Veľká premiéra Matrixu s Reevesom a Mossovou ovládla San Francisco! Režisérka ďakovala mestu

Záver roka sa nesia v znamení mimoriadne očakávaných filmových premiér. Po tretej časti Spider-Mana s Tomom Hollandom, ktorý valcoval kiná aj napriek pandémii, sa tentoraz vracia Neo. Áno, tým s horšou pamäťou pripomenieme, hrdina Matrixu.

20.12.2021 07:00
Premiere of "The Matrix Resurrections" Foto: ,
Zľava: Herečka Carrie-Anne Moss, režisérka Lana Wachowski a herec Keanu Reeves na premiére filmu The Matrix Resurrections.
debata

Pred viac ako rokom začali tvorcovia s veľkým utajením scenára nakrúcať v Európe štvrté pokračovanie slávnej sci-fi série, ktorá na prelome milénia redefinovala sci-fi žáner a upevnila miesto na hviezdnom piedestáli pre herca Keanu Reeves. Zdá sa však, že tvorcovia mali pocit, že príbeh ešte nie je vyčerpaný (ani producenti z filmových štúdií, ktorí asi tušia vysoké zisky) a nakrútili film nový. V sobotu večer sa teda v San Franciscu konala premiéra novinky The Matrix Ressurections.

Herečka Ellen Hollman.
Herečka Jada Pinkett-Smith a jej syn Jaden Smith.
+10Herec Keanu Reeves sa vrátil ako Neo v The...

Do vyhlásenej štvrte Castro dorazili takmer všetci účinkujúci – samozrejme, so slávnym (dnes už 57-ročným!) Reevesom na čele. Hviezdy na seba strhli pozornosť novinárov, ale pred budovou kina, kde sa premietanie konalo, ich čakalo aj množstvo fanúšikov. Reeves dorazil na premietanie bez svojej partnerky Alexandry Grantovej, no pred fotostenou sa pripojil ku svojim slávnym kolegyniam.

Medzi nimi nechýbala ani herečka Carrie-Anne Moss, ktorá v trilógii (a teraz aj štvrtom filme) stvárňuje Trinity. Na slávnostný moment sa premenila na dokonalú filmovú divu v čiernej kreácii z dielne Oscar de la Renta.

zväčšiť Herečka Carrie-Anne Moss prišla na premiéru v... Foto: SITA/AP, Noah Berger
Premiere of "The Matrix Resurrections" Herečka Carrie-Anne Moss prišla na premiéru v kreácii Oscar de la Renta.

Zahanbiť sa však nedali ani ďalšie prítomné dámy. Napríklad herečka a moderátorka Jada Pinkett-Smith dorazila v neprehliadnu­teľnej červenej róbe s balónovou vlečkou od Giambattistu Valliho a americko-indická hviezda Priyanka Chopra stavila na kreáciu Halpern. Vďaka svojim ohnivým oranžovým dresom bola zase neprehliadnuteľná režisérka a spoluautorka scenára Lana Wachovski, kedysi Larry Wachovski, ktorý od nakrútenia prvých troch filmov zo série Matrix prešiel tranzíciou z muža na ženu.

zväčšiť Herec Neil Patrick Harris (vľavo) a jeho manžel... Foto: SITA/AP, Noah Berger
Premiere of "The Matrix Resurrections" Herec Neil Patrick Harris (vľavo) a jeho manžel David Burtka na premiére filmu The Matrix Resurrections.

Práve Lana Wachovski stála čiastočne za rozhodnutím usporiadať premiéru novinky The Matrix Ressurections v Castro Theatre v San Franciscu. „Milujem San Francisco. Milujem toto divadlo. Videla som tu toľko dôležitých filmov a pred 27 rokmi, keď som si nebola istý, či budem alebo nebudem môcť byť filmárkou, bol Castro miestom, kde sme mali premiéru filmu Bound v rámci LGBTQ filmového festivalu Frameline. Bol to taký mimoriadny zážitok a to bol skúšobný moment v mojom živote. Myslela som si, že by bolo fajn sa sem vrátiť, niečo mestu vrátiť, dať mestu trochu energie a poďakovať sa mestu. Toto divadlo vyzeralo ako ideálne miesto,“ uviedla podľa The Hollywood Reporter Wachovski.

V novinke The Matrix Ressurections si zahrali aj ďalšie známe tváre americkej hereckej LGBTQ scény – napríklad herec Neil Patrick Harris či herec Jonathan Groff. V zozname ďalších účinkujúcich sa objavili aj mená ako Ellen Hollman alebo Jessica Henwick.

Video
Zdroj: Backgrid USA / Profimedia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Matrix #film #San Francisco #Keanu Reeves #Lana Wachovski #Carrie-Anne Moss

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...