Barbie z Nórska, americká kráska - bez sexy modeliek to v Benátkach nejde!

Nielen filmové hviezdy, ale aj krásky zo sveta modelingu majú svoje miesta na červenom koberci filmových festivalov. Ten benátsky, ktorého 77. ročník práve prebieha, už privítal niekoľko slávnych modeliek.

07.09.2020 00:30
debata
Modelka Taylor Hill v kreácii Etro. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Modelka Taylor Hill v kreácii Etro. Modelka Taylor Hill v kreácii Etro.

Azda celosvetovo najznámejším menom je v ich zozname Taylor Hill. Americká rodáčka a miláčik dizajnérov ako Ralph Lauren, Elie Saab či značky Victoria's Secret si aj napriek obmedzeniam spojeným s pandémiou koronavírusu užívala hneď prvé dva večery.

Modelka Sofia Resing na premietaní filmu Miss...
Modelka Arizona Muse prišla v šatách Alberta...
+10Modelka Gabrielle Caunesil na premietaní filmu...

Prítomnosť modeliek je zvyčajne na podobných podujatiach spojená s propagáciou odevnej či kozmetickej značky. Hill sa v Benátkach predvádzala ako ambasádorka značky Etro a vystriedala tiež niekoľko šiat z jej dielne.

Modelka Frida Aasen v šatách z dielne Alberta... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Modelka Frida Aasen v šatách z dielne Alberta Ferretti. Modelka Frida Aasen v šatách z dielne Alberta Ferretti.

Okrem Etra je silným hráčom na talianskom trhu aj dizajnérka Alberta Ferretti, ktorá rovnako pravidelne zaisťuje pre marketingové potreby krásne dievčatá na prechádzku po benátskom lide v čase festivalu. Tento rok jej voľba padla na plavovlásku Fridu Aasenovú, nórsku rodáčku, ktorá podobne ako Hill nadobudla najväčšiu slávu po svojom debute na móle pre značku Victoria's Secret. Jej podoba podľa mnohých pripomína doslova krásnu „bábiku Barbie“. V Benátkach z nej mnohí nevedeli spustiť oči.

Modelka Francesca Novello pózuje na premiére... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Francesca Novello Modelka Francesca Novello pózuje na premiére filmu Padrenostro na MFF v Benátkach.

Jednou z najzvodnejších dám červeného koberca hneď v úvodné dni festivalu bola aj domáca celebrita Laura Barth, ktorá je popri modelingu už v Taliansku vyhľadávanou moderátorkou a objavila sa aj v niekoľkých televíznych projektoch. Do Benátok tiež zavítala Arizona Muse, ktorá v minulosti patrila medzi najžiadanejšie tváre modelingovej brandže. Rovnako ako Frida Aasen bola oblečená v kreácii Alberty Ferrettiovej.

Napriek tomu, že sa zdá, že festival v Benátkach beží akoby sa nič nedialo, pravdou je, že podujatie sa muselo prispôsobiť aktuálnemu stave svetovej pandémie covid. Aj pre problémy s cestovaním sa na najstarší filmový festival na svete nevybralo množstvo svetových hercov či zástupkýň modelingovej brandže.

Organizátorom sa však napriek tomu podarilo zaistiť prítomnosť viacerých celebrít, ktoré pútajú pozornosť médií a tým pádom aj „zviditeľňujú“ festival nielen v jeho kultúrnej podobe, ale tiež tej šoubiznisovej. Vy si môžete v našich galériách nižšie prezrieť dianie posledných dní.

Herečka Natasha Andrews a jej kolega Pierre...
Modelka Frida Aasen v šatách z dielne Alberta...
+17Prezidentka festivalovej poroty Cate Blanchett.
Členka festivalovej poroty Ludivine Sagnier...
Prezidentka festivalovej poroty Cate Blanchett...
+20Herečka Linda Caridi na otvorení 77. ročníka...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #červený koberec #modelky #MFF Benátky #Taylor Hill #Frida Aasen

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...