20. Ples v opere bez moderátorky! Namiesto toho sa prihovoria dve legendy

Pozornosť verejnosti, ktorá s obľubou sleduje dianie na plese v opere, púta zvyčajne aj moderátorka sprevádzajúca slávnostným večerom. Na jubilejný 20. ročník akcie sa organizátori rozhodli inak.

11.12.2019 12:08
debata
Herečka Emília Vášáryová na archívnom zábere. Foto: Ples v opere
Herečka Emília Vášáryová na archívnom zábere. Herečka Emília Vášáryová na archívnom zábere.

Namiesto tradičnej moderátorky Plesu sa na úvod večera pred hostí dobročinnej akcie postavia hneď dve slávne herecké osobnosti – konkrétne herečka Emília Vášáryová a herec Martin Huba.

Vášáryová je už niekoľko rokov členkou Čestného plesového výboru a tiež sa stala ambasádorkou dobročinného zamerania plesu. V roku 2017 otvárala akciu slávnostným úderom na gong. „Bola som veľmi rada, a bola to pre mňa vzácna chvíľa, keď som sa mohla pred tromi rokmi zhostiť úlohy symbolicky otvoriť plesovú sezónu úderom na gong. Ten úder vtedy reprezentoval omnoho viac. Reprezentoval dobročinný rozmer, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou Plesu v opere," vyhlásila pre médiá Vášáryová.

Herec Martin Huba sa prihovorí hosťom 20.... Foto: Ples v opere
Herec Martin Huba sa prihovorí hosťom 20. ročníka Plesu v opere. Herec Martin Huba sa prihovorí hosťom 20. ročníka Plesu v opere.

"Ukázalo sa, že to, že pomáhame druhým, prináša dvojnásobnú radosť nielen z nášho spoločného stretnutia na plese, ale aj z vedomia vzájomnej spolupatričnosti. 20 rokov je krásne dlhá doba a viem, že s mojim kolegom Martinom Hubom s potešením tento ples otvoríme a oslávime jubileum práve v divadle, ktoré je nielen našou alma mater, ale už 100 rokov aj symbolom kultúrnosti nášho národa,“ hovorí Emília Vášáryová.

"Budeme sa snažiť a túžime, aby spolu so vzácnou prítomnosťou hostí to bol večer, ktorý oslavuje ľudskosť, spolupatričnosť a empatiu. Som rád, že aj tieto hodnoty budeme môcť pripomenúť počas uvedenia jubilejného ročníka,“ vyjadril sa pre médiá Martin Huba, ktorý je rovnako ako Vášáryová aj členom Čestného plesového výboru.

Slávnostný večer, ktorý tentoraz pripadol na sobotu 11. januára 2020, spájajú dve jubileá. Okrem oslavy dvadsiateho ročníka Plesu v operu je to aj storočnica Slovenského národného divadla. Aj preto voľba dvojice „moderátorov“ prichádza celkom logicky.

V rámci ďalšieho programu sa potom hostia môžu tešiť na vystúpenia operných umelcov Pavla Bršlíka či Hrachuhi Bassenz, kapely Hex, Richarda Müllera či zoskupenia Cimbal Brothers so Svetlanou Rymarenko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #oslava #jubileum #Ples v opere #Martin Huba #Emília Vášáryová #úvod

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....