Ceny Český lev: Schneiderová v priehľadných šatách, Poláková ako skromná diva

Len pár herečiek a hercov, filmových tvorcov sa v sobotu večer stretlo v pražskom Rudolfine na oklieštenom ceremoniáli filmových cien Český lev. Médiá tentoraz mohli fotografovať len vo vonkajších priestoroch.

07.03.2021 07:23
debata (1)
Herečka Jitka Schneiderová prichádza na... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
595669154 Herečka Jitka Schneiderová prichádza na udeľovanie cien Český lev za rok 2020. Obliekla si priehľadnú kreáciu Dior.

Galavečer filmových cien je, podobne ako vo svete jemu podobné ceremoniály, príležitosťou na ocenenie toho najlepšieho zo sveta filmu. Ale tiež momentom, keď sa pred objektívmi môžu predviesť známe dámy v ukážkových a spoločenských lookoch. To sa v sobotu večer udialo tiež, ale vo výrazne menšej miere než v minulých rokoch. Pandémia nepustí.

Herečka a speváčka Barbora Poláková prichádza...
Herečka Jana Plodková v šatách Victoria Beckham...
+1Herečka Jitka Schneiderová prichádza na...

Napriek tomu sa do priestorov Rudolfina vybralo niekoľko známych tvárí a snažili sa slávnostný večer si užiť (aj s rúškami a respirátormi zladenými k večerným šatám). Medzi herečkami nepochybne najviac zaujala Jitka Schneiderová, ktorá v chladnej sobotňajšej noci vystúpila z limuzíny v priehľadných šatách z dielne značky Christian Dior. Odhalenie malo patričný účinok, Schneiderová sa stala vďačným objektom fotografov. Vyzerala pôvabne, ale pravdou je, že žiaden prevratný styling ani model to nebol. Skôr osvedčená klasika, na ktorú herečky stavia zväčša vtedy, keď nevedia príliš kam z konopí. Prípadne, ak chcú zaujať. Ryšavke sa to podarilo, takže misia splnená.

Herečka Barbora Seidlová prichádza na... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
595668982 Herečka Barbora Seidlová prichádza na udeľovanie cien Český lev za rok 2020. V modeli z dielne Eiri.

Rafinovanejšia v tomto smere bola Barbora Seidlová, ktorú diváci mohli vidieť vo filme Havel. Jej kreácia domácej značky Eiri kombinovala look večerných šiat s prvkami akoby ležérneho domáckeho vrstvenia v hornej časti. Spojenie dvojitého topu so sukňou v jemne rozšírenej línii hnedovláske pristalo, pôvabné bolo líčenie aj úprava účesu.

Pravý večerný model, v zásade klasiku, bez výraznejšieho nápadu, relatívne pôvabnú, si obliekla speváčka a herečka Barbora Poláková. Model z dielne značky Leeda tvaroval postavu, hoci akoby bandážový detail v strihu v časti dekoltu zvádzal trochu k optickej deformovanosti. Polákovej celkový look, s úpravou vlasov, náušnicami a líčením však fungoval ako jeden z tých lepších v rámci večera.

Herečka a speváčka Barbora Poláková prichádza... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
595669284 Herečka a speváčka Barbora Poláková prichádza na udeľovanie cien Český lev za rok 2020. V šatách Leeda.

Ceremoniál Český lev si nenechala ujsť ani herečka Jana Plodková. V jej prípade išlo o stávku na zahraničnú značku, v tomto prípade ateliér Victoria Beckham. Voľné šaty so zlatistým odleskom na tmavom prúžkovanom podklade doplnili sandále na masívnom podpätku a platforme. Výsledok fungoval, hoci v porovnaní so zvyšnými troma dámami pôsobil outfit skôr koktejlovo a chýbal mu honosnejší spoločenský náboj. Na jej obranu však svedčí, že ani samotný večer nemal tradičný charakter a hoci sa tvorcovia snažili priblížiť sa atmosfére z minulých rokov, možné to vlastne v aktuálnej situácii nebolo.

Herečka Jana Plodková v šatách Victoria Beckham... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
595670829 Herečka Jana Plodková v šatách Victoria Beckham prichádza na udeľovanie cien Český lev za rok 2020.

Filmové ceny Český lev za rok 2020 vyhral životopis liečiteľa Šarlatán, ktorý bude bojovať aj o Oscara. Cenu pre herca v hlavnej úlohe dostali Ivan Trojan za Šarlatána a Magdaléna Borová za Krajinu v tieni, vo vedľajšej úlohe získali ocenenie Jiří Mádl za Modelára a Petra Špalková za Krajinu v tieni. Najviac Levov vyhrala práve Krajina v tieni, ktorá má popri cene pre Borovú a Špalkovú aj najlepší scenár, ktorý napísal Ivan Arsenjev, kostýmy, ktoré vytvorila Zuzana Bambušek Krejzková, strih, o ktorý sa postaral Jan Daňhel, a hudbu, ktorú zložil Jakub Kudláč. Cenu za najlepšiu réžiu získala Agnieszka Holland za film Šarlatán. Najlepším kameramanom bol Slovák Martin Strba za Šarlatána.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Český lev #Jitka Schneiderová #Barbora Poláková #Jana Plodková #Barbora Seidlová

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...