Nádherná Meghan hviezdou černošského večera! Harryho slová vzdali poctu manželke aj Ukrajine

Výnimočných hostí sa v sobotu večer dočkalo vyhlásenie cien NAACP Image Awards. Platilo to však aj opačne. Slávna dvojica si totiž prišla pre výnimočnú poctu.

28.02.2022 00:00
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto:
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu si prišli osobne prevziať cenu prezidenta organizácie NAACP na 53. ročníku NAACP Image Awards Show.
debata

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan Markle sa objavili v sobotu večer na udeľovaní cien, aby si prevzali cenu prezidenta organizácie za ich špeciálny prínos a významnú verejnú službu. Tie sa týkajú ich pomoci afroamerickým občanom, ale tiež podpory hnutia Black Lives Matters a snahe o upozorňovanie a následne odstránenie rasovej nerovnosti.

"Sme takí hlboko poctení, že sme tu v spoločnosti toľkých slávnych ocenených,” prihovorila sa priamo na pódiu vojvodkyňa Meghan, po ktorej boku stál usmiaty manžel Harry. „Presťahovali sme sa do Kalifornie, môjho domovského štátu, krátko pred vraždou Georga Floyda. Pre Čiernu Ameriku tých deväť minút a 29 sekúnd prekročilo čas a privolalo stáročia našich nezahojených rán. V nasledujúcich mesiacoch, keď sme sa s manželom rozprávali s komunitou pre občianske práva, sme sa my sami a naša organizácia Archewell zaviazali osvecovať tých, ktorí presadzujú rasovú spravodlivosť a pokrok,“ uviedla vo svojom príhovore štyridsaťročná americko-kanadská herečka.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
+4Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...

"Nemôžem byť pyšnejšia, že túto prácu robíme spoločne. Dnes tu s nami je aj moja mama a všetci sme veľmi na tento moment hrdí,“ zdieľala tiež Meghan, ktorá očarila v šatách výraznej modrej farby od Christophera Johna Rogersa.

Jej manžel Harry sa, samozrejme, tiež ujal slova. "Myslím, že je bezpečné povedať, že pochádzam z úplne iného prostredia ako moja neuveriteľná manželka, no naše životy sa z nejakého dôvodu spojili. Zdieľame záväzok k životu v službe, zodpovednosť za boj proti nespravodlivosti a presvedčenie, že tí najčastejšie prehliadaní sú tými najdôležitejšími, ktorých treba počúvať,“ vyhlásil mladší zo synov britského princa Charlesa, následníka britského trónu.

2021 Global Citizen Live - New York Čítajte viac Nie so všetkými členmi kráľovskej rodiny sú Harry a Meghan na nože! Aha, s kým si vyšli na večeru

Harry pritom v príhovore nezabudol upozorniť ani na aktuálnu situáciu vo svete. Urobil tak hneď v úvode svojich slov. „Chceli by sme oceniť ľudí na Ukrajine, ktorí naliehavo potrebujú našu nepretržitú podporu ako globálnej komunity,“ odkázal z pódia slávnostného sobotňajšieho podujatia, ktoré sa konalo v Los Angeles.

Manželský pár Harry a Meghan sa síce vyhol pózovaniu na červenom koberci pred štartom akcie. Ich vystúpenie a ocenenie však podľa viacerých médií aj tak patrilo medzi najvýraznejšie momenty celého večera.

Pozrite si tiež archívne video
Video
VIDEO: Princ Harry s Meghan na akcii v New Yorku, ona žiarila v červenej Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #cena #rasizmus #NAACP Image Awards #Meghan Markle #vojvodkyňa Meghan

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...