Móda BAFTA: Venuša Scarlett, nežná Renee a vojvodkyňa Kate? Tá to zaklincovala!

Už len týždeň zostáva do najslávnejšieho filmového večera roka, vyhlásenia Oscarov. Jeho predohrou je však každý rok ceremoniál BAFTA, ktorý sa konal v nedeľu večer.

02.02.2020 21:28
debata (2)
Herečka Scarlett Johansson pózuje fotografom na... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Britain Bafta Film Awards 2020 Arrival Herečka Scarlett Johansson pózuje fotografom na cenách BAFTA. V kreácii Atelier Versace.

Vyhlásenie cien Britskej filmovej a televíznej akadémie patrí medzi sledované podujatia a zároveň je aj čiastočnou súčasťou predpokladov, kto by mohol získať sošku Oscara. Je to však aj večer príťažlivej módy a ženskej krásy, predovšetkým v podaní prítomných hereckých hviezd.

Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute...
Nominovaná herečka Florence Pugh.
+32Nominovaná herečka Laura Dern pózuje fotografom.

Inak to nebolo ani tento rok, keď sa na červenom koberci objavili známe tváre Hollywoodu a nenechali nikoho na pochybách, že ich štýl je skutočne hviezdny. Napríklad nominovaná Scarlett Johansson stavila na bohato zdobenú róbu Atelier Versace, ktorú dekorovali flitre či pštrosie perie, ale tiež výrazný dekolt a odhalený chrbát.

Ružová paleta bola zjavne horúcim favoritom nominovaných herečiek. V tubovej kreácii nežného ružového pastelu sa objavila na červenom koberci herečka Renee Zellweger. Ďalšia nominovaná, blondínka Charlize Theron zase stavila na tóny jemnej fialovej v plisovanej kreácii s hlbokým dekoltom.

Herečka Renee Zellweger na vyhlásení cien BAFTA. Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Herečka Renee Zellweger na vyhlásení cien BAFTA. Herečka Renee Zellweger na vyhlásení cien BAFTA.

Domáce hviezdy však tiež nezostali pozadu. Napríklad írska herečka Saoirse Ronan v čiernej kreácii Gucci bola neprehliadnuteľná a strih jej šiat vybočoval zo zaužívanej podoby hollywoodskej garderóby. Herečka Naomie Harris stavila na metalický dezén a zdobenie, ktoré vzniklo v dielni Michael Kors. Prekvapivú voľbu, nie práve vydarenú vzhľadom na jej výšku a typ postavy, však urobila Florence Pugh. Britskú herečku obliekla značka Dries van Noten, no voľba cyklámenovej róby s vlečkou a odhaleným predným dielom, veľmi nefungovala.

Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute... Foto: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute Couture. Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute Couture.

Jednou z najpôvabnejších dám na červenom koberci bola naopak austrálska rodáčka Margot Robbie, ktorú štylisti obliekli do kreácie z najnovšej kolekcie Chanel Haute Couture. Čierny model s čipkou pôsobil na pohľad jednoducho, no zároveň bol elegantný, rafinovaný a sexy. Čistý sexepíl – to bola ďalšia voľba so značkou Chanel. Reč je o Lily-Rose Deppovej, ktorá sa obliekla do čipkovanej kreácie odhaľujúcej pod transparentnou látkou nahé telo.

Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Jeff Gilbert
Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge prichádzajú na vyhlásenie cien BAFTA. Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge prichádzajú na vyhlásenie cien BAFTA. Vojvodkyňa má na sebe šaty Alexander McQueen.

Záver príchodov na červenom koberci však aj tentoraz patril slávnej britskej rodáčka a členke kráľovskej rodiny. Na vyhlásenie cien totiž ako čestní hostia a zároveň patróni dorazili princ William a jeho manželka Kate. Vojvodkyňa je zvyčajne magnetom pre objektívy a ani tentoraz neponechala nič na náhodu.

Jej biela kreácia s nadýchanými rukávikmi, definovaným živôtikom a zlatou výšivkou z nej robila neprehliadnuteľnú dámu. Bonusom tiež bolo, že Kate si obliekla model Alexander McQueen, ktorý mala na sebe už v roku 2012. Chcela tak údajne poukázať na možnosť udržateľnosti a ekologickejší prístup k móde.

Všetky dámy si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #móda #Scarlett Johansson #Charlize Theron #BAFTA #Margot Robbie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...