Kráska z hitu Cudzinka má vraj oscarové šance. Pred pár rokmi? Hviezdila na mólach

Svoj herecký talent potvrdila už viackrát, ale zdá sa, že jej veľká chvíľa ešte len prichádza. Herečka a kedysi úspešná modelka Caitrona Balfe je hlavnou ženskou hviezdou filmu Belfast.

10.11.2021 00:00
LA Premiere of "Belfast" Foto: ,
Herečka Caitriona Balfe na premiére filmu Belfast.
debata

Novinka od režiséra Kennetha Branagha sa v pondelok večer dočkala premiéry v Los Angeles, kde ju tvorcovia prišli uviesť v početnej delegácii. Okrem Balfeovej sa na červenom koberci objavil aj samotný Branagh, no tiež herec Jamie Dornan či jeho kolega Ciarán Hinds alebo detská hviezda filmu Jude Hill.

Detský herec Jude Hill.
Herec Jamie Dornan stvárnil hlavnú mužskú rolu.
+4Herec Jamie Dornan a herečka Caitriona Balfe na...

Írsku rodáčku Balfeovú si mnohí diváci a fanúšikovia seriálov pamätajú ako hrdinku seriálového hitu Cudzinka (Outlander). Ten sa s úspešnou odozvou nakrúca od roku 2014 a k obrazovkám stále láka novými dobrodružstvami aj zápletkami. Ešte pár rokov predtým sa pritom radila medzi vyhľadávané modelky a vďaka jej štíhlej vysokej postave a krásnym črtám tváre ju obsadzovali na prehliadky značky Giorgio Armani, Chanel či Hugo Boss.

Štyridsaťdvaročná Caitriona síce následne prerazila v hereckej brandži práve vďaka seriálu Cudzinka, ale nešlo o jej prvú väčšiu úlohu. Tú jej prihral režisér J.J. Abrams s producentom Stevenom Spielbergom vo filme Super 8 (2011).

O desať rokov neskôr sa zdá, že pôvabná Caitriona by mohla siahať aj na méty najvyššie – v súvislosti s jej úlohou v snímke Belfast sa šušká aj o možnosti oscarovej nominácie. Film zachytáva obdobie 60-tych rokov v severnom Írsku, pričom prináša príbeh lásky, sklamania, bolesti, aj nádeje v ťažkých časoch. Je čiastočne autobiografickou snímkou samotného tvorcu – režiséra a scenáristu Kennetha Branagha.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hannelore K (@hannelorevienna)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Helen Jackson (@bored_sassenach)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #úspech #Belfast #Caitriona Balfe

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...