Naše pľúca sú 'zo zlata', ukázala pandémia. Aj šaty na odhalenej hrudi Hadidovej

Provokácia, umenie aj luxusná odevná-šperkárska tvorba - to všetko sa dokázalo spojiť v jednej z kreácií, ktorá má právo byť najdiskutovanejším modelom festivalového víkendu. V Cannes sa v ňom predviedla topmodelka Bella Hadid.

11.07.2021 22:05
APTOPIX France Cannes 2021 Three Floors Red Carpet Foto: ,
Topmodelka Bella Hadid prišla na premietanie filmu Three Floors v originálnej kreácii Schiaparelli Haute Couture.
debata (3)

Americká topmodelka prijala pozvanie na nedeľňajší slávnostný ceremoniál a premietanie súťažného talianskeho filmu Three Floors. Keď dorazila, všetky oči aj objektívy mali jediný smer – Bellu v odevnej kreácii Schiaparelli Haute Couture.

Dvadsaťtriročná brunetka si obliekla šaty z najnovšej kolekcie couture slávneho parížskeho ateliéru s bohatou históriou a tiež nezameniteľnou estetikou so surealistickými prvkami. Model, ktorý však predvádzala, nebol až taký sureálny, ale vlastne odkazoval na časy posledných mesiacov a to, čo si svet prežil v období pandémie.

Topmodelka Bella Hadid prišla na premietanie...
Herečka Kasia Smutniak pózuje fotografom v...
+9Camila Coelho v kreácii od Nicolasa Jebrana.

Naše pľúca by mali byť pre nás ako zo zlata, musíme ich chrániť, vážiť si ich – možno aj tak by sa dal preložiť odkaz, ktorý texaský dizajnér Daniel Roseberry vložil do kreácie čiernych šiat s oválnym výstrihom odhaľujúcim celú hruď a masívneho šperku v podobe pozlátených „priedušiek“ v našich pľúcach. Tie viseli na krku krásnej Hadidovej na masívnej reťazi a rafinovane zakrývali jej odhalenú hruď.

zväčšiť Topmodelka Bella Hadid prišla na premietanie... Foto: SITA/AP, Vadim Ghirda
France Cannes 2021 Three Floors Red Carpet Topmodelka Bella Hadid prišla na premietanie filmu Three Floors v originálnej kreácii Schiaparelli Haute Couture.

Magazín Vogue už pred pár dňami ohodnotil práve tento model z celej kolekcie ako jeden z najzaujímavejších a zároveň aj nesúci v sebe provokatívne posolstvo. Hadidovej štylista spravil skvelé rozhodnutie, keď sa rozhodol modelku obliecť práve do „aktuálnych“ šiat ako boli tie z ateliéru Schiaparelli.

Filmový festival v Cannes denne testuje tisícky účastníkov podujatia a podľa organizátorov sa snažia dodržiavať prísne pandemické obmedzenia. Napriek tomu sa objavili tvrdenia, že sa filmový sviatok na Francúzskej riviére môže stať ohniskom novej nákazy. To poprel počas víkendu riaditeľ Thierry Fremaux a poukázal práve na dôsledné a pravidelné testovania. Väčšina účastníkov je navyše už po očkovaní.

Modelka Tina Kunakey bola neprehliadnuteľná v kreácii Valentino Haute Couture. Čítajte viac Lesbická dráma z kláštora ovládla Cannes: Premiéru jej hrdinka aj krásna Kunakey

(Kolekcie haute couture predstavili len pred pár dňami v Paríži a Ríme. Už v pondelok nájdete na Pravda.sk materiál o novej kolekcii Fendi či kolekciách Chanel alebo Christian Dior a Armani Privé, nižšie si môžete pozrieť video z prezentácie Fendi Haute Couture.)

Video
Pozrite si aj video špeciálu relácie Ide o nás o autenticite a originalite v módnej tvorbe a kreatívnom priemysle
Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Cannes #haute couture #Bella Hadid #pandémia #Covid-19

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...