Ani dánska princezná nezaháľa! Mama štyroch detí stihla dve akcie za popoludnie

Hoci život v šoubiznisových vodách v posledných mesiacoch výrazne utíchol, zdá sa, že v kráľovských rodinách v celej Európe sa s profesionálnymi aktivitami neskončilo. Tentoraz to potvrdila dánska princezná Mary.

28.10.2020 00:48
Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej... Foto: ,
Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej prezentácii výročnej vianočnej známky v Roskilde.
debata

Korunná princezná a manželka následníka trónu, princa Frederika, patrí k tým dámam, ktoré aj posledné mesiace strávili v pomerne intenzívnom pracovnom nasadení. V pondelok stihla dokonca dve podujatia, na ktorých sa objavila ako čestný hosť.

Jedným z nich bolo slávnostné odhalenie vianočnej známky – akt, ktorý sa v Dánsku koná pravidelne už viac ako sto rokov. Princezná Mary dorazila do mesta Roskilde v elegantnom nohavicovom kostýme slivkovej farby, vyzbrojená ochranným rúškom, ktoré si však pri fotení zložila dolu. Spoločne so zástupcami hostiteľa potom spoločne odhalili podobu vianočnej známky.

zväčšiť Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej... Foto: SITA/AP, Mads Claus Rasmussen
Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej prezentácii výročnej vianočnej známky v Roskilde. Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej prezentácii výročnej vianočnej známky v Roskilde.

Podpora tejto aktivite pritom má aj ďalší rozmer. Výťažok z predaja unikátnej známky totiž slúži na podporu detí, ktoré trpia šikanou, prežívajú sociálnu izoláciu alebo bojujú s obezitou. Po účasti na akcii v Roskilde sa presunula na vyhlásenie cien Danish Auditors CSR Awards.

Princezná Mary je sama matkou štyroch detí a už viackrát na verejnosti vyhlásila, že jej veľmi záleží na tom, aby deti po celom svete vyrastali v zdravom a prosperujúcom prostredí. Korunná princezná je rodáčkou z Austrálie a s manželom Frederikom sa zoznámili počas letných olympijských hier v Sydney v roku 2000.

O štyri roky neskôr sa zosobášili v Kodani, pričom Mary Elizabeth Donaldson (čo je jej civilné meno) sa musela vzdať britského a austrálskeho občianstva. Dánsky parlament jej potom špeciálnym zákonom udelil štátne občianstvo Dánska.

zväčšiť Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej... Foto: SITA/AP, Mads Claus Rasmussen
Denmark Royals Dánska korunná princezná Mary na oficiálnej prezentácii výročnej vianočnej známky v Roskilde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #známka #verejnosť #princezná Mary

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...