Kráska z Horúcich striel na červenom koberci! Má 54 a stále vlohy femme fatale

Budúci rok to bude presne tridsať rokov od nakrútenia jednej z obľúbených komédií, ktorá si získala srdcia aj slovenských a českých divákov. Ale spoznali by ste dnes hlavnú ženskú hrdinku Horúcich striel?

20.10.2020 14:00
debata
Herečka a režisérka Valeria Golino predstavila... Foto: SITA/AP, Gregorio Borgia
Valeria Golino Herečka a režisérka Valeria Golino predstavila na festivale v Ríme novinku Fortuna.

Myslíme si, že nepochybne. Bola to neapolská rodáčka Valeria Golino, ktorá v bláznivej komédii z roku 1991 zamotala hlavu nielen postave v podaní Charlieho Sheena, ale aj mnohým ďalším aktérom tohto filmu. Mala vtedy čerstvých 26 rokov a patrila medzi najzvodnejšie zástupkyne európskej kinematografie na americkom kontinente.

V prípade Golinovej sa síce nekonala taká medzinárodná kariéra, akou by sa mohli pochváliť napríklad herečky Penelope Cruz či Marion Cotillard. Pravdou však je, že kučeravá hnedovláska rozhodne posledné dekády nezaháľala. Dôkazom je, konieckoncov, aj ďalší nový film – snímka Fortuna, ktorú predstavila na filmovom festivale v Ríme v pondelok večer.

Herečka a režisérka Valeria Golino predstavila... Foto: SITA/AP, Gregorio Borgia
Italy Rome Film Festival Fortuna Red Carpet Herečka a režisérka Valeria Golino predstavila na festivale v Ríme novinku Fortuna.

Dnes 54-ročná Golino sa objavila pred fotografmi najprv v modro-červenej kombinácii z dielne značky Prada, aby sa potom na červenom koberci objavila vo vínových šatách rovnakej značky a kráčala pred objektívmi v trblietavých sandálach na hrubom podpätku. Jej pôvab, hoci dnes už zrelší v porovnaí s Horúcimi strelami, bol aj v tomto prípade viditeľný azda pre každého.

O tom, že Golino, do ktorej filmografie patrí napríklad aj snímka Rain Main či Frida, je femme fatale nielen pred kamerami, ale aj v skutočnom živote, svedčí jej pestré súkromie. Po jej boku sa vystriedalo niekoľko známych, aj menej známych mužov.

Medzi jej milencov sa kedysi radil herec Benicio Del Toro, v rokoch 2006 až 2016 tvorila pár s talianskym kolegom Riccardom Scamarciom, ktorého diváci môžu poznať napríklad z akčáku John Wick 2. Scamarcio je od Golinovej mladší o 14 rokov. Po ich rozchode už hviezda žiaden vzťah oficiálne nepotvrdila. Podľa zdrojov z jej okolia sa vraj nechala počuť, že sa chce viac sústrediť na svoju prácu, ktorú miluje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #červený koberec #Valeria Golino #hviezdy po rokoch

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...