Prvá Miss World tmavej pleti po 50 rokoch! Očarila s hereckými kráskami

Tomu sa povie ženská záležitosť! V Londýne sa v pondelok večer uskutočnila premiéra filmu o skutočných udalostiach z jednej z najslávnejších súťaží krásy. Ani tu krásky nechýbali.

10.03.2020 11:01
debata
Herečka Gugu Mbatha-Raw (vľavo) a bývalá... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Gugu Mbatha-Raw (vľavo) a bývalá víťazka súťaže krásy Miss World winner 1970 Jennifer Hosten. Herečka Gugu Mbatha-Raw (vľavo) a bývalá víťazka súťaže krásy Miss World winner 1970 Jennifer Hosten.

Príbeh Misbehaviour, v ktorom si zahrala napríklad britská hviezda Keira Knightley či jej krajanka Gugu Mbatha-Raw, zachytáva udalosti okolo súťaže krásy Miss World v roku 1970, keď počas priameho prenosu v Londýne na pódium vpadlo feministické hnutie, ktoré presadzovalo rovnosť žien. V tento večer sa tiež víťazkou stala prvýkrát žena tmavej pleti, ktorá zastupovala Granadu. A na druhom mieste skončila afroamerická reprezentantka z Juhoafrickej republiky.

Herečka Keira Knightley prišla na premiéru v...
Herečka Keeley Hawes na londýnskej premiére...
+6Herečka Emma Corrin.

Súťaž vyvolala veľké protesty a mnohí obviňovali organizátorov z podvodu a manipulácie výsledkov, keďže mala podľa nich vyhrať Miss Švédsko. Až po čase sa podarilo organizátorom obhájiť prvenstvo Hostenovej, keď verejnosti odtajnili spôsob hlasovania a ukázali, že Hosten si prvé miesto od poroty skutočne vyslúžila.

zväčšiť Herečky Suki Waterhouse (vľavo) a Keira... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečky Suki Waterhouse (vľavo) a Keira Knightley spoločne na premiére Misbehaviour. Herečky Suki Waterhouse (vľavo) a Keira Knightley spoločne na premiére Misbehaviour.

Presne o päťdesiat rokov neskôr sa v Londýne okrem hereckých hviezd filmu objavili aj dve z účastníčok spomenutej súťaže. Medzi nimi dokonca spomenutá víťazka titulu, Miss World 1970 Jennifer Hosten. Dnes 72-ročná dáma, ktorá sa presadila ako moderátorka, knižná autorka, aktivistka a diplomatka, nestratila nič zo svôjho šarmu a pôvabu a dôkazom bolo aj pózovanie pred objektívmi. Zvládla ho s gráciou a dokonca si strihla pár záberov aj s herečkou Mbatha-Rawovou, ktorá ju vo filme stvárnila.

Herečka Keira Knightley bola neprehliadnuteľná vďaka bielej čipkovanej kreácii Chanel Haute Couture, v ktorej vyzerala veľmi nežne a pôvabne. Styling sa však vydaril aj jej kolegyni a kamarátke Suki Waterhouseovej – v šatách Reem Acra. Či napríklad spomenutej Mbatha-Rawovej, ktorá v pastelových žltých šatách Emilia Wickstead vyzerala nádherne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Miss World #Keira Knightley #skutočný príbeh #Gugu Mbatha-Raw #Jennifer Hosten

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...