Premiéra filmu Havel vylákala dámy v gala: Žiarila Geislerová a Havlová... top!

Aj do slovenských kín sa už čoskoro dostane filmová novinka, ktorá už z názvu napovedá, že je o jednej z najslávnejších osobností česko-slovenských dejín - bývalom prezidentovi Václavovi Havlovi. V Prahe sa konala veľkolepá premiéra filmu.

22.07.2020 14:01
debata (48)
Vdova po Václavovi Havlovi, herečka Dagmar... Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Vdova po Václavovi Havlovi, herečka Dagmar Havlová na premiére filmu Havel. Vdova po Václavovi Havlovi, herečka Dagmar Havlová na premiére filmu Havel.

Pražské kino Lucerna sa stalo miestom premiéry, ktorá po mesiacoch obmedzení a karantény, bola doslova nabitá známymi osobnosťami a niesla sa v pompéznom a spoločenskom duchu. Pozvané dámy si obliekli večerné kreácie a róby, niektoré z nich boli doslova neprehliadnuteľné a večer v spoločnosti si zjavne užívali.

Herečka Anna Geislerová na premiére filmu Havel...
Vdova po Václavovi Havlovi, herečka Dagmar...
+3Na premiére filmu Havel sa objavila aj modelka...

Napríklad česká herečka Anna Geislerová stavila na biely večerný model s ležérne odhalenými ramenami v lodičkovom výstrihu. Minimalistický model lichotil jej postave a pôsobil skutočne luxusne, v spojení s Geislerovej charizmou bol kombináciou na jednotku s hviezdičkou.

V životopisnom filme si Geislerová zahrala rolu Olgy Havlovej, pričom postavu jej slávneho manžela – niekdajšieho disidenta, politického väzňa a následne aj prezidenta Československa stvárnil Viktor Dvořák.

Herečka Anna Geislerová na premiére filmu Havel... Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Anna Geislerová na premiére filmu Havel v kine Lucerna. Herečka Anna Geislerová na premiére filmu Havel v kine Lucerna.

Jednu z úloh vo filme stvárnila aj herečka Barbora Seidlová, ktorá vyhlásila už pred časom, že Dvořákovo herectvo ju ohúrilo. „V roli Václava Havla je presný. Láskavý, spravodlivý, okúzlujúci, neznesitelne nerozhodný. Viktor je rovnako ako Havel zosobnením ľudskosti a pokory,“ uviedla 39-ročná herečka, ktorá bola tiež jednou z neprehliadnu­teľných dám na premiére. Volila extravagantnú kreáciu s architekturálnymi detailmi v strihu, ktorú doplnila žltými detailmi v podobe sandál a asymetrickej kabelky.

A aká by to bola premiéra filmu Havel bez Dagmar Havlovej, herečky a druhej manželky zosnulého politika. Bývalá prvá dáma nemohla v Lucerne chýbať a vo večernej kreácii zatienila takmer všetky prítomné dámy. Šesťdesiatsedem­ročná Havlová si slávnostné premietania užila, ale údajne sa neubránila ani dojatiu.

Herečka Barbora Seidlová na filmovej premiére. Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečka Barbora Seidlová na filmovej premiére. Herečka Barbora Seidlová na filmovej premiére.

Spracovanie filmu v réžii Slávka Horáka ju vraj skutočne zasiahlo – a to aj napriek tomu, že sa film odohráva v rokoch 1968 až 1989, Dagmar Veškrnová sa stala manželkou Havla až v roku 1997, necelý rok po smrti jeho prvej ženy Olgy.

Vo filme si zahrali aj Martin Hoffman, ktorý stvárnil Pavla Landovského či napríklad Stanislav Majer, Jiří Bartoška alebo Adrián Jastraban. Na slávnostnej premiére sa objavila väčšina z účinkujúcich. My sme si posvietili najmä na módu známych žien, nájdete ju v galérii.

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Anna Geislerová #Dagmar Havlová #Barbora Seidlová

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...