Krásna vojvodkyňa Kate urobila veľké gesto! Dáždnik s farbami dúhy, na Pride ako stvorený

Skutočne veľké prekvapenie spôsobila britská vojvodkyňa Kate počas uplynulého týždňa, keď sa osobne zúčastnila na štarte novej kráľovskej nadácie a projektu pre rodičov, ktorého je garantom. Mama troch detí zároveň gestom podporila júnový mesiac "pride" venovaný LGBTQ.

22.06.2021 00:00
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa skrývala pod dáždnikom s dúhovým motívom.
debata (30)

Tridsaťosemročná vojvodkyňa už vo štvrtok avizovala na oficiálnom Instagrame štart nového projektu – The Royal Foundation Centre for Early Childhood, ktorého cieľom je podpora rodičov vo výchove detí počas ranného detstva a snaha o vytvorenie šťastnejšej a mentálne zdravšej spoločnosti.

„Verím, že zvýšime povedomie o tom, prečo je prvých päť rokov života práve tak dôležitých pre naše budúce životné výsledky a čo môžeme urobiť ako spoločnosť, aby sme využili túto zlatú príležitosť na vytvorenie šťastnejšej a duševne zdravšej, viac sa rozvíjajúcej spoločnosti,“ uviedla manželka princa Williama. „Spoločnou prácou dúfam, že dokážeme zmeniť naše myslenie o ranom detstve a zmeniť život ďalších generácií. Pretože skutočne verím, že veľká zmena sa začína malou," dodala.

Vojvodkyňa Kate a jej zásnubný prsteň s modrým...
Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa skrývala pod...
+2Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa zhovára s...

Po príhovore, ktorý sa objavil na Instagrame aj Twitteri, sa potom v piatok vojvodkyňa stretla so zástupcami pozvaných rodičov v priestoroch Kensingtonského paláca. Už tradične vyzerala veľmi pôvabne a elegantne. Belasé šaty značky L.K. Bennett doplnila telovými lodičkami, personifikovaným náhrdelníkom s medailónom, ale aj zásnubným prsteňom. Jeden detail si však všimli mnohé médiá, a síce, dáždnik, s ktorým predstúpila po skončení stretnutia pred fotografov.

Kým na podujatie dorazila s tmavým dáždnikom, neskôr ho vymenila za ochranu pred dažďom vo farbách dúhy. Vo Veľkej Británii sa dúha stala symbolom podpory zdravotníckych pracovníkov počas pandémie a vojvodkyňa už v minulosti napríklad venovala do charitatívnej dražby blúzku s motívom dúhy. Väčšina módnych blogov a portálov, ale aj šoubiznisové stránky však vidia v jej „doplnku“ aj jasné gesto podpory „pride“ pochodov LGBTQ komunity.

pride, varšava Čítajte viac Varšavu obsadili dúhové vlajky, gay pride z čela viedol primátor

Mesiac jún je celosvetovo vyhlásený za mesiac „pride“ akcií a pochodov (pochodov hrdosti), ktorých cieľom je vyjadriť podporu LGBTQ komunite. Jej pestrosť, ako aj pestrosť ľudstva vo všeobecnosti, symbolizuje práve dúha. Kým v časti európskych krajín sa pochody pride konali alebo budú konať práve v júni, vo Veľkej Británii je pride pochod plánovaný až na september tohto roka. Uvidíme, či sa na ňom zúčastní aj členka kráľovskej rodiny. V takom prípade by išlo o veľké gesto podpory, aké doposiaľ chýbalo.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #rodičovstvo #nadácia #detstvo #LGBTI+

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...