Česko-Slovenský ples: Verešová, Drobná aj Hablovičová, Slovenky v Prahe triumfovali!

Plesová sezóna sa priblížila k svojmu záveru. Kým v Bratislave sa konal mestský Prešporský bál, medzinárodnejší rozmer mala veľkolepá akcia v pražskom Obecnom dome. Česko-Slovenský ples sa konal už siedmykrát.

09.02.2020 11:20
debata (2)
zväčšiť Modelka Andrea Verešová v kreácii od Jany... Foto: Pavel Dvořák
Modelka Andrea Verešová v kreácii od Jany Pištejovej. Modelka Andrea Verešová v kreácii od Jany Pištejovej.

Priestory nádhernej budovy s architektonickými prvkami secesie a následne tiež art-deca zaplnili hostia z oboch strán československej hranice. Organizátori sa na podujatí snažia pripomenúť vzájomnú súdržnosť a prepojenosť národov, ktoré roky spolu žili v jednom štáte. A o tom, že ich agenda má odozvu, nesvedčí len bohatá návštevnosť, ale tiež podpora prezidentov z oboch krajíny, teda slovenskej Zuzany Čaputovej a českého Miloša Zemana.

Speváčka Celeste Buckingham v kreácii od Emy...
Modelka Karolína Mališová v šatách Poner.
+59Moderátorka Gabriela Lašková v spoločnosti...

Samozrejme, slávnostný večer by sa nezaobišiel bez známych osobností a tých sa zišlo v sobotu večer v Prahe tiež dostatok. Či už na pódiu v rámci programu alebo na červenom koberci. Azda najznámejšia „českoslovenka“ Andrea Verešová neponechala nič na náhodu a s imidžom orientálnej princeznej v kreácii od Jany Pištejovej si ukradla veľkú časť pozornosti pre seba. „Páči sa mi myšlienka tohto plesu. Myslím si, že mnohí stále nevnímajú naše krajiny ako rozdelené. A v tento večer si to pripomíname, že máme toho veľa spoločného,“ uviedla pre Pravdu modelka.

zväčšiť V programe spoločne zaspievali Leona Machálková... Foto: Pavel Dvořák
V programe spoločne zaspievali Leona Machálková a Martin Chodúr. V programe spoločne zaspievali Leona Machálková a Martin Chodúr.

Sama žije v česko-slovenskom manželstve. Pri otázke, ktorú kuchyňu starej mamy jej deti majú radšej, však bez váhania vyhlásila: „Jasné, že slovenskú. Už keď vedia, že ideme k mojej mame, alebo že ona príde na návštevu, pýtajú si halušky,“ prezradila Verešová.

Na akcii sa objavila aj Lucia Hablovičová, ktorá aj tento rok zastúpila charitatívny rozmer. Ako dlhoročná podporovateľka charity sa tentoraz rozhodla s pomocou financií od organizátorov podporiť organizáciu Maják, ktorá pomáha pacientom s hluchoslepotou.

Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku. Foto: Pavel Dvořák
Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku. Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku.

Slávnostné podujatie bolo v sobotu večer zasvätené spomienke a 140. výročiu narodenia Milana Rastislava Štefánika. Spomínalo sa však aj na Karla Duchoňa, ktorý by oslávil tento rok nedožitých sedemdesiat. „Sú to výnimočné a inšpiratívne osobnosti. Karol Duchoň je moja veľká srdcovka. A keby som mala niekomu vzdať poctu plesom ja? Napríklad pán Milan Lasica, ktorý nedávno oslávil osemdesiat, by si to určite zaslúžil,“ komentovala Hablovičová, ktorú na slávnostný večer obliekol dizajnér Boris Hanečka do krásnej a dramatickej kreácie.

zväčšiť Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Foto: Pavel Dvořák
Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška.

Slovenské farby v sobotňajší večer zastúpila tiež speváčka Veronika Nízlová v bielej kreácii Pronovias, alebo jej kolegyňa Celeste Buckingham v šatách od Emy Kleinovej. Medzi hosťami sa objavila aj slovenská herečka Hana Gregorová, ktorú sprevádzal partner Ondřej Koptík. Medzi českými celebritami nechýbali najmä modelky či športovci. Niekdajšie kráľovné krásy Nikol Švantnerová či Gabriela Lašková stavili tentoraz na kreácie v minimalistic­kejšom duchu a jednoliatom farebnom tóne. Nechýbali však ani bohato zdobené dekoratívne kreácie, objavila sa v nich napríklad moderátorka Eva Perkausová, modelka Karolína Mališová či bývalá tenistka Andrea Sestini Hlaváčková.

Moderátorka Gabriela Lašková na tanečnom... Foto: Pavel Dvořák
Moderátorka Gabriela Lašková na tanečnom parkete s manželom. Moderátorka Gabriela Lašková na tanečnom parkete s manželom.

Medzi účinkujúcimi tohtoročného podujatia sa objavili napríklad speváčky Leona Machálková, Tereza Mašková či Emma Drobná. Tá už Československo nezažila, keďže sa narodila v roku 1994. Aj tak si však myslí, že spojenie dvoch krajín je dôležitá vec a rada vystupuje aj v Česku. Na sobotňajší večer ju obliekal Fero Mikloško. Na pódiu sa objavil tiež Martin Chodúr alebo spevák Richard Müller. Skladbu Najkrajší kút zaspieval Jaroslav Dvorský sprevádzaný dvoma akrobatickými tanečnicami, ktoré sa vzniesli k pompéznej kvetinovej výzdobe od Róberta Bartolena.

zväčšiť V rámci programu na 7. ročníku... Foto: David Peltán
V rámci programu na 7. ročníku Česko-Slovenského plesu nechýbal ani folklór. V rámci programu na 7. ročníku Česko-Slovenského plesu nechýbal ani folklór.

Už piatykrát sa ples vrátil k tradícii odprezentovať vybrané slovenské a české partnerské kraje a regióny, ktorých čelní predstavitelia plesu udelili, resp. udelia svoje záštity. "Tento rok ples symbolicky odprezentovali na slovenskej strane Trenčiansky samosprávny kraj a Zlínsky kraj, na strane českej,” uviedol riaditeľ plesu Radovan Čaplovič. Aj vďaka tomu si návštevníci užili koncerty umelcov z daných regiónov, folklórne vystúpenia ľudových súborov a cimbalových muzík z oboch krajín a vychutnali si regionálne kulinárske, vinárske a ďalšie špeciality.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Praha #charita #Hana Gregorová #Andrea Verešová #región #Lucia Hablovičová #Česko-slovenský ples #Emma Drobná

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...