Gaga s holubicou na hrudi, Lopez celá v bielom: Takto divy ovládli inauguráciu!

Pred zlatým mikrofónom, so zlatou holubicou na hrudi, s vlasmi spletenými do vrkoča a akoby omotanými okolo hlavy a v širokej červenej sukni sa objavila speváčka Lady Gaga na stredajšej inaugurácii nového amerického prezidenta Joea Bidena. Zaspievala americkú štátnu hymnu.

21.01.2021 06:36
debata (23)
zväčšiť Lady Gaga spieva americkú národnú hymnu. Za ňou... Foto: SITA/AP, Kevin Dietsch
Biden Inauguration Lady Gaga spieva americkú národnú hymnu. Za ňou stojí nový americký prezident Joe Biden.

Newyorskú rodáčku sprevádzala kapela amerického námorníctva. Aj podľa agentúry AP hymna zaznela v štýle spevu Lady Gaga, avšak podaná bola s vkusom i vášňou. Držiteľka ceny Grammy zvolila pre pieseň The Star-Spangled Banner (Hviezdami posiata vlajka) veľmi emotívne poňatie a v jednej chvíli zdvihla ruku smerom k vlajke nad Kapitolom. Pred odchodom z pódia si vymenila pár slov s Bidenom a pohľady s bývalým demokratickým prezidentom Barackom Obamom, ktorý bol na inaugurácii rovnako ako ďalší bývalí prezidenti Bill Clinton a George Bush mladší.

Lady Gaga spieva americkú národnú hymnu počas...
Nový americký prezident Joe Biden (vľavo) a...
+8Speváčka Jennifer Lopez počas inaugurácie...

Užívatelia sociálnych sietí dali Lady Gaga za výkon vysoké známky a poukázali aj na praktickú stránku jej odevu – mala tesne priliehajúci čierny živôtik, avšak sukne bola naberaná a tak široká, že jej zaručila odstup od ostatných, ako si žiada ochrana pred koronavírusom. Išlo pritom o kreáciu z parížskeho ateliéru Schiaparelli Haute Couture. Lady Gaga pomáhala Bidenovi pri jeho kampani v Pensylvánii a podieľala sa v minulosti aj na jeho kampani proti sexuálnemu násiliu v univerzitných mestečkách.

Do inauguračného kultúrneho programu vstúpila aj dcéra portorických rodičov Jennifer Lopez zmesou piesní This Land is Your Land a America The Beautiful (Toto je tvoja krajina a Krásna Amerika). Na pódium prišla v bielych nohaviciach doplnených dlhým bielym kabátom (z dielne Chanel) a predniesla tiež časť Sľubu vernosti vlajke v španielčine.

Speváčka Jennifer Lopez prichádza na... Foto: SITA/AP, JONATHAN ERNST
Biden Inauguration Speváčka Jennifer Lopez prichádza na inauguračný ceremoniál Joea Bidena oblečená v kreácii Chanel.

Úplne bez hudobníkov sa obišiel populárny Garth Brooks, ktorý zaspieval dojemnú Amazing Grace. Na konci potom požiadal prítomných aj divákov doma pri televízoroch, aby posledné verše tejto kresťanskej piesne zaspievali s ním. Následne potriasol rukou Bidenovi aj bývalému viceprezidentovi Mikeovi Penceovi, nasadil si späť kovbojský klobúk, ktorý pri speve odložil, a objal Obamu.

Speváčka Katy Perry ako jedna z účinkujúcich v...
Speváčka Demi Lovato počas programu Celebrating...
+6Spevák John Legend na zázname z videa...

Pri mikrofóne sa počas inauguračného ceremoniálu objavila aj mladá kalifornská poetka Amanda Gormanová, ktorá sa vo svojom diele zameriava na útlak, rasová témy a práva žien. Vo svojom príspevku povedala, že „demokracia môže byť odsunutá stranou, ale nemožno ju natrvalo zaprieť“. Gormanová bola neprehliadnuteľná aj vďaka žltému kabátu (mimochodom, žltá je označovaná za farbu roka 2021 a má priniesť nádej!). Obliekla ju značka Prada.

Kultúrne podujatia následne pokračovali odvysielaním televízneho špeciálu s názvom Oslavujeme Ameriku, ktorého sprievodcom bol herec Tom Hanks. Počas programu vystúpila Katy Perry či jej kolegyňa Demi Lovato, ale aj speváci Justin Timberlake, John Legend a Jon Bon Jovi. Viac si pozrite v oboch našich galériách.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #hymna #program #inaugurácia #Jennifer Lopze

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....