Veselý pohľad na Clooneyho! Fakt husté obočie a ten účes... Očaril by takto Amal?

6. mája oslavuje herec a režisér George Clooney 59. narodeniny.

06.05.2020 00:00
debata

George Clooney začínal v reklame a televíznych seriáloch a prvú drobnú rolu pred kamerou získal v roku 1978. Medzinárodne známou tvárou sa stal až v roku 1994 vďaka seriálu Pohotovosť. Za postavu lekára Douga Rossa Clooney získal nominácie na cenu Emmy aj Zlatý glóbus.

Jeho imidž v 80-tych rokoch, kedy pred kamerou začínal, je od toho súčasného naozaj poriadne vzdialený. Dlhé, mierne kučeravé vlasy a husté obočie – to ho charakterizovalo práve v jeho začiatkoch. S príchodom do seriálu Pohotovosť sa jeho imidž začal meniť… a ženy po celom svete priam magicky priťahovať.

GEORGE CLOONEY na archívnej snímke zo začiatku... Foto: Profimedia
GEORGE CLOONEY GEORGE CLOONEY na archívnej snímke zo začiatku jeho kariéry.

Práve seriál Pohotovosť Clooneyho posunul do sveta filmu. Štúdiá si totiž veľmi rýchlo uvedomili potenciál muža, kvôli ktorému si raz týždenne ženy sadali pred obrazovky a zbožne sledovali všetky jeho záchranárske činy.

V seriáli Pohotovosť mu spoločnosť robila herečka Julianna Margulies (53). Na televíznych obrazovkách sa preslávila práve ako sestrička Carol, Clooneyho seriálová láska. Krásnu kučeravú tmavovlásku „trápil“ seriálový lekár Doug Ross dlhé roky a ich zložitý vzťah sa ťahal niekoľkými sériami.

Clooney sa od ich spoločných čias stal žiarivou filmovou hviezdou, pre Margulies zostali doménou seriály. Ale ľutovať rozhodne nemusí. Preslávila sa v hlavnej úlohe hitu Dobrá manželka (2009 – 2016), ktorý jej vyniesol šesť nominácií na Zlatý glóbus. Jednu nomináciu premenila na vzácnu sošku.

George Clooney  a  Amal Clooney na premiére... Foto: SITA/AP, MONICA ALMEIDA
George Clooney George Clooney a Amal Clooney na premiére novinky Hlava 22 v Los Angeles.

Pohotovosť, zasadená do prostredia fiktívnej nemocnice v Chicagu, patrila niekoľko rokov k najsledovanejším americkým dramatickým seriálom a poznajú ju aj slovenskí diváci. Za svoj televízny život pozbierala 120 nominácií na prestížne ceny Emmy. Viac ako dvadsať nominácií premenila na skutočné pozlátené trofeje. Na amerických obrazovkách sa seriál skončil v roku 2009.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney #pohotovosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...