Potvrdené! Slávne MET Gala tento rok nebude, pozrite si celebrity z archívu

Niekoľko týždňov sa špekulovalo o tom, že módna udalosť roka, veľkolepé MET Gala v priestoroch Metropolitného múzea v New Yorku, sa uskutoční v novom termíne. Dnes už sú známe nové správy. Nie najpozitívnejšie.

20.05.2020 15:33
debata
Speváčka Beyonce Knowles na zábere z roku 2015... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Módne ikony dekády 2010-2019, Beyoncé Knowles Speváčka Beyonce Knowles na zábere z roku 2015 počas otvorenia výstavy "China: Through the Looking Glass" v Metropolitnom múzeu v New Yorku.

Ako informovali v utorok podvečer zástupcovia kultúrneho stánku, tento rok sa akcia MET Gala konať vôbec nebude. Dôvodom je pandémia koronavírusu a jej dôsledky, pre ktoré napríklad aj Metropolitné múzeum zostáva stále zavreté. Plán otvoriť ho je zatiaľ stanovený na augustový termín. Môže sa to však zmeniť vzhľadom na vývoj situácie.

Akcia MET Gala je každoročne veľkolepým a celebritným štartom novej výstavy, ktorá je venovaná histórii módy a jej postaveniu v rámci umeleckého a spoločenského kontextu. Tohtoročná téma sa niesla v znamení času a toho, čo v móde vlastne znamená. Zároveň mala byť oslavou 150 rokov histórie múzea.

Celú expozíciu výstavy nazvanej About Time: Fashion and Duration by si mohli návštevníci múzea pozrieť od 29. októbra 2020 až do 7. februára 2021. Aj to však ukáže až vývoj situácie, či prípadná druhá vlna koronavírusovej pandémie, ktorá by podľa niektorých odborníkov mohla nastať práve na jeseň.

Rok 2004: Herečka Charlize Theron (vpravo) a...
Rok 2005: Šéfredaktorka Vogue Anna Wintour...
+42Rok 2005 Česká modelka Karolína Kurková v róbe...

Zástupcovia a organizátori výstav v rámci Costume Institute sa medzitým plánujú sústrediť na prípravy budúcoročného gala a výstavy, ktorej téma však zatiaľ nebola zverejnená. Uviedla to pre portál WWD.com hovorkyňa Metropolitného mú­zea.

Akcia Costume Institute MET Gala je jednou z najsledovanejších akcií roka vôbec a pravidelne ponúka obrovský mediálny zásah pre pozvané celebrity, ale aj pre samotné múzeum, ktorého časť fungovania je financovaná práve z cien vstupeniek, poplatku za účasť módnych značiek či dobrovoľných štedrých príspevkov pozvaných hostí.

Rok 2006: Zosnulý dizajnér Alexander McQueen a... Foto: SITA/AP, STUART RAMSON
Rok 2006: Dizajnér Alexander McQueen a herečka Sarah Jessica Parker Rok 2006: Zosnulý dizajnér Alexander McQueen a herečka Sarah Jessica Parker v kreácii z dielne Alexander McQueen na akcii Costume Institute Gala. Téma vtedajšej výstavy bola Anglomania: Tradition and Transgression in British Fashion.

Jej história siaha ešte do sedemdesiatych rokov, ale svoju celebritnú a šoubiznisovú podobu s desiatkami najznámejších tvárí šoubiznisu nadobudla zhruba v polovici deväťdesiatych rokov a následne s príchodom nového milénia. Od tohto času s MET spolupracuje šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour.

V galérii si môžete pozrieť výber najlepších modelov MET Gala za posledných pätnásť rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #výstava #zrušenie #MET Gala #koronavírus

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...