Športové hviezdy komunizmu Wittová a Comaneciová: Starnú so šarmom!

Mnohí si ich výkony a úspechy ešte dobre pamätajú. Športové zázraky z niekdajšieho socialistického bloku aj po rokoch pútajú pozornosť.

18.02.2020 11:31
debata
Niekadjšia slávna gymnastka Nadia Comaneci. Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Niekadjšia slávna gymnastka Nadia Comaneci. Niekadjšia slávna gymnastka Nadia Comaneci.

Na vyhlásení športových cien Laureus v Berlíne sa zúčastnili mnohí známi športovci, stále aktívni aj bývalí. A medzi tými z druhej skupiny nechýbala ani krasokorčuliarka Katarina Wittová či niekdajšia gymnastická senzácia z Rumunska Nadia Comaneciová.

Obe dámy už prekročili päťdesiatku. Rumunskej rodáčke to dokonca ťahá na zaokrúhlenie v podobe šesťdesiatich narodenín. Pri pózovaní fotografom však obe dámy vyzerali šarmantne a najmä Comaneciová si zachováva neustále svoju mladistvú iskru.

Bývalá kraskorčuliarka Katarina Witt zavítala... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Bývalá kraskorčuliarka Katarina Witt zavítala na vyhlásenie cien Laureus. Bývalá kraskorčuliarka Katarina Witt zavítala na vyhlásenie cien Laureus.

Po skončení profesionálnej kariéry sa táto 58-ročná dáma presadila ako trénerka a následne aj komentátorka či autorka. Jej o štyri roky mladšia kolegyňa Wittová, ktorá kedysi reprezentovala v krasokorčuľovaní NDR, sa dlhší čas snažila presadiť pred kamerami. Podarilo sa jej to s menšími úlohami v televízii.

Jej posledným projektom bol potom televízny film, ktorý vznikol na základe skutočných udalostí – práve z Wittovej života. Niekdajšia krasokorčuliarska hviezda si zahrala športovkyňu, ktorú prenasleduje šialený fanúšik. Podobnú situáciu zažila kedysi sama po presťahovaní sa do USA.

Amanda Davies, britská športová moderátorka.
Niekadjšia slávna gymnastka Nadia Comaneci.
+10Niekdajší tenisový šampión Boris Becker (v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarina Witt #Nadia Comaneciová #Laureus World Sports Awards

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...