Móda z Krištáľového krídla: Oslnivá Barteková, svieža Heribanová a Haydu? Opäť klasika!

Slávnostné vyhlásenie cien Krištáľové krídlo v nedeľu večer opäť navrátilo pred objektívy a kamery spoločenskú večernú náladu. A s ňou, samozrejme, aj módu.

21.06.2021 06:56
Danka Bartekova-Katarina Srkala Foto:
Riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala (vpravo) a garantka Krištáľového krídla Danka Barteková v šatách od Borisa Hanečku.
debata (3)

Hoci niektorí hostia zamierili v nedeľu večer do Pezinka odetí skôr ako na letnú grilovačku (čo potvrdzujú aj fotografie), časť dám (a pánov) vzala príležitosť naozaj vážne. Pred objektívmi fotografov sa vystriedalo niekoľko veľkolepých večerných kreácií. Z domácich dizajnérov hral nepochybne prím Boris Hanečka a jeho kolegyňa Michaela Ľuptáková.

Ako sme už písali aj na našom portáli, Ľuptáková sa postarala o model moderátorky večera Janette Štefánkovej. Na záberoch zo skúšky v ateliéri bolo zjavné, že tvár RTVS staví na model v tmavej farbe s asymetricky riešeným živôtikom. Výsledok, ktorý Štefánková predviedla pred kamerami, bol decentný a elegantný. V podstate však taká klasika. Trošku sa možno žiadal nápad alebo pútavejší detail.

Moderátorka a herečka Karin Haydu,
Silvia Chovancová-Lakatošová v šatách od Fera...
+52Speváčka Lina Mayer v kreácii od Michaely...

Taký mali šaty speváčky Liny Mayerovej, tiež z dielne Ľuptákovej. Išlo totiž o kombináciu zeleného elastického bandeau topu zošitého s masívnou trblietavou sukňou. Pre zástupkyňu hudobnej scény ako stvorené – kombinácia večerného looku s dotykom súčasných prvkov street-wearu fungovala.

Ešte väčší úspech zaznamenal v tento večer Boris Hanečka, ktorého modely predviedla štvorica pozvaných dám. Oslnivá bola garantka Krištáľového krídla Danka Barteková v bielej večernej toalete so zvýrazneným driekom, širokou sukňou a (podobne ako v prípade Štefánkovej) s asymetricky riešeným živôtikom. Jej kolegyňa, riaditeľka Katarína Srkala stavila rovnako na bielu, dámy vyberali spoločne a zámerne, ich šaty boli aj strihovo prepojené. Srkalovej model ozvláštňovali aranžované rukáviky.

zväčšiť Zľava: Ocenená Eva Gažová, moderátorka Alena... Foto: Peter Frolo
EVA GAZOVA-ALENA HERIBANOVA-DANKA BARTEKOVA Zľava: Ocenená Eva Gažová, moderátorka Alena Heribanová a garantka Krištáľového krídla Danka Barteková.

V šatách od Hanečku sa potom objavila po dizajnérovom boku aj jeho spolupracovníčka, výtvarníčka a patrónka Soňa Michaláková. Zásah do čierneho si však v prípade stávky na Hanečkovu tvorbu môže pripísať na konto aj Zuzana Prochádzková, partnerka Juraja Podmanického z Billyho Barmana. Belasý model šiat z kolekcie z roku 2019 patrí medzi to najlepšie z Hanečkovej tvorby.

Medzi pozvanými hosťami bola neprehliadnuteľná aj moderátorka Alena Heribanová, ktorej voľba sviežej farby a toalety na jedno rameno bola veľmi dobrá. Oranžový nádych šiat jej ubral niekoľko rokov a to už Heribanová vyzerá mladistvo vo všeobecnosti. Strihovo šaty pekne zvýraznili driek a vytvorili sošnú siluetu. Aj v tomto prípade išlo o klasiku, ale osvedčenú a zúročenú.

2 Čítajte viac Štefánková si už skúša róbu na Krištáľové krídlo: Kuk do ateliéru, ako bude vyzerať?

Moderátorka Karin Haydu takisto vykročila po vyšliapaných chodníčkoch. Jej opulentná kreácia so zvýrazneným dekoltom, zvýraznenými rukávmi a masívnou sukňou s rozparkom odhaľujúcim nohy však mala aj svoje mantinely. Na fotografiách sa zdá, že opticky jej trochu uberá z pôvabu. Na zváženie bol v tomto prípade aj účes s ofinou z kučeravých vlasov sčesaných smerom do tváre.

V šatách od Fera Mikloška, modeli bez ramienok a s výraznou sukňou zdobenou perím, sa potom objavila v spoločnosti Silvia Chovancová-Lakatošová. Medzi pozvanými dámami však zaujala pestrou florálnou kreáciou aj Mária Vaškovičová či napríklad moderátorka Anna Žitná Lučaiová, ktorá ako jedna z mála prišla v nohavicovom kostýme a pôsobila veľmi elegantne.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Danka Barteková #Karin Haydu #Krištáľové krídlo #Janette Štefánková #Lina Mayer #Simona Simanová

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...