Dráždiť v červenom? Kráľovná Letizia môže, Španieli ju milujú... a vyzerá skvelo!

Zo všetkých strán na nás momentálne vyskakujú správy o členoch britskej kráľovskej rodiny a popri tom trochu zaniká, čo sa deje na kráľovských dvoroch iných európskych monarchií. V prípade Španielska je to určite škoda. Aspoň pokiaľ ide o módu a štýl.

14.04.2021 11:13
debata
Španielska kráľovná Letizia v Madride pri... Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
604962851 Španielska kráľovná Letizia v Madride pri spomienke na počesť političky Clary Campoamorovej.

Ten má pod palcom v prvom rade kráľovná Letizia, manželka španielskeho kráľa Felipeho, ktorá sa v utorok objavila na oficiálnom podujatí v Madride. Matka dvoch dcér sa zúčastnila na spomienkovej udalosti pri príležitosti spomienky na výnimočnú španielsku političku a aktivistku Claru Campoamorovú.

Štyridsaťosemročná Letizia si na túto príležitosť zvolila mimoriadne výrazný outfit, od hlavy po päty sa totiž zahalila do výraznej sýtej červenej farby. Nohavicový kostým so širšími nohavicami doplnila bordovou kabelkou. Nechýbalo, samozrejme, ochranné rúško.

Hoci pozornosť médií bola zaručená, Španielsko sa ešte stále spamätáva z niekoľko dní trvajúcich protestov, ktoré vo februári ochromili metropolu krajiny, teda Madrid, ale tiež centrum katalánskeho regiónu Barcelonu. Dôvodom bolo vtedy zatknutie rapera Pabla Haséla, ktorý vo viacerých svojich textoch a vyjadreniach zaútočil na osobu španielskeho kráľa aj kráľovskú rodinu, čo sa v krajine stále trestá zákonom.

Spain-Rapper Protests Čítajte viac Zapálené kontajnery, strety s políciou! V Španielsku sa protestuje za rapera Haséla

Ako informoval v utorok denník El Periódico, počas protestov, ktoré sa najmä vo večerných hodinách zvrhli do rabovania a vandalizmu, bol iba v Barcelone zničený majetok v hodnote viac ako 2,5 milióna eur. Škody zahŕňali predovšetkým zničené kontajnery a dlažbu, rozbité zastávky verejnej dopravy, osvetlenie, semafory, dopravné značenie, ale aj poničenú mestskú zeleň. Aké vysoké boli škody v Madride, nebolo zverejnené.

Sólová účasť kráľovnej Letizie bez manžela, kráľa Felipeho, na oslavách spomienky na slávnu rodáčku z Madridu Campoamorovú bola podľa viacerých zdrojov podmienená práve súčasnou situáciou, ktorú ešte sprevádzajú dozvuky nespokojnosti súvisiace práve s Hasélovým zatknutím. Kráľovská rodina vraj nechce momentálne príliš dráždiť obyvateľov krajiny (čo v prípade voľby červenej farby tak pôsobiť veľmi nemusí). Kráľovná Letizia, ktorá pochádza z bežnej rodiny, sa však medzi Španielmi teší obľúbenosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nepokoje #madrid #politička #škody #spomienka #kráľovná Letizia

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...