Nápis na saku aj bozk gay páru ako odkaz Orbánovi! Ceny MTV v Budapešti velebia lásku pre všetkých

Maďarsko sa pred časom zaradilo medzi krajiny, ktoré schválili zákon zakazujúci propagáciu homosexuality medzi mladistvými. Nedeľňajší ceremoniál hudobných cien MTV Europe Music Awards však vyslal jasný signál vláde aj premiérovi Viktorovi Orbánovi.

14.11.2021 20:40
Hungary European MTV Awards 2021 Arrivals Foto: ,
Partneri Marton Pal a Adam Hanol si pred objektívmi dali bozk. Dvojica sa objavila aj na titulnej strane magazínu ELLE venovanom láske, ktorý zverejnil tri rozličné titulné strany s heterosexuálnym párom aj s homosexuálnym a lesbickým párom.
debata

Veľké mená ako Ed Sheeran či Rita Ora boli pre domácich fanúšikov určite obrovským lákadlom. Do Budapešti dorazila aj raperka Saweetie, ktorej zverili organizátori moderovanie večera. Nechýbala napríklad topmodelka Winnie Harlow či talianska formácia Maneskin, tohtoročný víťaz Eurovízie.

Na červenom koberci v maďarskej metropole sa pritom v nedeľu večer zišlo hneď niekoľko neprehliadnuteľných zástupcov hudobnej brandže – niektorí z nich veľmi jasne vystupujúci na podporu sexuálnych menšín, či už svojím odevom, úpravou alebo odkazmi, ďalší ako samotní zástupcovia sexuálnych menšín, ktoré nedávnym schválením zákona dostali od maďarskej vlády tvrdý úder.

Speváčka Rita Ora a jej partner - režisér Taika...
Partneri Marton Pal a Adam Hanol. Dvojica sa...
+18Spevák Ed Sheeran tiež zavítal do Budapešti.

Európske hudobné ceny pritiahli do Budapešti napríklad čoraz populárnejšieho speváka Ollyho Alexandera, ktorý sa pred časom blysol rolou v miniseriáli HBO It's a sin. Sám sa netají náklonnosťou k rovnakému pohlaviu, v uvedenom seriáli tiež stvárnil homosexuála. Na budapeštiansky ceremoniál dorazil oblečený v dlhých elastických šatách s potlačou. Kolumbijského speváka Malumu zvyknú fanúšikovia vídať vo všemožných odevných kreáciách – jeho voľba koženej kombinézy s vybíjanými kovovými detailmi však tiež niesla istý nádych provokácie.

zväčšiť Zľava: Ethan Torchio, Thomas Raggi, Damiano... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Hungary European MTV Awards 2021 Arrivals Zľava: Ethan Torchio, Thomas Raggi, Damiano David a Victoria De Angelis - členovia talianskej formácie Maneskin, ktorá tento rok zvíťazila v súťaži Eurovízia.

Speváka spomenutej talianskej formácie Maneskin mohli fanúšikovia a fotografi dokonca vidieť v oblečení, ktoré celkom jasne dotazovalo snahu o jasné vymedzenie hraníc sexuality a medzi tým, čo je „mužské“ a čo zase „ženské“. Celkový styling ironizoval hranice tzv. „dobrých mravov“, ktorými sa často konzervatívne zmýšľajúci politici oháňajú. Taliansky umelec má zjavne na vec vlastný názor a sieťované pančuchy pripnuté podväzkovými pásmi na kožených šortkách vybíjaných krištáľmi boli v konzervatívnom Maďarsku jasnou odpoveďou, aký.

zväčšiť Jasný odkaz pre maďarského premiéra od... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Hungary European MTV Awards 2021 Arrivals Jasný odkaz pre maďarského premiéra od Jeetendra Sehdeva znel "Orbán, láska zvíťazí".

Celkom výstižný odkaz potom premiérovi Viktorovi Orbánovi poslal napríklad aj knižný autor, úspešný influencer, inak vyštudovaný profesor oxfordskej aj harvardskej univerzity Jeetendr Sehdev. Ten si na seba obliekol sako s nápisom "Orban Love Wins (Orbán, láska zvíťazí).

A ešte o kúsok s touto myšlienkou potom zašli aj domáci Marton Pal a jeho životný partner Adam Hanol, ktorý sa pred časom dostali do pozornosti celého Maďarska, keď pózovali na zábere spoločného bozku na obálke maďarskej mutácie magazínu ELLE. Tentoraz si bozk zopakovali aj pred objektívmi fotografov z celej Európy.

APTOPIX Germany Hungary Euro 2020 Soccer Čítajte viac Dúha prekazila Orbánovi futbalový zápas roka

Či a akú dohru môže mať takéto konanie v kontexte, keď ceny MTV Europe Music Awards pozerajú aj maloletí maďarskí diváci, sa ukáže určite už v pondelok. Budeme vás informovať o víťazoch jednotlivých kategórií či najzaujímavejších momentoch zo samotného živého prenosu, ktorý bol naplánovaný do neskorších večerných hodín.

Vyššie si pozrite galériu z červeného koberca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďari #láska #Viktor Orbán #homosexualita #odkaz #Maluma #Olly Alexander #Maneskin

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....