Letní rebeli prilákali Oľhovú, Vačkovú aj Majtánovú! Nechýbala ani česká hviezda filmu

Film režisérky Martiny Sakovej, Letní rebeli, mal v utorok premiéru v Bratislave.

12.08.2020 10:00
Zuzka Vackova Foto:
Herečka Zuzana Vačková na premiére filmu Letní rebeli.
debata (1)

Letné prázdniny sú ešte stále v plnom prúde a tak sa rodičia musia starať aj o program pre svoje ratolesti. Tak prečo sa nenechať zlákať kinom? Premiéra filmovej novinky režisérky Martiny Sakovej Letní rebeli prilákala do jedného z bratislavských kín hneď niekoľko známych tvárí. Podaktorí si prišli letný príbeh pozrieť aj so svojimi ratolesťami – či už malými alebo väčšími.

Moderátorka Karin Majtánová s oboma ratolesťami... Foto: CinemArt SK
Karin Majtanova Moderátorka Karin Majtánová s oboma ratolesťami na premiére filmu Letní rebeli.

Ženské úlohy stvárnili herečky Szidi Tobias či Jana Oľhová a pred objektívmi fotografov sa ukázali obe. Szidi Tobias sprevádzal aj syn Krištof, ktorý si vo filme zahral menšiu rolu. Do Bratislavy prišiel z Prahy aj český herec Pavel Nový, ktorý stvárnil rolu deda Bernarda. Práve k nemu na prázdniny dorazí jeho vnuk Jonáš, ktorého v novinke hrá Čech Eliáš Vyskočil. 71-ročný Nový nie je slovenským divákom neznámy. V roku 2017 si zahrali spolu so Zuzanou Kronerovou hlavné úlohy vo filme Baba z ľadu. Ale diváci si naňho určite spomínajú aj vďaka slávnej komédii S tebou mě baví svět (1982).

Herečka Jana Oľhová  a režisérka Martina Saková... Foto: CinemArt SK
Janka Olhova reziserka Martina Sakova Herečka Jana Oľhová a režisérka Martina Saková na premiére filmu Letní rebeli.

Divákom v kine sa pred premiérou prihovorila moderátorka Karin Majtánová, medzi pozvanými hosťami sa objavila aj herečka Zuzana Vačková či župan BSK, Juraj Droba (hostí si pozrite v našej galérii).

Moderátorka Karin Majtánová s oboma ratolesťami...
Herečka ZUzana Vačková na premiére filmu Letní...
+8Liana Pavlíková, predstvaiteĽka filmovej Alex,...

Film prináša príbeh 11-ročného chlapca Jonáša, inšpirovaný zážitkami, ktorým môže čeliť každé dospievajúce dieťa. Jonášov otec pred niekoľkými rokmi tragicky zahynul, ostala tak neúplná rodina s mamou, Jonášom a jeho malým bratom. Jonáš sa cíti sám, navyše má pocit, že mama ho chce okradnúť aj o posledné radosti, keď sa rozhodne stráviť leto pri tete a nie s dedom na člne, ako to bývalo v minulosti. Jonáš sa preto rozhodne zobrať svoje prázdniny do vlastných rúk a uteká od mamy k dedovi. Avšak zisťuje, že ani dedo neostal po smrti syna rovnaký.

Pri nakrúcaní svojho prvého rodinného filmu pre deti bola režisérka Martina Saková bola obklopená štábom a hercami zo Slovenska, Česka a Nemecka. V hlavnej úlohe Jonáša diváci uvidia českého detského herca Eliáša Vyskočila, jeho kamarátku Alex stvárnila Slovenka Liana Pavlíková.

Herec Pavel Nový na premiére filmu Letní rebeli. Foto: CinemArt SK
Pavel Novy Herec Pavel Nový na premiére filmu Letní rebeli.

„Robiť pre deti, s deťmi, o deťoch z reálneho prostredia, to presne sme chceli. Sama mám dve deti a už majú veľa vecí ‚vypozeraných‘, už nemajú čo pozerať, aj by rady niečo, kde sa nájdu, kde to spoznajú, ten istý svet, kde sa ony motkajú, trávia prázdniny, to bol cieľ – dať im znova film, na ktorý sa môžu pozrieť,“ vysvetlila režisérka pred utorkovou premiérou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Oľhová #Pavel Nový #Letní rebeli

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...