Záver Varov v znamení Svěráka a Hawka! Očarila dramatická Geislerová aj zvodná Rohlson

Veľkolepý úvod a ešte pompéznejší záver, dokonca s prítomnosťou dvoch svetových hereckých hviezd - tým sa bude už navždy pýšiť 55. ročník filmového festivalu v Karlových Varoch. V sobotu večer sa na slávnostnom ceremoniáli lúčili organizátori s hosťami aj divákmi.

29.08.2021 07:09
drzitele-cen-prezidenta-festivalu-herec-ethan-h... Foto:
Držiteľmi cien prezidenta festivalu sa stal herec Ethan Hawke (vľavo) a Jan Svěrák.
debata (1)

Program sprevádzal červený koberec a príchod mnohých celebritných hostí. Dve najznámejšie tváre patrili hercom Ethanovi Hawkeovi a Johnnymu Deppovi, ktorí už absolvovali niekoľko profesionálnych povinností v predchádzajúci deň. Prvý menovaný sa potom v sobotu postavil opäť aj na pódium, kde si prevzal špeciálnu cenu za umelecký prínos od prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošku.

Herec Johnny Depp prichádza na záverečný...
Herečka Lenka Krobotová.
+17Herec Ethan Hawke prichádza na záverečný...

Hawke nadšený vrúcnym prijatím a aj atmosférou menšieho, no váženého filmového podujatia, ďakoval divákom aj organizátorom. Tlieskala mu aj jeho pôvabná polovička – manželka Ryan Shawnhughes, ktorá si na červený koberec vzala šifónové šaty staroružovej farby.

zväčšiť Hokejista David Pastrňák a jeho partnerka... Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
hokejista-david-pastrnak-s-partnerkou Hokejista David Pastrňák a jeho partnerka Rebecca Rohlson na červenom koberci.

Okrem Hawka organizátori v sobotňajší večer ocenili špeciálnou cenou aj režiséra a scenáristu Jana Svěráka, ktorý si vyslúžil nadšené ovácie fanúšikov počas príchodu do hlavnej budovy a na červenom koberci. Večer, samozrejme, patril aj oceneným zo súťažných snímok. Tou najlepšou sa stala Strahinja, pričom zároveň ešte ďalšie dve ceny putovali do rúk herca Ibrahima Komu ako najlepšieho herca podľa poroty. Zvláštne uznanie potom získala za kameru Jelena Stanković.

Dietrich Brüggemann sa so svojou novinkou Nie! stal najlepším režisérom a nejlepšou herečkou Éléonore Loiselle. Po cenu si prišiel aj domáci režisér David Ondříček za svoj nový film Zátopek, išlo o divácku trofej, ktorú mu prisúdili čitatelia denníka Právo.

zväčšiť Herečka Ester Geislerová na červenom koberci. Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary
herecka-ester-geislerova Herečka Ester Geislerová na červenom koberci.

Na červenom koberci sa v sobotu večer objavilo niekoľko známych tvárí športového sveta, po boku ktorých nechýbali pôvabné partnerky. Reč je napríklad o hokejistovi Davidovi Pastrňákovi a jeho plavovlasej partnerke Rebecce Rohlsonovej či basketbalistovi Tomášovi Satoranskom a jeho manželke Anne. Pôvabná bola aj herečka Ester Geislerová, ktorá stavila na dramatickú čiernu róbu a vlny v ryšavých kaderiach. Ďalšie známe tváre si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #cena #Ethan Hawke #diváci #záver #Karlovy Vary #Jan Svěrák

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...