Krásna Penelope Cruz ovládla záver Benátok, s ňou ďalšie známe ženy! Kto triumfoval?

Zlatého leva, hlavnú cenu filmového festivalu v Benátkach, si odniesla snímka L’Evénement od francúzskej režisérky Audrey Diwanovej. V znamení žien, dokonca svetovo známych, boli aj ďalšie kategórie.

11.09.2021 20:59
debata
Herečka Penelope Cruz v kreácii Chanel Haute... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2021 Closing Ceremony Red Carpet Herečka Penelope Cruz v kreácii Chanel Haute Couture.

Jednou z laureátok 78. ročníka slávneho filmového podujatia sa stala španielska herečka Penelope Cruz, ktorej odborná porota prisúdila cenu pre najlepšiu herečku – za výkon v snímke Parallel Mothers, ktorý režíroval jej dvorný režisér Pedro Almodóvar. Cruz si pre Volpiho pohár prišla osobne a vyzerala úchvatne. Trblietavá kreácia s nadýchanou sukňou z dielne ateliéru Chanel Haute Couture z nej robila hotovú princeznú večera. Úspech nepochybne priam kráľovnú.

Herečka a scenáristka Maggie Gyllenhaal si...
Evgeniya Shcherbakova pózuje fotografom na 78....
+13Francúzska režisérka Audrey Diwan získala cenu...

Ďalšou známou herečkou, ktorá v sobotu večer triumfovala, bola Američanka Maggie Gyllenhaal – prekvapivo však nie hereckým talentom, ale ako mimoriadne talentovaná scenáristka. Jej počin, scenár k filmu Stratená dcéra, jej vyniesol jednu zo sošiek od odbornej poroty. Z ďalšej sa potom tešila známa režisérka Jane Campion, ktorá priniesla do Benátok western Power of the dog. Porota ju zhodne označila za najlepšiu režisérku.

zväčšiť Herečka a scenáristka Maggie Gyllenhaal v... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2021 Closing Ceremony Red Carpet Herečka a scenáristka Maggie Gyllenhaal v kreácii Proenza Schouler.

Veľkú cenu poroty potom jej členovia, medzi ktorými sa tento rok nachádzala napríklad Cynthia Erivo či Virginie Efira, prisúdili domácemu Paolovi Sorrentinovi a jeho filmu Hand of God. Obe snímky vznikli v produkcii Netflixu a tak ich už čoskoro budú môcť uzrieť aj diváci streamovacej platformy.

Červený koberec slávnostného záverečného dňa v Benátkach sa aj vďaka prítomnosti známych mien dal označiť za hviezdny nielen z filmového, ale aj šoubiznisového hľadiska. A, samozrejme, dámy nepodcenili ani styling a výber rób. Šaty ocenenej Gyllenhaalovej iba pred pár dňami predviedli v New Yorku na prehliadke Proenza Schouler.

zväčšiť Herečka a členka poroty Cynthia Erivo v kreácii... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2021 Closing Ceremony Red Carpet Herečka a členka poroty Cynthia Erivo v kreácii Oscar de la Renta.

Herečku a členku poroty Erivovú obliekol ateliér Oscar de la Renta do priehľadnej vyšívanej kreácie. Dramaticky elegantná bola Virginie Efira v čiernej tubovej róbe s výraznými rukávmi.

Sobotňajšie gala pred vyhlásením cien si môžete pozrieť aj v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #filmový festival #Penelope Cruz #cena #Paolo Sorrentino #Maggie Gyllenhaal

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....