Nad Plesom v opere visí otáznik! Orange ohlásil, že ho podporil poslednýkrát

Očakávané sa stalo skutočnosťou. Jedno z najznámejších spoločenských podujatí na Slovensku, charitatívny Ples v opere, prišiel o svojho hlavného sponzora a spoluorganizátora.

20.05.2020 11:22
Opera budovy SND počas 20. ročníka akcie Ples v... Foto:
Historická budova Slovenského národného divadla počas 20. ročníka dobročinného Plesu v opere.
debata (15)

Známy mobilný operátor a organizátor dlhoročnej tradície plesového podujatia, ktoré v posledných rokoch nadobudlo úplný charitatívny rozmer, sa na podujatí podieľal poslednýkrát.

Vo vyhlásení, ktoré v stredu zaslala spoločnosť Orange Slovensko médiám, stojí: „Tak, ako sa vyvíjal dobročinný Ples v opere, aj spoločnosť Orange Slovensko prehodnocuje svoju stratégiu v oblasti spoločenskej zodpovednosti. Rozhodli sme sa preto preskupiť naše sily a odhodlanie na adresnejšiu pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. 20. ročník Plesu v opere bol posledným, ktorý spoločnosť Orange Slovensko podporila.“

Emília Vášáryová a Martin Huba sa v úvode...
Andrea Cocherová, riaditeľka dobročinného Plesu...
+69Andrea Gontkovičová, riaditeľka obchodného...

Jubilejný dvadsiaty ročník Plesu, ktorý sa konal druhú januárovú sobotu tento rok, pritom priniesol rekordný výťažok v rámci benefičnej náplne plesu – išlo o sumu 270 486 eur. Počas uplynulých rokov prerozdelili zástupcovia Plesu v opere spoločne s hlavným organizátorom viac ako dva milióny eur viacerým subjektom, konkrétnym osobám či na pomoc v rámci zvolených programov a charitatívnych aktivít.

Firma plánuje aj naďalej rozdeľovať finančné prostriedky v rámci priamej pomoci vo výške takmer 300 000 eur na dobročinné účely, aby vykompenzovala úroveň podpory, ktorá bola prerozdelená prostredníctvom dobročinného podujatia.

„Spoločnosti Orange Slovensko patrí úprimné poďakovanie a mimoriadne ocenenie dlhoročnej podpory. Zvlášť si vážime rozvíjanie významného dobročinného poslania Plesu v opere, ktoré by bez veľkorysého partnera nebolo možné. Považujeme za záväzok tradíciu dobročinného Plesu v opere udržať a môcť tak naďalej prispievať k riešeniu pálčivých problémov spoločnosti,“ uviedla pre médiá Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere.

V rozhovore pre Pravdu v januári tohto roka Cocherová odpovedala na otázku o budúcnosti Plesu s nádejou. „Pevne verím, že tradícia dobročinného Plesu v opere bude pokračovať. Je to už aj istý záväzok. Myslím, že by bola veľká škoda, keby pozícia a sila, ktorú si ples za 20 rokov vybudoval, nebola naďalej využívaná v prospech tých, ktorí potrebujú finančnú, morálnu či mediálnu pomoc,“ zaznelo z jej úst vtedy.

Presnejšie informácie o tom, či a za akých podmienok sa budúci ročník uskutoční, však zatiaľ neodzneli. Je jasné, že na organizáciu takého veľkého podujatia je potrebný aj veľký a štedrý sponzor.

Aj v súvislosti s ekonomickou krízou, ktorú vyvolala súčasná pandémia koronavírusu a mnohé obmedzenia, je možné, že sponzori sa budú hľadať ťažko. Viac ukáže čas a najbližšie mesiace.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Ples v opere #Orange Slovensko #charitatívna akcia #sponzor #koronavírus

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...