Veľká premiéra novej evitovky! Prišli Banášovci, Rozboril a jeden fešák zďaleka!

Veľkú filmovú premiéru má za sebou nová koprodukčná snímka Príliš osobná známosť. Do Bratislavy prilákala hlavné hviezdy - české herečky Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú či chorvátskeho fešáka Janka Popoviča Volariča.

17.01.2020 11:15
debata
Česká herečka Tatiana Dyková a chorvátsky herec... Foto: NUNEZ NFE
Česká herečka Tatiana Dyková a chorvátsky herec Janko Popovič Volarič. Česká herečka Tatiana Dyková a chorvátsky herec Janko Popovič Volarič.

Novinka z pera Evity Twardzik Urbaníkovej a v réžii Marty Ferencovej, ktoré spolupracovali už na snímke Všetko alebo nič, má byť podľa autorov vážnejšia a divákov určite prekvapí zvratmi, aké nečakali. Na utorňajšej premiére (ešte pred premietaním) však pozornosť pútali najmä známe tváre, ktoré film prišli uviesť.

Herečka Petra Hřebíčková na bratislavskej...
Manželia Alexandra Novotná a Vilo Rozboril...
+13Manželia Mária a Jozef Banášovci.

Dyková a Hřebíčková si užili veľkú premiéru spoločne s chorvátskym fešákom Volaričom, ale tiež Mariánom Mitašom alebo Michaelou Majerníkovou. Scenáristka Evita Urbaníková sa materinsky starala o detskú hviezdu filmu – Valentýnu Bečkovú, ktorá údajne mimoriadne zaujme svojím talentom. Nový film si prišiel pozrieť aj moderátor Vilo Rozboril so svojou manželkou Alexandrou Novotnou či manželia Banášovci.

Okrem spomenutého dua českých herečiek sa vo filme objaví aj ich krajanka Eliška Balzerová. Tá síce do Bratislavy nepricestovala, no poslala odkaz, ktorý divákom premietli v kinosále. „Nestáva sa často, aby herečka môjho veku dostala do rúk scenár, ktorý nemožno odmietnuť. Myslím, že scenár k filmu Príliš osobná známosť taký bol. Nielenže mi ponúkol krásnu rolu, ale ponúkol mi aj stretnutie s pani režisérkou Martou Ferencovou, s ktorou sme sa navyše spriatelili a našli veľmi skoro spoločnú reč,“ uviedla v krátkom videopozdrave Eliška Balzerová.

Zľava: Evita Twardzik Urbaníková s detskou... Foto: NUNEZ NFE
Zľava: Evita Twardzik Urbaníková s detskou herečkou Valentýnou Bečkovou, režisérka Marta Ferencová a herečka Petre Hřebíčková a Tatiana Dyková. Zľava: Evita Twardzik Urbaníková s detskou herečkou Valentýnou Bečkovou, režisérka Marta Ferencová a herečka Petre Hřebíčková a Tatiana Dyková.

Režisérka Ferencová stavila na silné české ženské obsadenie. „Tentoraz sme pre chlapov zašli do Srbska a Chorvátska. Miki Manojlović je tak trochu národný hrdina, veľmi charizmatický, francúzsky typ. Toho, keď som videla na internete, si hovorím – áno, toho chcem. Myslím si, že si všetci chemicky sadli, fungovalo to,“ komentovala režisérka obsadenie filmu „o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami“.

„Všetky filmy, ktoré robíme s Evitou sú o láske, ale hlavne o ľudskosti. Snažíme sa tam dostať pravé vzťahy, vnútornú úprimnosť a zdieľanie medzi sebou, silu priateľstva, tak ako to je. Aby to neboli vymyslené postavy, ale aby ženy, keď pôjdu do kina, aj muži, samozrejme, aby mali čo najväčšiu možnosť postavám rozumieť a stotožniť sa, lebo pokiaľ máte postavu, ktorej neveríte, tak ten príbeh nikdy neprežijete,“ zdôraznila Ferencová.

Manželia Alexandra Novotná a Vilo Rozboril... Foto: NUNEZ NFE
Manželia Alexandra Novotná a Vilo Rozboril prišli spoločne na premiéru snímky Príliš osobná známosť. Manželia Alexandra Novotná a Vilo Rozboril prišli spoločne na premiéru snímky Príliš osobná známosť.

Príliš osobná známosť je podľa scenáristky snímky Evy Twardzik Urbaníkovej presne o tom, že život je hojdačka. „Raz sme dole, raz sme hore, niekedy sme dlhšie tam, niekedy na tej druhej strane a je plná emócií. Čím som staršia, tým viac vnímam, že nič v živote nie je čiernobiele a to sa mi páči aj na príbehoch troch žien, ktoré sú nosné v tomto filme,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Marián Mitaš #Petra Hřebíčková #Evita Urbaníková #Príliš osobná známosť #Tatiana Dyková

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...