Eyvazov na koncerte v Prahe. (foto vľavo). Po koncerte s dizajnérom Borisom Hanečkom. Operná diva Anna Netrebko v šatách od Borisa Hanečku na koncerte v Prahe s manželom Yusifom Eyvazovom (foto vľavo). Po koncerte s dizajnérom Borisom Hanečkom.

Hanečka pritom s Netrebko spolupracuje už dlhší čas. S opernou divou ho už pred časom zoznámil iný šikovný Slovák – Roland Tóth, ktorý sa vo svete špičkovej opery pohybuje roky a Netrebkovej robí aj manažéra. Odvtedy sa ruská diva pravidelne oblieka do kúskov zo slovenskej tvorivej dielne.

Speváčka Zuzana Smatanová ako modelka v kreácii... Foto: SITA/AP, Martin Tomečko
Zuzana Smatanová Speváčka Zuzana Smatanová ako modelka v kreácii od Borisa Hanečku na akcii Fashion LIVE! 2019.

„Nechodí za mnou do ateliéru, ja cestujem za ňou do Viedne. Pravidelne chce vidieť nové kúsky, niekedy len pre inšpiráciu, ale môžem povedať, že už je z nej moja verná klientka,“ komentoval Hanečka, ktorý oblieka aj slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Módna prehliadka Borisa Hanečku, v ktorej sa...
Módna prehliadka Borisa Hanečku, v ktorej sa...
+32Modelky v kreácii na prehliadke dizajnéra...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #šaty #Anna Netrebko #Boris Hanečka #Fashion Live!

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...