Po veľkolepej premiére v Prahe prišiel rad na Bratislavu! Pozrite sa na červený koberec filmu Havel

Po hviezdami nabitej premiére filmovej novinky s názvom Havel v Prahe sa jej už dočkali aj Slováci.

28.07.2020 13:15
Vanda Janda Foto:
Influencerka Vanda Janda na premiére filmu Havel v Bratislave.
debata (53)

Na jej uvedenie v jednom z bratislavských kín dorazilo niekoľko známych tvárí. Životopisnú snímku na Slovensku uviedla viacčlenná delegácia z Prahy.

Tvorcovia filmu Havel  na premiére filmu v... Foto: Bontonfilm
Delegacia Tvorcovia filmu Havel na premiére filmu v Bratislave.

Nechýbal režisér, producent a spoluautor scenára Slávek Horák s partnerkou Vandou Jandou, scenárista Rudolf Suchánek či kameraman Jan Šťastný. Nechýbali ani dve najväčšie herecké hviezdy – predstaviteľ Václava Havla Viktor Dvořák a populárny Martin Hofmann, ktorý vo filme stvárnil herca a búrliváka Pavla Landovského. Anna Geislerová, ktorá stvárňuje v snímke Olgu Havlovú, v Bratislave chýbala. Pražskú premiéru navyše svojou prítomnosťou poctila aj niedkajšia prvá dáma, Dagmar Havlová, známa herečka a druhá manželka zosnulého politika. Bratislavu vynechala aj ona.

Režisér, producent a spoluautor scenára Slávek...
Martin Hofmann na premiére filmu Havel v...
+6Spevák Janko Kuric s manželkou Simonou...

Kto sa teda objavil na červenom koberci pred objektívmi v Bratislave? Ukázala sa napríklad dizajnérka a influencerka Vanda Janda, ktorá si vo filmovej novinke zahrala malú rolu. Rodená Slovenka dlhodobo žije v Prahe, ale do Bratislavy neváhala prísť. Zatiaľ, čo počas pražskej premiéry zaujala v šatách ružovej farby s retro nádychom, pre Slovensko zvolila odtieň žltej. Retro looku však zostala verná, šperkov v dekolte sa však vzdala.

Wanda Adamík Hrycová na premiére filmu Havel v... Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Wanda Adamík Hrycová Wanda Adamík Hrycová na premiére filmu Havel v Bratislave.

Na film bola zvedavá aj producentka Wanda Adamík Hrycová, ktorá stavila na decentnú čiernu, jej tvár navyše zdobili výrazné okuliare s čiernym rámom. Rovnakej farby sa držala aj niekdajšia Miss Slovensko 2009, Barbora Franeková. Na bledé tóny stavila po boku manžela, speváka Jána Kurica, Simona Bubánová. Premiéru si nenechal ujsť ani politik František Mikloško, ktorého sprevádzala manželka.

niekdajšia Miss Slovensko 2009, Barbora... Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Franeková niekdajšia Miss Slovensko 2009, Barbora Franeková, na premiére filmu Havel.

Film Havel sa v slovenských kinách premieta od 30. júla a okrem spomínaných hercov v ňom diváci uvidia Barboru Seidlovú, Jiřího Bartošku, Stanislava Majera či Slováka Adriana Jastraban, ktorý si zahral postavu Alexandra Dubčeka.

Spevák Janko Kuric s manželkou Simonou... Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Kuric Spevák Janko Kuric s manželkou Simonou Bubánovou na premiére filmu Havel.

Filmový príbeh zachytáva Václava Havla v zlomovom období rámcovanom rokmi 1968 až 1989 – najskôr ako úspešného, no trochu ľahkovážneho dramatika, neskôr ako politického aktivistu, väzňa a vedúcu osobnosť nežnej revolúcie, ale hlavne ako obyčajného človeka so svojimi strachmi a nádejami, svetlými, ale aj temnejšími stránkami. „Portrét štátnika nečakajte,“ varoval režisér divákov ešte pred samotným natáčaním. Namiesto toho sa snímka sústredí na Havlov búrlivý osobný život, ktorému dominuje nielen boj za pravdu a politické prenasledovanie, ale aj milostné aféry, pochybnosti o sebe samom a humor.

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...