Móda Grammy? Gýč, cirkus a provokácia! Zachránila to Erivo, Keys či Rosalia

Vyhlásenie cien Grammy patrí vždy medzi ostrosledované ceremoniály. Keď príde reč na módu, je v patričnom kontraste s pompéznymi galavečermi filmového priemyslu. Tento rok bol však ešte výnimočnejší. Toľko podivností sa na červenom koberci neobjavilo už skutočne dlho.

27.01.2020 07:02
debata (2)
Speváčka Ariana Grande v kreácii Giambattista... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Grammy Fashion Speváčka Ariana Grande v kreácii Giambattista Valli Haute Couture.

Hranica, medzi tým, keď je niekto originálny a trendový a keď niekto volí módu, ktorá vyzerá ako z gýčového divadelného predstavenie alebo zbierky na charitu, môže byť veľmi tenký. A ukázalo sa to práve v nedeľu večer na červenom koberci hudobného galavečera.

Nick Jonas a jeho manželka Priyanka Chopra,...
Speváčka Billie Eilish prišla v modeli z dielne...
+45Speváčka FKA Twigs v modeli Ed Marler.

Jeden z prítomných prvkov, kovbojská estetika, zaujala tentoraz pánov. Už dlhší čas sa v nej prezentuje dídžej Diplo, ktorý vzal so sebou na akciu aj kamaráta. Efektné? Skôr na hranici komickosti. Raper Lil Nas X zase stavil na ostroružový kožený model kovbojského kompletu z dielne Versace. A kvarteto Little Big Town sa oblieklo do modelov z dielne Dolce & Gabbana. Výsledok? Celé to vyzeralo ako kombinácia kostýmov na televíznom vystúpení pre milovníkov country zo sedemdesiatych rokov. Dobre, možno osemdesiatych.

zväčšiť Zľava: Raper Lil Nas X (vo Versace), herec a... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Grammy Fashion Zľava: Raper Lil Nas X (vo Versace), herec a spevák Billy Porter (kreácia Baja East), speváčka Esperanza Spalding a speváčka Yola.

Výrazný vplyv estetiky ďalšej dekády, teda rokov 90-tych, sa ukázal aj u známejších mien svetovej pop-music. Napríklad speváčka Dua Lipa v kreácii od Alexandra Wanga s výraznými modrými tieňmi na viečkach a s tmavými odrastami na korienkoch plavých vlasov pôsobila ako mix medzi Courtney Love a Sarah Michelle Gellarovou – samozrejme, v 90-tych rokoch.

Speváčka Lizzo v šatách Atelier Versace. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Lizzo v šatách Atelier Versace. Speváčka Lizzo v šatách Atelier Versace.

Neprehliadnuteľné boli aj hudobné divy Camila Cabello, Ariana Grande a Lizzo. Všetky tri zhodne stavili na pompéznejšiu prezentáciu a veľkolepé róby. Kreácie Atelier Versace, v ktorých sa objavila Cabello a Lizzo však rovnako zaváňali retro nádychom. A bohužiaľ, nie v tom najlepšom význame. Tylová záplava volánov od Giambattistu Valliho, v ktorej prišla Ariana Grande, tak vychádzala v súboji najlepšie. Ale v celkovom vyznení? Tiež to nebol práve zásah do čierneho. Rovnako ako farba šiat, skončila niekde v sivom poli.

Speváčka Dua Lipa sa objavila v kreácii od... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Dua Lipa sa objavila v kreácii od Alexandra Wanga. Speváčka Dua Lipa sa objavila v kreácii od Alexandra Wanga.

Farby však zárukou príťažlivého výsledku tiež nie sú vždy. A to sa potvrdila napríklad pri speváčke Esperanze Spaldingovej. Zaujala podivným nohavicovým overalom s florálnou potlačou a nápisom Life Force. Do kreácií s odkazom, dokonca politickým, sa obliekla napríklad Joy Villa či speváčka Megan Pormer. Ale podoba samotných šiat sa ledva prehupla cez hranicu kostýmu zo stredoškolského predstavenia.

Speváčka a moderátorka večera Alicia Keys v... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Speváčka a moderátorka večera Alicia Keys v kreácii Atelier Versace. Speváčka a moderátorka večera Alicia Keys v kreácii Atelier Versace.

Chvalabohu, večer priniesol aj zopár pozitívnych momentov. K nim sa tentoraz zaradili najmä afroamerické predstaviteľky hudobnej a filmovej brandže. Speváčka a moderátorka večera Alicia Keys pútala pozornosť v metalickej kreácii Atelier Versace na jedno rameno, speváčka Cynthia Erivo bodovala pestrou, no ľúbivou kreáciou Valentino Haute Couture. A na jednotku fungoval aj zlatý model šiat s plisovanou sukňou od Issy Rae či oranžová kreácia Chrissy Teigenovej s masívnymi volánmi na živôtiku.

Speváčka Rosalía v koženej kreácii Alexander Wang. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Rosalía v koženej kreácii Alexander Wang. Speváčka Rosalía v koženej kreácii Alexander Wang.

V modernejšej a „rockovejšej“ verzii „Grammy dress-code“ potom zaujala napríklad španielska hviezda Rosalia v červených kožených šatách Alexander Wang, speváčka Gwen Stefani v minikreácii Dolce & Gabbana či herečka Sophie Turner v minišatách Louis Vuitton. Všetky hviezdy si pozrite v našej bohatej galérii.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Grammy #vkus #Alicia Keys #Ariana Grande #pohroma #štýl #Dua Lipa #Lizzo #Cynthia Erivo

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....