Móda z Varov: Peštová ako z Oscarov, sexy Vágnerová a Čvančarová... na jej šaty minuli 25 metrov látky

Po ročnej pauze sa vrátili hviezdy na červený koberec v Karlových Varoch. Známe tváre českého aj slovenského šoubiznisu, kreácie od zahraničných značiek, ale aj domácich tvorcov - piatkové slávnostné otvorenie malo pompéznu príchuť.

21.08.2021 09:22
628116695 Foto:
Herečka Jitka Čvančarová prišla v róbe od slovenského dizajnéra Borisa Hanečku, na ktorú bolo treba 25 metrov látky.
debata (4)

Móda prítomných dám bola relatívne uspokojivým sústom po takej dlhej festivalovej „abstinencii“, ktorú spôsobila pandémia a rušenie spoločenských aj festivalových podujatí po celom svete. Samozrejme, objavili sa vydarenejšie, ale aj menej vydarené voľby. Ale to už predsa k podobným akciám patrí.

Jeden z najvýraznejších modelov, asi aj pre svoj lesk a pompézny dojem, predviedla topmodelka Daniela Peštová. Zlaté trblietavé šaty značky Amen disponovali dlhými rukávmi, relatívne strohou siluetou, no efekt rafinovanosti ponúkal odvážny až k pupku siahajúci výstrih. Peštová sa na poli spoločenských akcií pohybuje s ľahkosťou a roky jej skúseností bojujú vždy v jej prospech. V piatok večer patrila medzi najkrajšie dámy večera.

Herečka Martha Issová v kreácii Chatty.
Herečka Hana Vágnerová (vpravo) s kolegyňou...
+8Modelka Daniela Peštová v šatách značky Amen a...

To platí aj pre herečku Hanu Vágnerovú, ktorej minimalistická večerná toaleta čiernej farby na jedno rameno od Lukáša Macháčka fungovala priam ukážkovo so sviežim, tak trochu šťavnato letným lookom. Opálená pokožka, žiarivé úsmev, výrazné a pritom ležérne, doslova až beach vlny vo vlasoch. Vágnerová pôsobila tak trochu americky, ale v tom dobrom slova zmysle. Išlo o nenútený dojem, ktorý sa pretavil do top výsledku.

zväčšiť Modelka Daniela Peštová v šatách značky Amen a... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
628070751 Modelka Daniela Peštová v šatách značky Amen a po boku svojho životného partnera Pavla Haberu.

Model šiat na jedno rameno (akurát s dlhým rukávom) predviedla aj jej kolegyňa Jenovéfa Boková, pričom v jej podaní išlo o niečo dramatickejší a opulentnejší look. Šaty z dielne značky Leeda zdobili flitre po celej ploche a tiež akási aranžovaná vlečka, ktorá však pôsobila zbytočne. Na zváženie bola až príliš masívna listovka v rukách. Ukážková však bola vizáž a úprava účesu, opäť veľmi nenútený moderný hollywoodsky look, kde menej je viac.

Odvážnejší prístup k voľbe večernej toalety volila herečka Jitka Schneiderová, ktorá sa objavila na červenom koberci v bielych šatách Chloe. Detail plisé skrývajúceho ramená a hruď v spojení so štrasovým golierikom a tiež výrazná úprava účesu jej dodávali originálnu podobu. Platí však, že išlo o styling, na ktorý by si netrúfla každá dáma a ktorý tiež netvorí všeobecnú ľúbivú odozvu u verejnosti.

zväčšiť Herečka Hana Vágnerová (vpravo) s kolegyňou... Foto: Pavel Machan CNC / Pavel Machan, Marek Pátek / CNC / Profimedia
628074911 Herečka Hana Vágnerová (vpravo) s kolegyňou Petrou Nesvačilovou.

Ďalšia známa Jitka, herečka Jitka Čvančarová patrila medzi dámy, ktoré nešlo prehliadnuť. Postarala sa o to róba od slovenského dizajnéra Borisa Hanečku, na ktorú bolo potrebných 25 metrov hodvábneho dupionu. Vskutku pompézna kreácia s masívnou sukňou a architekturálne aranžovanými rukávmi spadnutými na ramená vystihovala nositeľku. Čvančarová miluje podobnú drámu, čo už mnohokrát v minulosti potvrdila. Krásna bola farba, ale z fotografií sa zdá, že model nie úplne dobre sedí v korzetovej oblasti.

Slovenský dizajn je podpísaný aj pod modelom herečky Aleny Mihulovej. O jej šaty sa postarala v Prahe žijúca, no zo Slovenska pochádzajúca influencerka a dizajnérka Vanda Janda. Bohužiaľ, šaty v midi-dĺžke (ktorá je v súčasnej móde taká populárna) a tiež strihovým riešením a zvolenou siluetou opticky nositeľke až tak nelichotili.

zväčšiť Herečky Jitka Schneiderová a Klára Issová.... Foto: Pavel Machan CNC / Pavel Machan, Marek Pátek / CNC / Profimedia
628066625 Herečky Jitka Schneiderová a Klára Issová. Schneiderová sa predviedla v šatách z dielne Chloe.

Medzi pôvabné zrelé dámy však už tradične patrila Andrea Bartošková, jej biely model vyšívaný flitrami bol úchvatný. Zaujala tiež Martha Issová alebo jej sesternica Klára či napríklad bývalá topmodelka Hana Soukupová v minimalistickej kreácii s netradičným detailom prestrihu pod prsami od Victorie Beckham. Všetky dámy si pozrite v našej galérii.

peštová Čítajte viac Festival vo Varoch sa začal! Čvančarová, Peštová a Issová sa prešli po červenom koberci, čerešničkou bol Caine

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Peštová #Boris Hanečka #Klára Issová #Jitka Čvančarová #Hana Vagnerová #Alena Mihulová #Jenovéfa Boková

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...