Premiéra Šarlatána prilákala Kanócz aj Minichovú! Hviezdou bola prezidentka Čaputová

Po pražskej premiére filmu režisérky Agnieszky Hollandovej, Šarlatán, prišiel rad aj na Bratislavu.

20.08.2020 13:20
debata (12)

Snímku inšpirovanú skutočným príbehom slávneho českého liečiteľa a znalca bylín Jana Mikoláška si prišlo do jedného z bratislavských kín pozrieť niekoľko jeho predstaviteľov aj pozvaných hostí.

Herečka Zuzana Kanócz a Juraj Loj na premiére... Foto: Profimedia
Juraj Loj Herečka Zuzana Kanócz a Juraj Loj na premiére filmu Šarlatán v Bratislave.

A hoci na červenom koberci chýbal predstaviteľ hlavnej postavy, Ivan Trojan, zastúpil ho jeho syn Josef. Ten si v snímke zahral, rovnako tak ako aj jeho brat František. Josef Trojan robil pred objektívmi spoločnosť režisérke Agnieszke Hollandovej (71).

Nechýbal však herec Juraj Loj, ktorý v Šarlatánovi stvárňoval postavu asistenta a životného partnera hlavného hrdinu. Po jeho boku sa rovnako, ako v českej metropole, usmievala jeho partnerka, herečka Zuzana Kanócz. Tá, na rozdiel od Prahy, pre Bratislavu nezvolila čiernu, ale béžovo-zlatú kombináciu šiat. Nežný model podčiarkol jemnú krásu 40-ročnej Kanócz. A podobne ako pred pár dňami, aj tu robila rodičom na červenom koberci spoločnosť ich dcérka Leyla.

Prezidentka Zuzana Čaputová na premiére filmu... Foto: Profimedia
Zuzana Čaputová Prezidentka Zuzana Čaputová na premiére filmu Šarlatán v Bratislave.

Okrem Zuzany Kanócz, ktorá sa na premiére objavila v pozícii diváka, si rovnako ako ona prišli filmovú novinku pozrieť aj herečky Milena Minichová, Jana Oľhová (v snímke si aj zahrala), Lucia Siposová, Silvia Šuvadová či moderátor Martin Nikodým.

Herečka Milena Minichová na premiére filmu... Foto: Profimedia
Milena Minichová Herečka Milena Minichová na premiére filmu Šarlatán v Bratislave.

Pozornosť na červenom koberci na seba strhla prezidentka Zuzana Čaputová, ktorú sprevádzala jedna z jej dcér. Na premiéru zvolila elegantnú čiernu, k šatám skombinovala aj rúško v rovnakej farbe. Pred premiérou sa ešte stihla pozdraviť s uznávanou režisérkou Agnieszkou Holland, ktorá sa okrem mnohých snímok podpísala aj pod film Jánošík – Pravdivá história (2009). Následne sa už Zuzana Čaputová ponáhľala do kinosály.

Herečka Lucia Siposová na premiére filmu Šarlatán. Foto: Profimedia
Lucia Siposová Herečka Lucia Siposová na premiére filmu Šarlatán.

Najnovší film režisérky Agnieszky Hollandovej Šarlatán sa mal divákom na Slovensku predstaviť už v marci toho roka, celosvetová pandémia však plány prerušila a nový termín premiéry bol stanovený na 20. august. Snímku pred časom uviedli na Berlinale a Juraj Loj bol pri tom. Pre Pravdu opísal svoje pocity: „Keď sa ocitnete na takom prestížnom festivale, stojíte na červenom koberci, môžete nadobudnúť pocit, že sa vám podarilo niečo výnimočné. Je krásne byť toho súčasťou, ale dôležité je neprepadnúť tomu, pretože všetko je pominuteľné.“

Menšie roly si v dráme zahrali Daniela Voráčková, Melika Yildizová, Jaroslava Pokorná, Martin Myšička, František Trojan, Jiří Černý, Miroslav Hanuš, Tomáš Jeřábek, Václav Kopta, Jan Budař, Jan Vlasák či Martin Sitta. Slovensko vo filme okrem Loja zastúpili aj herečky Jana Oľhová a Éva Bandor.

Herečka Zuzana Kanócz a Juraj Loj na premiére...
Herečka Milena Minichová na premiére filmu...
+2Herečka Lucia Siposová na premiére filmu Šarlatán.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Kanócz #Juraj Loj #šarlatán #Zuzana Čaputová

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....