Móda z Českého leva: Havlová či Geislerová úplne wau! Čvančarová očarila

Napriek neustále sa zvyšujúcej panike ohľadom koronovírusu a rušeniu spoločenských či kultúrnych podujatí po celej Európe sa v sobotu konalo vyhlásenie filmových cien Český lev. A keď príde reč na módu, tá bola ukážková.

08.03.2020 08:06
debata (4)
Herečka Anna Geislerová vyzerala výborne. Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Anna Geislerová vyzerala výborne. Herečka Anna Geislerová vyzerala výborne.

České herečky tentoraz vytiahli silné tromfy. A reč nie je ani tak o hollywoodskej opulencie a luxuse, ako skôr o poctivej ženskosti, príjemnej podprahovej elegancii a šarme. Červený koberec tohto podujatia býval vždy zárukou oku lahodiacej plejády hereckých hviezd, ešte ani raz však voľby jednotlivých dám nepôsobili tak vyvážene a pritom vkusne a príťažlivo.

Herečka Anna Geislerová vyzerala výborne.
Herečka Tereza Ramba, ktorá získala aj sošku za...
+6Herečka Zlata Adamovská.

Neprekvapí, že medzi najkrajšie ženy na červenom koberci sa zaradila herečka Anna Geislerová. V kreácii s masívnou bálovou sukňou a výraznou estetikou 50-tych rokov pôsobila ako herecká hviezda. Detaily vreciek, do ktorých si ležérne vložila ruky, či líčenie a šmrncovný účes jej však dodávali výsostne moderný „vibe“ 21. storočia. A takáto fúzia vždy poteší.

Minimalizmus s decentným vizuálnym detailom – to bola ružová kreácia s asymetrickým riešením len naznačených rukávov, v ktorej sa objavila herečka Martha Issová. Takto vyzerá dôkaz, že na príťažlivú večernú kreáciu netreba kilá štrasu či flitrov, ani komplikované vzory výšiviek. Stačí len trblietavá drobná listovka ako malý šperk do ruky.

Herečka Jana Plodková v šatách z jarnej... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Jana Plodková v šatách z jarnej kolekcie módneho domu Christian Dior. Herečka Jana Plodková v šatách z jarnej kolekcie módneho domu Christian Dior.

Herečka Jana Plodková, ktorá roky uprednostňuje tvorbu zahraničných značiek pred domácimi dizajnérmi, dorazila v kreácii z aktuálnej kolekcie Christian Dior. Nežný florálny motív na krémových šifónových šatách s viazaním drieku doplnila listovkou Bottega Veneta a zlatými remienkovými sandálikmi. Výsledok pôsobil delikátne.

Zahanbiť sa však nenechali ani dámy, ktoré disponujú ženskejšími a kyprejšími tvarmi. U herečky Zlaty Adamovskej sa spojenie čierneho vršku s trpojštvrťovými rukávmi a s nadýchanou sukňou s florálnym motívom a brokátovým efektom lesku osvedčilo ako garderóba, ktorá opticky skryla drobné vady. Nebolo to síce nič prevratné. Ale prečo sa búriť proti klasike, ak funguje.

Herečka Jitka Čvančarová na vyhlásení cien... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Jitka Čvančarová na vyhlásení cien Český lev. Herečka Jitka Čvančarová na vyhlásení cien Český lev.

U Jitky Čvančarovej, ktorá patrí medzi dámy s výraznejším dekoltom, sa práve táto partia stáva často problematickou. V zelenej večernej kreácii so srdiečkovým výstrihom a dlhými rukávmi siahajúcimi až po zem to však zvládla so cťou. Samozrejme, výrazný dekolt udrie do očí aj v tomto prípade, ale vyúžený driek a sošná silueta, o ktorú sa postaral strih šiat, jednoducho urobili záslužnú robotu! A farebná voľba k tomu pridala pár bodov navyše.

Posledná dáma, ktorá nepochybne zaujala, bola vdova po niekdajšom českom prezidentovi Václavovi Havlovi, herečka Dagmar Havlová. Ako zástupkyňa filmu Vlastníci nemohla vyzerať odlišnejšie od svojej filmovej postavy. Malomeštiacka „puťka“ sa zmenila na skutočnú divu v čiernej večernej toalete s naznačenou vlečkou, veľmi jemným lodičkovým odhalením šije a volánovými rukávmi. Bolo to čisté, jednoduché a pritom nesmierne efektné.

Herečka Dagmar Havlová v čiernej večernej... Foto: - / / Profimedia
Herečka Dagmar Havlová v čiernej večernej toalete vyzerala výborne. Herečka Dagmar Havlová v čiernej večernej toalete vyzerala výborne.

Na slávnostný ceremoniál, samozrejme, zavítalo omnoho viac známych tvárí, pozrite si aj ďalšie dámy v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Anna Geislerová #Český lev #Dagmar Havlová #Jitka Čvančarová #Martha Issová #Jana Plodková #Zlata Adamovská

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...