Len pár hviezd, skromný ceremoniál! Ceny BAFTA si užili aspoň tieto krásky

Namiesto veľkolepého ceremoniálu s červeným kobercom len komorná atmosféra a pár televíznych hviezd. Aj to sú dane, ktoré si vyberá koronavírus v diani súčasného šoubiznisu. Platilo to aj v prípade televíznych cien BAFTA.

03.08.2020 10:52
debata
Herečka Daisy Edgar-Jones pózuje fotografom. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Daisy Edgar-Jones pózuje fotografom. Herečka Daisy Edgar-Jones pózuje fotografom.

Na piatkovom vyhlásení najlepších televíznych počinov bodoval najviac projekt Černobyl, seriál z produkcie stanice HBO, v ktorom si zahralo niekoľko britských hercov. Jeden z nich, Jared Harris, získal aj sošku pre toho najlepšieho. Na ceremoniál však nedorazil. Väčšina ocenených prijímali svoje trofeje virtuálne.

Okrem Harrisa sa ceny dočkala aj herečka Glenda Jackson, pre ktorú išlo o prvú televíznu rolu po 27 rokoch. Za výkon v úlohe starnúcej ženy, ktorú postihla demencia, vraj získala sošku televíznej BAFTA zaslúžene. Zástupcovia televíznej akadémie ocenili aj britského herca Idrisa Elbu.

Herec Paul Mescal. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herec Paul Mescal. Herec Paul Mescal.

Pred objektívy fotografov sa osobne v piatok postavili predovšetkým zástupcovia mladšej generácie. Medzi nimi napríklad pôvabné herečky Emily Atack či Daisy Edgar-Jones, ktoré dokonca neponechali nič na náhodu v prípade ich stylingu. Najmä u Edgar-Jonesovej sa voľba čiernych šiat s výrazným zdobením kryštálmi a štrasom približovala garderóbe na slávnostné podujatie.

Do zoznamu prominentných hostí sa pridalo aj niekoľko mužských hereckých zástupcov, napríklad mladé talenty Joe Cole a Paul Mescal. Viac si pozrite v našej galérii.

Herečka Emily Atack na vyhlásení cien British...
Herec Joe Cole.
+4Herec Paul Mescal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #červený koberec #pózovanie #hviezdy #BAFTA

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...