Divy Blanchett a Cruz ozdobili ceny Goya, Španielka však zažila veľké sklamanie

Na mnohé galavečery filmového priemyslu si tento rok fanúšikovia museli počkať, v Španielsku sa však konalo tradičné vyhlásenie filmových cien Goya, ktoré sú označované aj za akési lokálne Oscary. Mali hviezdnu príchuť.

14.02.2022 06:36
Spain Goya Awards 2022 Red Carpet Foto: ,
Herec Javier Bardem a jeho manželka Penelope Cruz.
debata

Platilo to nielen pre slávne mená domáceho španielskeho priemyslu, ale aj účasť niekoľkých medzinárodne známych tvárí, medzi nimi napríklad domácej Penelope Cruzovej s manželom Javierom Bardemom, režiséra Perda Almodóvara či austrálskej herečky Cate Blanchettovej.

Práve posledná menovaná si z piatkového gala vo Valencii odnášala domov cenu International Goya Award, pričom jej ju odovzdal práve režisér Almodóvar so svojou múzou Cruzovou. Dvojnásobná držiteľka Oscara Blanchett žiarila v kreácii Armani Privé a podľa jej nadšenia v tvári sa zdalo, že si večer naozaj užíva a poctu španielskeho publika a filmárov oceňuje.

Herečka Paula Palacios na 36. ročníku Goya Awards.
Režisér Pedro Almodovar a herečka Penelope Cruz.
+10Speváčka Maria Jose Llergo získala sošku Goya...

Už tradične bola neprehliadnuteľná aj Penelope Cruz, ktorá ako múza francúzskeho ateliéru Chanel prišla v jednej z kreácií haute couture – princeznovských šatách na ramienkach s ručne vyšívanou korálikovou aplikáciou, ktorá pripomínala roztrúsené cukríky. Štyridsaťsedemročná hviezda bola aj horúcou favoritkou na cenu v hlavnej ženskej kategórii.

Speváčka Adele dorazila na Brit Awards 2022 v kreácii Armani Privé. Čítajte viac Nádherná Adele na cenách Brit Awards! Uchvátila v zamate aj slovami o exmanželovi a synovi

V tomto prípade však musela zažiť sklamanie – za výkon vo filme Paralelné matky ju totiž napokon neodmenili. Cenu získala Blanca Portillo za výkon v dráme Maixabel – napriek tomu, že ide o veteránku španielskej kinematografie, bola to pre ňu prvá cena Goya. V prípade Cruzovej však stále zostáva želiezko v ohni na najsledovanejšom večeri roka – Oscaroch. Práve tam je tiež nominovaná s výkonom vo filme Paralelné matky.

zväčšiť Herečka Cate Blanchett prišla na vyhláseni cien... Foto: SITA/AP, Jose Breton
Spain Goya Awards 2022 Red Carpet Herečka Cate Blanchett prišla na vyhláseni cien v kreácii Armani Privé.

Čo je azda ešte zaujímavejšie, že tento rok zabojujú o sošku Oscara spoločne s manželom Javierom Bardemom, pre ktorého bol aj 36. ročník Goya Awards triumfom. Získal totiž cenu za hlavný herecký výkon vo filme El Buen Patron a má tak doma už šiestu sošku Goya. Film samotný bol najúspešnejším počas večera, tiež celkovo pozbieral šesť sošiek vrátane tých za najlepší film, scenár a réžiu.

Už o pár týždňov však Bardem zabojuje o Oscara s iným hereckým výkonom – konkrétne stvárnením slávneho komika a speváka Desiho Arnaza v snímke Being the Ricardos.

zväčšiť Herec Javier Bardem získal cenu za výkon vo... Foto: SITA/AP, Jose Breton
Spain Goya Awards 2022 Press Room Herec Javier Bardem získal cenu za výkon vo filme El buen patron.

Slávnostný galavečer vo Valencii poctili svojou prítomnosťou mnohé filmové hviezdy lokálnej kinematografie a bol to aj večer veľkolepej večernej módy. Okrem spomenutých hollywoodskych mien zaujala napríklad aj herečka Goya Toleda v smotanovej kreácii či herečka Paula Palacios vo fialových šatách lemovaných perím. Viac si pozrite v galérii vyššie.

Video
VIDEO: Nádherná Penelope Cruz v červenej, takto sa pózuje na ulici Zdroj: Backgrid USA / Profimedia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Cate Blanchett #Penelope Cruz #Javier Bardem #Armani #Oscar #Chanel #Goya Awards

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...