Módne hody roka obrazom! Kovbojka Lopez, Kardashianka v kukle, Eilish ako Marilyn - to musíte vidieť

Najväčšia módna akcia roka sa v pondelok večer vrátila do priestorov Metropolitného múzea v New Yorku. Podujatie známe ako MET Gala, ktoré je sprievodným a úvodným eventom k otvoreniu tematickej výstavy, prilákalo desiatky hviezdnych mien.

14.09.2021 09:47
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Speváčka a herečka Jennifer Lopez reprezentovala značku Ralph Lauren.
debata (4)

Hostiteľom a organizátorom podujatia je popri samotnom múzeu magazín Vogue a práve jeho predstavitelia (v čele s obávanou Annou Wintourovou) zodpovedajú za výber hostí. Je celkom jasné, že tento rok sa do zoznamu dostali popri slávnych menách a veteránoch módnej či šoubiznisovej brandže aj nové tváre a predstavitelia sveta internetu, influencingu a zástupcovia mnohých minoritných skupín.

Na akcii sa napríklad objavilo niekoľko zástupcov transgender komunity. Reprezentovali ju herečky Indya Moore, scenáristka Janet Mock či topmodelka Valentina Sampaio, herec Elliot Page alebo influencerka Nikkie de Jager. Niektoré z nich v kreáciách z couture kolekcií (Sampaio v modeli Iris van Herpen Couture), iné odvážne a provokatívne (Moore v modeli Saint Laurent).

Topmodelka Kaia Gerber v kreácii Oscar de la...
Tenistka Serena Williams v kreácii Gucci.
+78Speváčka Olivia Rodrigo v kreácii Saint Laurent.

Téma tohtoročnej výstavy je venovaná okrem iného americkej móde a jej histórii, ale to neznamenalo, že by sa na koberci a schodoch do Metropolitného múzea objavovali len tváre v amerických modeloch. Jednou z dominantných bola napríklad značka Balenciaga, v ktorej prišla doslova od hlavy po päty odetá Kim Kardashian. Tvár jej zahaľovala nepriehľadná čierna kukla! Okrem nej sa však do modelov francúzskeho ateliéru obliekla aj herečka Isabelle Huppert, spomenutý Elliot Page či Justin Bieber. S nimi aj slávna Rihanna, ktorej príchod opäť patril k očakávaným momentom večera.

zväčšiť Kim Kardashian dorazila do Metropolitného múzea... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
APTOPIX 2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Kim Kardashian dorazila do Metropolitného múzea na akciu MET Gala In America: A Lexicon of Fashion v kreácii Balenciaga. Zahalená doslova od hlavy po päty.

Ateliér Iris Van Herpenovej mal tento rok tiež správnu ruku pri výbere hviezd a okrem spomenutej Sampaio sa v jej modeloch objavili napríklad Tessa Thompson, Gabrielle Union či na prvý pohľad nespoznateľná Hailee Steinfeld, ktorej parochňa a nablond odfarbené obočie skutočne zmenili typické črty.

Červený koberec bol plný pompéznych kreácií s masívnymi sukňami, vlečkami dlhými niekoľko metrov či kreáciami zo pštrosieho peria, flitrov alebo kože. Medzi neprehliadnuteľné dámy v tomto smere patrila tenistka Serena Williams (kreácia Gucci), raperka Saweetie (model Christian Cowan), bežkyňa Allyson Felix (Fendi Haute Couture), herečka Carey Mulligan a speváčka Normani (obe Valentino Haute Couture) či herečka a speváčka Jennifer Hudson (AZ Factory).

zväčšiť Herečka Zoe Kravitz uchvátila v priehľadnom... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Zoe Kravitz uchvátila v priehľadnom modeli z korálikov od Saint Laurent. Spredu aj zozadu. Herečka Zoe Kravitz uchvátila v priehľadnom modeli z korálikov od Saint Laurent. Spredu aj zozadu.

Ten najpompéznejší model večera si pre seba uchmatla pravdepodobne speváčka Billie Eilish v modeli od Oscar de la Renta. Ateliér, ktorý je jedným z reprezentantov americkej módy, pre ňu zhotovil bálovú róbu s masívnou tylovou sukňou a korzetovým živôtikom. Renta obliekol aj Annu Wintourovú či topmodelku Kaiu Gerberovú, jednu z najpôvabnejších dám večera.

Medzi neprehliadnuteľné dámy večera patrili aj krásky Kendall Jenner, Irina Shayk a Zoe Kravitz – všetky tri spájala odvaha obliecť si takmer priehľadné modely, pričom prekvapivo nad Jennerovou a Shaykovou svojím sexepílom triumfovala drobnejšia Kravitz. Jej model Saint Laurent, ktorý odhaľoval dokonalo tvarované pozadie v trblietavých tanga-nohavičkách, vyvolal nadšenie nielen na mieste, ale aj na internete. Jennerovú obliekol módny dom Givenchy. Ruská kráska reprezentovala značku Moschino.

zväčšiť Speváčka Billie Eilish prišla vo veľkolepej... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Speváčka Billie Eilish prišla vo veľkolepej večernej róbe Oscar de la Renta. Speváčka Billie Eilish prišla vo veľkolepej večernej róbe Oscar de la Renta.

Medzi často spomínanými menami boli, samozrejme, ďalší americkí dizajnéri – Ralph Lauren a Michael Kors. Toho prvého reprezentovala napríklad Jennifer Lopez, ozdobená kovbojským klobúkom. Kors obliekol oscarovú víťažku Reginu Kingovú, ale tiež herečku Kate Hudsonovú.

Tej zjavne zachutilo predvádzať vypracované brušné svaly, ružový komplet tvorila masívna sukňa a podprsenka, doplnené plášťom zo pštrosieho peria. Korsov model potom obliekla aj „najnovšia“ Popoluška, teda predstaviteľka slávnej rozprávkovej postavy z nového filmu na Netflixe, speváčka a herečka Camila Cabello.

zväčšiť Speváčka Camila Cabello v šatách Michael Kors. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Speváčka Camila Cabello v šatách Michael Kors.

Akciu navštívilo niekoľko stoviek hostí, galériu viac ako 80-ky obrázkov si môžete pozrieť vyššie.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Balenciaga #Rihanna #Jennifer Lopez #irina Shayk #Kim Kardashian #Kendall Jenner #Saint Laurent #Zoe Kravitz #transgender #MET Gala #Billie Eilish #Iris van Herpen

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...