Inšpirácia pre Cibulkovú? Šarapovová decentná, Osaka ako z divadla a Serena...

Slabosť pre luxusnú módu a snahu zaujať s ňou na domácej pôde už roky predvádza bývalá tenisová profesionálna Dominika Cibulková. Niekedy s väčším, inokedy s menším úspechom. Mohla by sa inšpirovať napríklad zahraničnými kolegyňami?

14.09.2021 10:36
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Tenistka Naomi Osaka v kreácii Louis Vuitton.
debata

Na túto otázku si odpovie každý sám, ale ak vezmeme do úvahy ako príklad pondelňajší galavečer MET Gala, tak jedno je isté – čo sa odvahy a extravagancie týka, Dominika ešte nejakú musí nazbierať. Nezaručuje to, samozrejme, ukážkový výsledok – ten sa nepodaril vždy ani v prípade zahraničných športových hviezd. Nedá sa však poprieť, že na slávnom podujatí MET Gala a otvorení výstavy venovanej histórii americkej módy zaujala väčšina z nich.

Tenistka Serena Williams v kreácii Gucci.
Tenistka Naomi Osaka v kreácii Louis Vuitton.
+7Tenistka Maria Sharapova sa objavila na akcii v...

Serena Williams napríklad bola neprehliadnuteľná od prvého kroku pred objektívy. Plášť zdobený pštrosím perím z dielne Gucci hral farbami, pod ním mala tenistka oblečený telový overal z čipky pošívaný flitrami.

Ešte výraznejšia však bola jej kolegyňa Naomi Osaka, ktorej kreáciu zhotovil ateliér Louis Vuitton. Osakovú si vybral za svoju ambasádorku aj do reklamnej komunikácie, na pompéznom evente roka sa však možno až zbytočne dbalo na extravagantnú úpravu a to dodávalo Osakovej veľmi teatrálny dojem. Úprava účesu v tvare dravého vtáka a silné líčenie mohli pôsobiť na niekoho rušivo.

zväčšiť Alexis Ohanian a  Serena Williams (model... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Alexis Ohanian a Serena Williams (model Gucci) na podujatí Met Gala v New Yorku.

V porovnaní so svojimi dvomi kolegyňami pôsobila priam „obyčajne“ – ale v tom dobrom slova zmysle – kanadská tenistka Emma Raducanu. Jej čiernobielu kreáciu a prirodzený vzhľad pripravila značka Chanel. Azda najvydarenejší look z hľadiska jeho využiteľnosti v bežnom živote predviedla ruská rodáčka Maria Šarapovová – žltkasté šaty značky Gabriela Hearst síce neohúrili originálnym strihom či detailmi, ale pôsobili na nej elegantne.

zväčšiť Tenistka Maria Sharapova sa objavila na akcii v... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Tenistka Maria Sharapova sa objavila na akcii v šatách od Gabriely Hearstovej.

Okrem tenistiek sa na podujatí objavilo aj množstvo ďalších známych športovcov. Nechýbala napríklad gymnastka Simone Biles či futbalová šampiónka Megan Rapinoe. Ohurujúci model Fendi Haute Couture predviedla atlétka Allyson Felix. Medzi mužskými zástupcami športového sveta sa objavil jazdec F1 Lewis Hamilton, ktorý sa predviedol v obleku so zaujímavým detailom svadobného závoja vykúkajúceho spod saka. Do New Yorku letel na MET Gala aj britský olympionik a LGBT aktivista Tom Daley. Toho obliekol ateliér Moschino.

zväčšiť Tenistka Emma Raducanu v kreácii Chanel. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Tenistka Emma Raducanu v kreácii Chanel.

Ak sa vrátime k úvodu a spomenutej inšpirácii – nielen pre Dominiku Cibulkovú, ale domácich športovcov vo všeobecnosti – určite by sa ich pár našlo. Pozrieť si ich môžete aj v našej galérii vyššie.

Video
Zdroj: Backgrid USA / Profimedia
Topmodelka Kaia Gerber v kreácii Oscar de la...
Tenistka Serena Williams v kreácii Gucci.
+78Speváčka Olivia Rodrigo v kreácii Saint Laurent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Serena Williams #Naomi Osaka #Emma Raducanuová

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...