Móda SAG: Gaga ako anjelska Venuša, Selena dramatická, Salma opäť zvýraznila kypré tvary

V nedeľu rozdali v Los Angeles ceny Screen Actors Guild Awards, o ktorých rozhodli členovia hereckej asociácie. Slávnostný večer bol nabitý hviezdami a luxusnou módou.

28.02.2022 07:41
Lady Gaga Foto: ,
Herečka a speváčka Lady Gaga v kreácii Armani Privé.
debata

Hoci na jednej strane planéty zúri vojnový konflikt, to zástupcom hereckej brandže nebránilo v tom, aby absolvovali pompézny večer venovaný v prvom rade hereckému umeniu. Zvykne sa hovoriť, že držitelia cien SAG sú horúcimi favoritmi na Oscarov v danom ročníku – či sa tak stane, sa dozvieme už koncom marca, keď rozdajú aj sošky pozlátených „fešákov“. V prípade cien SAG Awards sa však určite oplatí pozrieť na módu známych filmových aj televíznych hviezd, či krások (nováčikov), ktorí na herecké nebo vstúpili poslednými projektmi. Bohatá galéria určite stojí za to.

Elle Fanning v kreácii z dielne Gucci.
Herečka Nicole Kidman v šatách Saint Laurent.
+37Herečka Cate Blanchett v kreácii Armani Privé.

Vo všeobecnosti platí, že móda nedeľňajšieho večera bola striedmejšia, čo sa trblietavých efektov a lesku týka, objavilo sa omnoho viac tmavých tónov (možno aj z úcty ku svetovej situácii). Ak však už došlo ku výraznejšej voľbe, potom v prípade strihov, dekoratívnych elementov z látky a farebnosti platilo – čím viac, tým lepšie.

zväčšiť Herečka Kerry Washington v róbe z dielne Celia... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Kerry Washington Herečka Kerry Washington v róbe z dielne Celia Kritharioti.

Azda jeden z najvýraznejších modelov večera predviedla americká herečka Kerry Washington. Jej žiarivé žlté šaty od Celie Kritharioti s opulentným bálovým strihom a srdiečkovo krojeným dekoltom boli neprehliadnuteľné. Rovnako ako očarujúca hrdinka hitu Stačí škrtnúť zápalkou. Tlmenou žltou šafránovou zaujala herečka Janina Gavankar. Na pepermintovú kreáciu z hodvábneho saténu od značky Atelier Versace zase stavila Vanessa Hudgens.

zväčšiť Herečka a speváčka Selena Gomez v kreácii Oscar... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
28th Annual SAG Awards - Arrivals Herečka a speváčka Selena Gomez v kreácii Oscar de la Renta.

Popri čiernej bola jedným z najpoužívanejších odtieňov aj červená, respektíve jej varianty. Výrazný oranžovo-červený tón latexovej puzdrovej kreácie bol magnetizujúcim elementom v prípade Cynthie Erivo. Ako sexy femme fatale vyzerala v kreácii Saint Laurent nominovaná herečka Caitriona Balfe, trblietavá kreácia Erdem tiež nominovanej Kirsten Dunstovej fascinovala jednoduchosťou a pritom efektným výsledkom. Prepracovaný strih a zvýraznenie kriviek už tradične predvádzala Salma Hayek v šatách Gucci zvláštneho červenkasto-lososového odtieňa. Naopak, veľmi opulentný bol model vo farbe červeného merlotu, ktorý pochádzal z dielne Christiana Siriana a ktorý predviedla jedna z víťaziek večera – herečka Jean Smart.

zväčšiť Zľava: Herečky Jung Ho-yeon v kreácii Louis... Foto: SITA/AP
pjimage Zľava: Herečky Jung Ho-yeon v kreácii Louis Vuitton, Cate Blanchett v kreácii Armani Privé a Naomi Watts v modeli Fendi Haute Couture.

Ani ďalšie ostrieľané mená hereckej brandže v tento večer nesklamali. Už spomenutá čierna bola voľbou austrálskej rodáčky a dvojnásobnej držiteľky Oscara Cate Blanchettovej, ktorú ako svoju múzu a ambasádorku obliekol ateliér Armani. Čierne šaty, na pohľad jednoduché, no s dominujúcim dekoratívnym detailom riasenia či volánov, potom predviedli aj Selena Gomez či Rosario Dawson. Obe obliekol ateliér Oscar de la Renta.

Juhokórejská herečka Jung Ho-yeon, ale aj herečky Hailee Stainfeld a Madeleine Brewer potom stavili na kontrast čierneho podkladu s efektom flitrov, trblietavých výšiviek alebo lesku – všetky tri bodovali na plnej čiare. Platilo to aj pre herečku Naomi Wattsovú, ktorá navyše mala na sebe jeden z najčerstvejších modelov večera. Jej čierna róba pošívaná trblietavými rúrkovými korálikmi pochádzala z aktuálnej kolekcie Fendi Haute Couture.

zväčšiť Herečky Kirsten Dunst v kreácii Erdem (vľavo) a... Foto: SITA/AP
pjimages Herečky Kirsten Dunst v kreácii Erdem (vľavo) a Caitriona Balfe v kreácii Saint Laurent.

Čo sa najnovších kolekcií haute couture týka, v modeli Valentino sa pred objektívmi objavila aj ocenená Ariana DeBose, model z dielne Armani Privé zase predviedla speváčka a herečka Lady Gaga. Štyridsiatku žien, štyridsiatku luxusných kreáciu, inšpiráciu a možno aj trochu uvoľnenia v týchto časoch prinášame v našej bohatej galérii z nedeľňajšieho gala SAG Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Naomi Watts #móda #Selena Gomez #červený koberec #čierna #SAG Awards

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...