Slávna Blanchett či krásna Taylor Hill: Benátky vítajú prvé hviezdy a toto je inak!

Hollywoodska hviezda Cate Blanchett, jej franúczska kolegyňa Ludivine Seigner či nemecký režisér Christian Petzold sa objavili medzi filmovými tvárami, ktoré sa v stredu postavili pred objektívy na prvom stretnutí s médiámi v rámci tohtoročného filmového festivalu v Benátkach.

02.09.2020 14:16
debata
Herečka a šéfka poroty Cate Blanchett na... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Cate Blanchett Herečka a šéfka poroty Cate Blanchett na otvorení 77. ročníka filmového festivalu v Benátkach. Už bez ochranného rúška.

77. ročník filmového podujatia podlieha mnohým zmenám, o ktorých pred rokom ešte nik nechyroval. Dôvodom je pandémia koronavírusu a s ňou spojené prísne podmienky. V ich rámci sa napríklad aj slávne filmové hviezdy predvádzali pred objektívmi s ochrannými rúškami na tvári.

Stredajšie stretnutie s fotografmi tak ponúklo zaujímavý moment, keď sa členovia medzinárodnej filmovej poroty, ktorej tento rok šéfuje práve Cate Blanchett, postavili pred fotostenu. Všetci mali na tvári ochranné pokrývky zahaľujúce nos a ústa. Následne si síce rúška dali na pár momentov dolu, to však urobili patričné rozostupy.

Herečka a šéfka poroty Cate Blanchett na...
Členky festivalovej poroty Veronika Franz...
+7Členovia poroty medzinárodného filmového...

„Som nadšený a zároveň trochu znepokojený,“ priznal pred novinármi riaditeľ festivalu Alberto Barbera. V máji rozhodol, že benátsky festival sa uskutoční napriek tomu, že mnohé iné významné svetové filmové podujatia vrátane festivalu v Cannes boli pre pandémiu COVID-19 zrušené. „Cítime zodpovednosť z toho, že sme prví. Vieme, že Benátky budú akýmsi testom pre všetkých,“ povedal Barbera.

Po Benátkach sú umiestnené desiatky červených tabuliek s nápismi ako „Noste rúško“, „Dodržiavajte bezpečný odstup“ či „Umývajte si ruky“, upozorňujúce na dodržiavanie hygienických opatrení počas podujatia.

zväčšiť Členovia poroty medzinárodného filmového... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
APTOPIX Italy Venice Film Festival 2020 Jury Photo Call Členovia poroty medzinárodného filmového festivalu v Benátkach - zľava: Nicola Lagioia, Joanna Hogg, Veronika Franz, Cate Blanchett, Matt Dillon, Ludivine Sagnier a Christian Petzold pózujú fotografom s ochrannými rúškami na tvári.

Jedným z najradikálnejších obmedzení je aj zákaz pre fanúšikov vstupovať na červený koberec, kde sa počas uplynulých ročníkov snažili získať autogram alebo fotografiu svojho obľúbeného herca či herečky.

V Benátkach tento rok očakávajú približne 6000 návštevníkov, čo je asi polovica z bežného počtu divákov. Festival potrvá do 12. septembra. O hlavnú cenu, Zlatého leva, sa uchádza 18 filmov, z ktorých osem nakrútili ženy. Diváci si budú môcť pozrieť celkovo 65 filmov z 50 krajín sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #film #porota #otvorenie #MFF Benátky #koronavírus #ochranné rúška

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...